Stuttgart Yeme İçme Rehberi

Stuttgart Yeme İçme Rehberi

Stuttgart’taki dördüncü senemizin şerefine Stuttgart yeme içme rehberi hazırladık! Bu dört yılın büyük bir kısmı koronayla geçmiş olsa da bu süreçte denediğimiz restoranları, kafeleri ve favori yemeklerimizi sizin için derledik! İşte Stuttgart yeme içme rehberi!

Stuttgart Yeme İçme Rehberi

Alaturka

Başka yerde döner yiyemez olduk! Almanya’daki en iyi et döneri burada bulabilirsiniz. Tam da bu yüzden önünde hep uzun kuyruk oluyor. Döneri hem kendi hazırladıkları ekmek arasında hem de tabakta isteyebiliyorsunuz. Bu dönerin en önemli özelliği etinin özenle seçilmesi, tatlandırıcı veya koruyucu içermemesi ve çok lezzetli olması. Ayrıca büfeden istediğiniz ızgara sebzeleri (örn. biber, patates, patlıcan, kabak, havuç, taze fasülye, soğan) ve sosları (örn. yoğurt sosu, acı sos) da dönerin yanına seçebiliyorsunuz. Dönere sebze ya da sos yakışmaz ki diyebilirsiniz, ama kesinlikle yakıştığını söyleyebiliriz. Ben ekmek arası “Yüksel´s Original” alıyorum ve ızgara sebzelerden de biber, patates ve kabağı dönere çok yakıştırıyorum. Şahin’in favorisi ise tabakta servis edilen “Alaturka Original”, döner yanına da acı sos, taze fasülye ve patates seviyor. Buradaki dönerlerin bol malzemeli olduğunu da söylemiş olalım. Ayrıca kendi ürettikleri sade veya dere otlu ayranı da mutlaka denemeyi unutmayın.

Et döner çabuk bittiği için çok geç saate kalmadan gitmenizi tavsiye ederiz. Bunun dışında saatlerce kuyrukta beklememek için önden telefonla sipariş verip ve gidip almak da mantıklı bir seçenek olabilir.

Adres: Olgastraße 75, 70182 Stuttgart

Tel: +49 0711 40795672

Google Maps: Alaturka

Oggi

Başlangıçlardan tatlısına her şeyin çok lezzetli olduğu bir İtalyan restoranı. Restoran şık bir dizayna sahip. Gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var, çünkü çok dolu oluyor. Rezervasyonu online yapmanız da mümkün. Online rezervasyon için linki bıraktık. Çok kısa sürede döndüklerini de söylemiş olalım. İçerideki barda isterseniz sadece bir şeyler içmeniz de mümkün. Bruschetta, minestrone çorbası ve somon balığını kesinlikle denemelisiniz.

Adres: Kleiner Schloßplatz 11, 70173 Stuttgart

Tel: +49 0711 2845990

Google Maps: Oggi

Da Nello

Burası İtalyan bir ailenin restoranı ve yemekler çok lezzetli. Sahipleri de çok sempatik ve güler yüzlü. Masa sayısı kısıtlı olduğu ve her zaman dolup taştığı için pek spontane yer bulabileceğiniz bir restoran değil. Arayıp yer ayırtmanızda fayda var. Restoran yazın dışarıya da birkaç masa atıyor, o zamanlarda öğle yemeği için yer bulmak daha kolay. Bizce en lezzetli yemekleri başlangıç için bruschetta ve domates çorbası, ana yemek için de somonlu makarna ya da pizzaları. Pizzayı dilimlemelerini hatırlatmayı unutmayın, yoksa tüm geliyor. Bunun dışında ikram olarak getirdikleri ekmek ve zeytinyağı çok lezzetli.

Adres: Grazer Str. 42, 70469 Stuttgart

Tel: +49 0711 854419

Google Maps: Da Nello

L’Osteria

Burası Almanya genelinde bulabileceğiniz bir zincir İtalyan restoranı. Bruschetta, pizza ve tavuklu salatasını çok seviyoruz. Pizzalarının devasa boyutta olduğunu da söylemiş olalım. Getirdikleri tabağa bile sığmıyor. Eğer bitiremezseniz Almanya’da yemeğininizin kalanını paketlettirmek çok yaygın. Çekinmeden talep edebilirsiniz, hatta onlar da sorabiliyor bazen şaşırmayın. Maalesef her şubesindeki lezzet aynı olmayabiliyor. Biz bu şubeden memnun kalmıştık.

Adres: Mailänder Platz 7, 70173 Stuttgart

Tel: +49 0711 22007707

Google Maps: L’Osteria

Osteria

Osteria ufak bir İtalyan restoranı. L’Osteria ile herhangi bir bağlantısı yok. Menüsü sezondaki taze ürünlere göre şekillendiriliyor. O yüzden sabit bir menüsü yok. Sahibi biraz fazla konuşsa da sevimli biri. Yemeklerinde kendi ürettikleri zeytinyağını kullanıyorlar ve şişenizle gidip bu zeytinyağından satın da alabiliyorsunuz. Biz tadını çok sevdik, hiç kokmuyor ve hafif. Trüf mantarlı makarnası ve ahtapotun bol olduğu dönemde, ahtapotlu pizzası çok lezzetli.

Adres: Klagenfurter Str. 17, 70469 Stuttgart

Tel: +49 0711 35871651

Google Maps: Osteria

Il Pomodoro

Stuttgart’taki bir diğer İtalyan restoranı tercihimiz ise il Pomodoro. Yan yana cafe ve restoranların sıralandığı bir caddede olan bu mekan İtalyan mutfağından lezzetler sunuyor. Bizce lazanya ve makarnası lezzetli. Ayrıca dışarı attıkları masalar yazın çok keyifli oluyor.

Adres: Wilhelmspl. 4, 70182 Stuttgart

Tel: +49 0711 86025777

Google Maps: Il Pomodoro

Trölsch

Açık ara en sevdiğimiz pastane. Baden-Württemberg eyaleti genelinde şubelerini bulmanız mümkün. Ekmek, bretzel, cheesecake, pasta ve sandviç çeşitleri var. Klasik Alman lezzetlerinden bretzel ve “Käsekuchen”’ı denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca mandalinalı, yaban mersinli cheesecakeler ve fındıklı pasta da çok lezzetli. Bunlar dışında cafesinde oturup çay, kahve içmek de mümkün. Gidecekseniz çok geçe kalmamanızda fayda var, ürünler çabuk tükeniyor her ne kadar çok ürün çıkarsalar da.

Adres: Stuttgarter Str. 104, 70469 Stuttgart

Tel: +49 0711 85680030

Google Maps: Trölsch

Carls Brauhaus

Stuttgart’ın göbeğindeki Carls Brauhaus bir Alman restoranı ve bira evi. İçerisi otantik bir dizayna sahip. Biz en çok arka taraftaki sedirli bölmede oturmayı seviyoruz. Buranın biraları ve kokteylleri çok başarılı. Ayrıca Baden-Württemberg’e özgü lezzetlerden Käsespätzle (erimiş peynirli makarnayı andırıyor ve kızarmış soğanla servis ediliyor) ve Schwarzwälder Kirschtorte’yi (Kara Orman’ın vişneli tartı) mutlaka denemelisiniz. Porsiyonların büyük ve aşırı doyurucu olduğunu da unutmadan ekleyelim. Çok büyük bir grupla gelmediğiniz sürece burada spontane yer bulmak mümkün.

Adres: Stauffenbergstraße 1, 70173 Stuttgart

Tel: +49 0711 25974611

Google Maps: Carls Brauhaus

Wichtel Hausbrauerei

Wichtel kendi birasını üreten bir Alman bira evi. Yılın farklı dönemlerine göre bira çeşitleri sunuyor, eğer gittiğiniz dönemde Maibock varsa kesinlikle deneyin. Klasik Alman lezzetlerinden Wichtelkuchen asıl adıyla Fladenbrot denenmesi gereken lezzetlerden biri. Aslında pizzaya çok benziyor sadece hamur kısmı çok daha ince. Bir diğer lezzet ise Schnitzel. Porsiyonlar yine baya büyük. Mekan tuğlalı duvarları ve içerideki devasa bira üretim varili ile çok otantik bir ortama sahip. Dışarıda oturmak isterseniz de yanınıza kalın bişeyler almanızı öneririz. Çünkü bazen yazın bile çok serin olabiliyor. Eğer büyük bir grupla gelmeyi düşünüyorsanız rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Adres: Stuttgarter Str. 21, 70469 Stuttgart

Tel: +49 0711 82051690

Google Maps: Wichtel Hausbrauerei

Enchilada

Açık ara en sevdiğimiz Meksika restoranı! İçerisinin dizaynı size bir anda rengarenk bir dünyanın kapılarını açıyor adeta. Büyük bir grupla buluşmak için çok ideal bir yer, ama rezervasyon yaptırmakta fayda var. Eğer buraya gelirseniz mutlaka Qesadillas (tavuklu krepi sosla yediğiniz bir lezzet), Fajitas (kiremitte et ya da tavuk ve sebzeleri farklı soslarla dürüm yaptığınız bir lezzet), Totillachips (ev yapımı tortillachips ve yanında değişik soslar) ve churros (kızarmış hamur ve çikolatalı sos). Ayrıca burada vejeteryan ya da vegan yemekler bulmamız da mümkün. Bunların yanında burada kokteyllerde “happy hours” kapsamında belli bir saate kadar indirim yapıyorlar. Bunun dışında tabii ki bira da var.

Adres: Eberhardstraße 69-71, 70173 Stuttgart

Tel: +49 0711 2365974

Google Maps: Enchilada

Sausalitos

Burası da gitmeyi sevdiğimiz bir diğer Meksika restoranı. İçerisi rengarenk ve arkadaşlarla buluşmak için güzel bir ortamı var. Burada da Fajitas ve Tortillachips denemenizi önerebiliriz. Ayrıca eğer evde tarif denemeyi seviyorsanız, sitelerinde hem Meksika yemeklerinin hem de kokteyllerin tariflerini bulabilirsiniz.

Adres: Marienstraße 3B, 70178 Stuttgart

Tel: +49 0711 72233573

Google Maps: Sausalitos

Japanisches Restaurant KICHO

Yeni keşfettiğimiz bir Japon restoranı. Çalışanları ve ortamını sevdik. Biz ebi-tempura (kızarmış soslu karides ve çeşitli sebzeler), avokado maki ve kocaman bir gemide servis edilen farklı sushilerden denedik ve çok beğendik. Burada herkese hitap edecek kadar değişik sushi var ve lezzetliler. Bunun dışında listemizdeki birçok restoran gibi burada da rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Adres: Jakobstraße 19, 70182 Stuttgart

Tel: +49 0711 247687

Google Maps: Japanisches Restaurant KICHO

Retsinadiko

Stuttgart’ta sevdiğimiz bir Yunan restoranı burası. Hamsi, tavuk şiş, sarma, tzatziki (cacık), kızarmış patlıcan ve kabak önerebileceğimiz lezzetlerinden. Maalesef hamsi kılçıklı. Ayrıca keyifli vakit geçirebileceğiniz bir bahçesi olduğunu da atlamayalım.

Adres: Wiener Str. 86, 70469 Stuttgart

Tel: +49 0711 852490

Google Maps: Retsinadiko

Cube

Akdeniz ve asya mutfağı için buraya gelebilirsiniz. Biz yıldönümümüzde gelmiştik ve çok keyifliydi. Burası Stuttgart’ın en ünlü caddesi olan Königstraße’deki Modern ve Çağdaş Sanat Müze’sinin bulunduğu binanın en üst katında. Binanın etrafı tamamen cam olduğundan Königstraße’yi yukardan görebiliyorsunuz ve manzara çok güzel. Burası ”dress code” olan bir restoran bu yüzden şık giyinmek gerekiyor. Ayrıca zaman geçirebileceğiniz güzel bir barı da var.

Adres: Kleiner Schloßplatz 1, 70173 Stuttgart

Tel: +49 0711 2804441

Google Maps: Cube

Gustav Café & Bar

Güzel bir kahvaltı ya da kahve buluşması için şahane bir yer. Biz en çok en arkadaki ayrı camlı bölmede oturmayı sevdik. Buranın beyaz peynir ve domatesli çırpılmış yumurtasına, kruvasanına ve avokadolu ekmek yanına çırpılmış yumurtasına bayıldık. Ayrıca yancı olarak tereyağ ve bal da lezzetli. Porsiyonlar yine çok büyük ona göre sipariş vermekte fayda var. Spontane gittiğinizde yer bulmak biraz şans işi.

Stuttgart yeme içme rehberi yazımızdaki en sevdiğimiz kafe Gustav!

Adres: Schwabstraße 47, 70197 Stuttgart

Tel: +49 0711 48986002

Google Maps: Gustav Café & Bar

Mauritius

Burası plaj temalı bir restoran. Duvarlarındaki tablolardan, kullanılan genel renklere kadar yazı hatırlatıyor. Birçok ürünü lezzetli, hindi şinitzel bizim favorimiz. Bunun dışında kokteylleri de gayet başarılı.

Adres: Marienstraße 12, 70178 Stuttgart

Tel: +49 0711 6159147

Google Maps: Mauritius

Gelateria Kaiserbau

Stuttgart’ın yoğun meydanlarından Marienplatz’daki bu dondurmacının önünde her zaman uzun kuyruklar oluyor. Çok çeşitli dondurmayı burada bulmanız mümkün. Buradan dondurmanızı aldıktan sonra önündeki meydanda merdivenlerde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yazın bu merdivenler hep cıvıl cıvıl oluyor.

Adres: Marienplatz 14, 70178 Stuttgart

Tel: +49 0711 6338383

Google Maps: Gelateria Kaiserbau

Lumen

Stuttgart’ta gittiğimiz bir diğer kahvaltıcı da Lumen. İçerisi gösterişsiz ama otantik bir dizayna sahip. Çırpılmış yumurtalı tabaklarını çok sevdik, yancı olarak da tereyağı ve ekmek sepeti de güzel. Fakat burada porsiyonlar biraz küçük.

Adres: Schwabstraße 65, 70197 Stuttgart

Tel: +49 0711 67435080

Google Maps: Lumen

Netzer

Feuersee’nin yanındaki bu restoran gitmeyi sevdiğimiz bir kahvaltıcı. Çırpılmış yumurta çeşitlerini lezzetli buluyoruz. Ayrıca dışardaki masalarda yazın oturup uzun uzun muhabbet ederken kahvaltı yapmak çok keyifli. Erken saatlerde gidip ev yapımı yaz içecekleriyle arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Herzogstraße 4, 70176 Stuttgart

Tel: +49 0711 69947644

Google Maps: Netzer

Gasthaus Bären

Gasthaus Bären son zamanlarda gitmeyi en sevdiğimiz restoran. Her türlü mezeyi çok sevdiğimiz ve farklı yemekleri yemeyi sevdiğimiz için Gasthaus Bären tam bizim zevkimize göre bir yer. En güzel yanı da Alman yemeklerini meze olarak deneyimlemek için fırsat sunuyor olması. Denediğimiz her yemek o kadar lezzetliydi ki ne denerseniz mutlu olacağınıza eminiz!

Stuttgart yeme içme rehberi yazımızdaki en sevdiğimiz restoran burası!

Tel:+49 0711 50070854

Adres: Paulinenstraße 45, 70178 Stuttgart

Google Maps: Gasthaus Bären

Deli

Hava güzelse deli’nin kapısının önünde oturup beyaz şarap içip bir şeyler atıştırmak sevdiğimiz aktivitelerden biri. Hava güzelse burada oturup gelen geçeni izlerken muhabbet etmek çok zevkli oluyor. Bunun dışında yemekleri de bir o kadar lezzetli, makarnası, salatası hepsi ayrı ayrı güzeldi. Kokteyleri de kaliteli bir şekilde hazırlanmış olarak servis ediliyor, başka mekanlarda olduğu gibi aşırı buzlu değil.

Tel:+49 07112360200

Adres: Geißstraße 7, 70173 Stuttgart

Google Maps: Deli

Restaurant Achillion

Restraunt Achillion, S-Bahn’ın Schwabstraße durağına çok yakın bir Yunan restoranı. Burada yediğimiz Çipura Izgara Almanya’da yediğimiz en güzel balıktı ve mezeleri de ayrı bir güzeldi. Kesinlikle burası tekrar gideceğimiz yerlerden biri ve bu listede yer almayı kesinlikle hak ediyor.

Tel:+49 071165669183

Adres: Schwabstraße 32, 70197 Stuttgart

Google Maps: Restraunt Achillion

Ochs’n Willi

Doyasıya et yemek istediğimiz bir gün Ochs’n Willi denemiştik ve verdiğimiz doğru kararlardan biriydi. Etleri çok lezzetli ve servisi de çok iyiydi. Mekanın atmosferi de çok iyiydi. Eğer bir Alman restoranında et denemek isterseniz burayı listenize eklemelisiniz.

Tel: +49 07112265191

Adres: Kleiner Schloßplatz 4, 70173 Stuttgart

Google Maps: Ochs’n Willi

Brauhaus Schönbuch

Bu Brauhaus, Stuttgart’ta Schlossplatz’a yürüme mesafesinde. Böblingen’de bir aile işletmesi olan bira üreticisinin merkezdeki bu restoranı bizim için Flammkuchen’ı yemek istediğimizde ziyaret ettiğimiz bir restoran. Eğer farklı bir yer denemek isterseniz burası tam sizlik.

Tel: +49 071172230930

Adres: Bolzstraße 10, 70173 Stuttgart

Google Maps: Brauhaus Schönbuch

Misch Misch

Eğer bizim gibi merkeze yakın bir kafede kahveyle beraber bir şeyler atıştırarak rahat bir hafta sonu geçirmek isterseniz Misch Misch tam sizlik olacaktır. Küçücük bir kafede rahat bir ortamda lezzetli kahvenizi yudumlarken keklerini deneyebilirsiniz.

Adres: Tübinger Str. 95, 70178 Stuttgart

Google Maps: Misch Misch

Böylece Stuttgart yeme içme rehberi yazımızın sonuna geldik. Bunun dışında Stuttgart’tan günübirlik gidebileceğiniz Esslingen Gezi Rehberi ve Tübingen Gezi Rehberi de ilginizi çekebilir.

Bu restoranlar hakkındaki yorumlarınızı çok merak ediyoruz. Denediğiniz ve beğendiğiniz başka restoranlar da varsa yoruma yazarsanız çok seviniriz. Böylece biz de sizin beğendiklerinizi deneyebiliriz.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x