Konstanz Gezi Rehberi ve Araç Üstü Çadır Kampı

Konstanz Gezi Rehberi ve Araç Üstü Çadır Kampı

İlk araç üstü çadır kampımızı Konstanz’da yaptık! Konstanz İsviçre’ye sınırı olan pahalı bir Alman şehri. İsviçre’de yaşayan birçok insan tatil günlerinde Konstanz’a gelip alışveriş yapıyor. Konstanz’a daha önce de gitmiştik ve çok sevdik. Bu seferki gidişimizde ise çok farklı bir deneyim yaşadık. İşte Konstanz gezi rehberi ve araç üstü çadır kampı deneyimimiz!

Konstanz Gezi Rehberi ve Araç Üstü Çadır Kampı

Bu yazımızda Konstanz’a ulaşım, Konstanz’da gezilecek yerler, Konstanz’da yeme içme ve Konstanz’da konaklama ve Konstanz araç üstü çadır kampını detaylıca anlattık.

Konstanz’a ulaşım

Stuttgart’tan Konstanz’a arabayla yaklaşık 2 saatte, trenle ise 2.5 – 3 saat arasında gidebilirsiniz. Dolayısıyla eğer zaten Stuttgart’taysanız, Konstanz günübirlik gezebileceğiniz bir şehir. Bunun dışında Münih’ten gitmek istediğinizde ise arabayla ya da trenle 3.5 – 4 saat arasında sürüyor. Konstanz İsviçre’ye de çok yakın olduğundan Zürih üzerinden de buraya gelebilirsiniz. Zürih’ten arabayla 1 saatte ya da trenle yaklaşık 1.5 saatte gelebilirsiniz. Tren biletleri için yaklaşık ücretleri aşağıda görebilirsiniz.

RotaBilet Ücreti
Stuttgart – Konstanz25-40 Euro
Münih – Konstanz45-75 Euro
Zürih – Konstanz30 Euro
Tren Bilet Ücretleri

Konstanz’da gezilecek yerler

Rathaus

Konstanz belediye binası rönesans tarzı dizayn edilmiş. Pencereleri ve Kanzleistraße üzerindeki fresklerle birlikte çok etkileyici bir görünüme sahip. Kanzleistraße üzerinde yürümeye devam ettiğinizde Kaiserbrunnen sizi karşılıyor.

Kaiserbrunnen

1897’de yapılan bu çeşme birçok figür içeriyor ve bu figürlerle eski Roma imparatorluğunun hikayesini Konstanz açısından anlatıyor. Bu figürlerden 3 tanesi merkezdeki sütunda yer alan eski Roma imparatorluğundaki kralların portreleri: Friedrich Barbarossa, Otto the Great ve Maximilian. Ayrıca Maximilian’ın eşi Bianca Sforza’nın büstü de çeşmede yerini almış. Kafasının üstündeki kuş Maximilian’a su püskürtüyor. Güvercin çifti piskopos ve imparatoru yani bir diğer deyişle dini ve gücü temsil ediyor. Üç kafalı tavuskuşu ise 3 papayı sembolize ediyor. Marktstätte caddesi üzerinde devam ettiğinizde Konstanz’ın da çevresinde yer aldığı göle yani Bodensee’ye ulaşıyorsunuz.

Imperia

Konstanz limanında bulunan bu kadın heykeli 3 dakikada bir kendi etrafında dönüyor ve ilginç bir hikayesi var. Heykel bir elinde din adamı ve diğerinde ise kral tutan bir hayat kadınını temsil ediyor. Din ve devletin kadını köleleştirmesini vurguluyor.

Stadtgarten

Limandaki Imperia heykelini gördükten sonra bu parka doğru yürüyebilirsiniz. Yazın cıvıl cıvıl olan bu parkta çimlere uzanıp keyif yapabilirsiniz ya da Rheinbrücke’ye doğru yürümeye devam edip şahane manzaranın keyfini yürüyüşle çıkarabilirsiniz.

Rheinbrücke

Bu köprü yaya, tramvay ve araç trafiğine açık. İkinci dünya savaşı sırasında trafik akışını arttırmak için köprüyü genişletmişler. Köprü boyunca devam ettikten sonra Seestraße için köprü bitimindeki merdivenden inebilirsiniz.

Seestraße

Burası sıra sıra renkli tarihi binalarla dolu bir sokak. Evlerin hemen önünde göl manzarası var ve isterseniz gölün hemen kenarındaki merdivenlerde oturup şehrin manzarasını izleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bu merdivenler açık ara şehirdeki en sevdiğimiz yer oldu. Evler, cadde, göl kenarında oturup şarap içmek o kadar güzel ki. Buradan gün batımını izlerken çok keyif aldık. Size de tavsiye ederiz. Bu sokak boyunca yürümeye devam ettiğinizde çok lüks evler ve yat limanı görüyorsunuz.

Schmugglerbucht

Seestraße’nin devamında kaçakçılar koyu dedikleri bir koy var ve yazın insanlar burada güneşlenip göle giriyorlar. Bizce Bodensee pek de yüzülecek bir göl değil, çünkü su çok berrak değil. Buraya kaçakçılar koyu denmesinin sebebi ise 19. ve 20. yüzyıllarda kaçakçılığın Konstanz’da büyük bir konu olmasıymış. O zamanlar özellikle şeker kaçakçılığı yapılıyormuş.

Hörnle Uferspaziergang

Eğer göl kenarında yürümeye devam ederseniz şahane bir gün batımı izleyebileceğiniz bu bölgeye ulaşıyorsunuz. Ufak bir piknik hazırlığıyla şahane vakit geçireceğinize eminiz.

Insel Mainau

Burası Konstanz’ın merkezinden uzaktaki Mainau adası. Aynı zamanda çiçek adası olarak da biliniyor ve etkileyici bahçelere sahip. Mainau‘dan çiçekler ve ne zaman çiçek açtıklarıyla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Almanya’daki ikinci büyük kelebek evi burada yer alıyor.

Bunun dışında adada bir de Akdeniz terası var. Yazın bu teras birçok tropik bitkiyle rengarenk oluyor. Ayrıca burası Konstanz gölünü izleyebileceğiniz şahane bir nokta.

Konstanz’da yeme içme – Konstanz gezi rehberi

Eugens Bio

Burası organik ürünler kullanan şahane bir restoran. Biz hem kahvaltılarına hem de yemeklerine bayıldık. Yazın restoranın önüne attıkları masalarda zaman geçirmek de çok keyifli. Menüleri etli ürünlerden, vegan, vejeteryan ya da glütensiz ürünlere kadar geniş bir yelpazeye sahip. Üstelik şehrin hemen merkezinde tarihi yapıların olduğu bir sokakta. Ayrıca burada spontane yer bulmak mümkün. Restoranın iç dizaynı da çok hoşumuza gitti bizim.

Adres: Münzgasse 1, Brotlaube, 78462 Konstanz

Tel: +49 07531 9768689

Google Maps: Eugens Bio

Pano Bread & Coffee

Konstanz gezi rehberi yazımızda en sevdiğimiz kahve dükkanı ise Pano. Çeşitli kahvaltı ve tatlı seçenekleri mevcut. Ayrıca yazın burada dondurma da satıyorlar ve çok lezzetli. Eğer yolunuz düşerse böğürtlenli dondurmasını denemenizi tavsiye ederiz. İçerisinin ferah bir dizaynı var, kocaman çıtalı camları ise mekana farklı bir hava katıyor.

Adres: Marktstätte 6, 78462 Konstanz

Tel: +49 07531 3652555

Google Maps: Pano Bread & Coffee

Şarap tavsiyesi

Eğer siz de yumuşak şarapları seviyorsanız, Bodensee’ye özel “Markgraf von Baden Bodensee Rot” kırmızı şarabını denemenizi tavsiye ederiz. İçimi çok rahat ve ağırlık yapmıyor.

Konstanz’da konaklama ve Konstanz araç üstü çadır kampı

İlk araç üstü çadır kampımızı Konstanz’ın biraz dışındaki Camping- und Ferienpark Orsingen‘de yaptık ve işte kamp yerinin detaylı incelemesi! Eğer burada kamp yapma planınız varsa çok çok uzun süre öncesinde rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Nitekim biz spontane karar verip yer bulabilmiştik. Kamp alanı baya büyük olduğu için sıkıntı olmamıştı.

Adres: Am Alten Sportpl. 8, 78359 Orsingen-Nenzingen

Tel: +49 07774 9999100

Google Maps: Camping- und Ferienpark Orsingen

Kamp yerine ulaşım

Kamp yeri Konstanz’a arabayla yarım saat mesafede Orsingen isimli ufak bir kasabada. Buraya Stuttgart’tan arabayla yaklaşık 1 saat 40 dakikada varmanız mümkün. Kamp yerine ulaştığınızda alanın girişinde hemen bir resepsiyon sizi karşılıyor. Burada rezervasyon yaptığınız kişi sayısına göre bileklik, araç için kayıt kağıdı ve bir de kamp alanına girebilmek için bir kart veriyorlar.

Kamp yeri güvenli mi?

Eğer bizim gibi ilk kez kamp yapacaksanız ya da çok kamp deneyiminiz yoksa, doğada kamp yapmak yerine böyle bir kamp yerini tercih etmenizde fayda var. Böylece alıştıra alıştıra kamp yapmaya başlayabilirsiniz. Kamp alanına sadece orada kalan kişiler ve çalışanların girmesine izin verildiği için baya güvenli hissettirdiğini söyleyebiliriz.

Kamp maliyeti

Bu kamp yerine ödediğiniz ücret gitmek istediğiniz zaman aralığına, karavan kampı ya da çadır kampı yapışınıza göre değişiyor. Çoğu kamp yerinde araç üstü çadırla kamp için özel bir ücretlendirme yok. Bu yüzden de araç üstü çadır genelde karavan gibi değerlendiriliyor ve ona göre bir ödeme yapıyorsunuz. Ödediğiniz miktarın iki kişilik otel konaklamanızdan çok daha uyguna geldiğini söyleyebiliriz. Aşağıdaki tabloda ortalama 2022 ücretlerini paylaştık.

Araç üstü çadır ya da karavanla kamp yapacaksanız, “Stellplatz” yani özel park yeri kiralamanız gerekiyor. Alanı kiraladıktan sonra alan içerisinde nasıl yerleşeceğiniz size kalmış. Ayrıca eğer arkadaşlarınızla beraber kamp yapmak istiyorsanız ve onların çadırı varsa, kiraladığınız bu özel park yerinde bir çadır ve araç üstü çadır ya da karavanla kalmanıza izin veriyorlar. Dolayısıyla tekrar ekstradan çadır parası ödemeniz gerekmiyor.

Eğer sadece çadırınız varsa, buna ödeme yaparak çadırlara özel kısımda kamp yapmanız da mümkün. Bunlar dışında kamp yapan kişi başına da belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor ve bu ücret yaşa göre değişiyor. Bir diğer zorunlu ödenmesi gereken ücret ise çöp için. Ayrıca eğer köpeğinizle kampa gidecekseniz onun için de bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun dışında eğer elektrik kullanmak istiyorsanız bunun da bir ücreti var.

Bu kamp alanında bir havuz da var ve kamp yapanlar için ücretsiz.

HarcamalarOrtalama Ücret
Park alanı (Standard)11.8 €
Çadır6.8 €
Yetişkin kişi (>15 yaş)8.2 €
Çocuk (4-15 yaş)5.3 €
Çocuk (<4 yaş)Ücretsiz
Çöp1.7 € / gün
Köpek2.5 €
Elektrik2.1 € / gün
HavuzÜcretsiz
Konstanz Kamp Yeri Ücretleri

Kamp yeri temizliği

Eğer bizim gibi temizlik konusunda titizseniz burası kesinlikle doğru kamp yeri diyebiliriz. Ortak kullanılan duş, tuvalet ve mutfak kısmı her sabah erkenden düzenli olarak temizleniyor. Ayrıca kamp alanı da çok düzenli ve temiz. Bu yüzden hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

Kamp yeri olanakları

Burada isterseniz karavan, isterseniz çadır, isterseniz de araç üstü çadırla kalmanız mümkün. Üstelik bir çok kamp yerinde olan en az 5 gün konaklama zorunluluğu da bu kamp yerinde yok.

Yaptığınız rezervasyona göre kamp alanının büyüklüğü değişiyor. Bunun dışında eğer elektrik satın aldıysanız trafodan kabloyla bunu alanınıza kadar çekmeniz mümkün. Bu trafolar her alan içinde olmadığından uzun kablonuzun olması şart. Biz elektrik almamıza rağmen böyle kablomuz olmadığı için kullanamamıştık ve sonraki kamplarımız için uzun elektrik kablosu aldık. 🙈

Kamp alanında bir adet açık havuz, küçük bir restoran ve çocuk oyun alanı da var. Bunun dışında eğer bir gün önceden isminizi ve ne kadar ekmek istediğinizi resepsiyona yazdırırsanız ertesi sabah resepsiyondan bunu alabiliyorsunuz. Ayrıca kampa çok yakın bir market olduğunu da söylemiş olalım.

Çocukla kamp

Çocuğumuz olmamasına rağmen gözlemlerimize bağlı olarak çocuklu aileler için çok konforlu ve güvenli bir kamp yeri olduğunu söyleyebiliriz. Kamp içerisinde araç üstü çadır ve karavanların olduğu kısımda araçların çok düşük hızda gitmesi zorunlu. Bu yüzden de çocuklar rahatça ve özgürce oynayabiliyor.

Böylece Konstanz gezi rehberi yazımızın sonuna geldik!

Sizin Konstanz tarafında beğendiğiniz kamp yerleri var mı?

Keyifli geziler ve kamplar!

Ayrıca Tübingen gezi rehberi, Rothenburg gezi rehberi, Heidelberg gezi rehberi, Esslingen gezi rehberi ve araç üstü çadır yazılarımız da ilginizi çekebilir. Eğer kamp malzemelerimizi merak ederseniz, kamp malzemelerimiz için Hepsiburada listemize bakabilirsiniz.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x