Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler

Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler

Arugam Bay Sri Lanka’nın doğu kıyısında doğanın görsel şölen sunduğu bir şehir. İnanılmaz gün batımlarına tanık olacağınız bu şehre gittiğinize pişman olmayacağınızı düşünüyoruz. İşte Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler!

Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler

Bu yazımızda Arugam Bay’da gezilecek yerler, Arugam Bay’da yeme içme ve Arugam Bay’da konaklama konularına değindik.

Arugam Bay Gezilecek Yerler

Muhudu Maha Viharaya

Pottuvil sahilinde yer alan Muhudu Maha Viharaya bir Buddhist tapınağı. Bu tapınakta birçok dini ritüel düzenleniyor ve girişi de ücretsiz. Tapınak kompleksinde, antik stupalar, taş oymalar ve Buddha heykelleri gibi çeşitli arkeolojik kalıntılar var.

Stupa, Budist rahiplerin meditasyon yapmaları ve kutsal kalıntıların korunması amacıyla inşa edilen budist yapıları. Stupaların kubbe şeklindeki yapısı, evrenin merkezini ve Buda’nın aydınlanmış zihnini simgeler. Genellikle kubbenin oturduğu taban, Budizm’de meditasyon ve ibadet alanı olarak kullanılır. Bu alan, ibadet edenlerin stupanın etrafında dolaşarak meditasyon yapmalarına da olanak tanır. Sri Lanka kültüründe stupalar genellikle sade ve beyaz boyalıdır.

Google Maps: Muhudu Maha Viharaya

Kudumbigala Monastery Complex

Kudumbigala Monastery Complex Arugam Bay’a yakın bir manastır kompleksidir. Burası Budist rahipler için bir inziva ve meditasyon yeri olarak inşa edilmiş. Kompleks içerisinde stupalar, kayalara elle oyulmuş mağaralar, antik freskler ve yazıtlar bulunur. Bu komplekse giriş ücretsizdir.

Kayaları oyarak yaptıkları evler bizi bir hayli etkiledi. Ayrıca bu mağaraları geçtikten sonra kayaların tepesine de çıkmak mümkün. Tepedeki manzaralar inanılmaz, bir yanda uçsuz bucaksız bir orman, diğer yanda ise okyanus, bu manzaraya hayran kalmamak imkansız. Kesinlikle tepeye çıkmanızı tavsiye ederiz.

Kayalara tırmanmak için mutlaka hiking ayakkabısı giymenizi tavsiye ederiz. Bazı noktalarda çok dik bir açıyla kaya üzerine oyulmuş basamaklardan tırmanıyorsunuz.

Ayrıca burası bir manastır kompleksi olduğu için diz kapağınızın altına kadar ve omuzlarınızın örtülü olması gerektiğini unutmamalısınız.

Google Maps: Kudumbigala Monastery Complex

Okanda Devalaya Temple

Okanda Devalaya Temple bir Hindu tapınağı ve içerisinde Hindu tanrılarının heykelleri ve sunakları mevcut. Burada düzenli olarak dini ritüeller düzenlendiğini söylediler. Fakat Mart ayında gittiğimizde çok az insan vardı ve heryerde çöplerle doluydu. Açıkçası dini bi yerin bu kadar kirli bırakılmış olmasına hiç anlam veremedik. Öğrendiğimize göre havalar çok sıcak olduğu için havalar biraz sakinleşene kadar kimse çöpleri toplama işini yapmak istemiyormuş. Bize açıkçası çok garip geldi. Burayı otelimiz bize önerdiği için gelmiştik fakat gelmezseniz de bir şey kaçıracağınızı düşünmüyoruz. ☺️

Google Maps: Okanda Devalaya Temple

Elephant Rock

Elephant Rock, Arugam Bay’daki uçsuz bucaksız orman, sahil, lagün ve okyanusun panoramik manzarasını sunan çok etkileyici bir manzara noktası. Peanut Farm Beach’teki bu kayaya tırmanmak yaklaşık 20 dakika sürüyor. Çok zor olmayan bir tırmanış olsa da yine de hiking ayakkabısı giymenizi tavsiye ederiz. Kayanın yüzeyi kaygan olabiliyor.

Elephant Rock’ta gün batımı tek kelimeyle inanılmaz! Eğer Arugam Bay’a gitmeyi planladıysanız, burada gün batımı izlemeyi mutlaka listenize ekleyin.

Bu bölgede filler olduğu için kayaya mutlaka bir lokalle çıkmak gerekiyor. Özellikle gün batımı sonrası kayaya fillerin geldiğini söylediler. Bunun dışında lagün tarafında da birçok timsah olduğunu duyduk. Bu yüzden risk almamakta fayda var. Ayrıca bu kayaya tırmanışın ücretsiz olduğunu da unutmadan söyleyelim.

Google Maps: Elephant Rock

Peanut Farm Beach

Peanut Farm altın sarısı kumu ve sörf için ideal dalgalarıyla şahane bir sahil. Sri Lanka’nın doğusunda yer alan bu sahilde sörf için dalgaların en iyi olduğu dönem Mayıs ve Ekim ayları arasında. Bu bölgede hem başlangıç hem de orta zorluk seviyesinde dalgalarla sörf yapmak mümkün .

Burada herhangi bir bina ya da otel olmadığından eğer bu sahile gelmeyi planladıysanız yiyecek içeceğinizi de yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Sahil yerfıstığı tarlalarının hemen önünde olduğu için bu ismi almış.

Google Maps: Peanut Farm Beach

Arugam Bay Beach

Arugam Bay altın sarısı kumları olan uzun bir sahil. Sahil kafeler, sörf tahtaları kiralayanlar ve ders verenlerle dolu. Sahilde ücretle şezlong kiralayabileceğiniz gibi kendi havlunuzu kuma serip de keyifli vakit geçirmeniz mümkün. Bunun için bir ücret ödemenize gerek yok.

Google Maps: Arugam Bay Beach

Arugam Bay’de Yeme İçme

Serendib Arugambay

Serendib Arugambay lezzetli Sri Lanka yemekleri bulabileceğiniz bir restoran. Restoran Arugam Bay’ın ana caddesi üzerinde ve sadece 10 dakikada yolun karşısına geçip sahile ulaşabileceğiniz bir yerde. Sri Lanka’daki sahil şehirlerinde genelde Tuna balığı bulmanız mümkün. Biz de burada Tuna balığı denedik ve sevdiğimiz için de önerebiliriz. Hint okyanusundan tuttukları balıkları taze taze deneme fırsatınız oluyor.

Google Maps: Serendib Arugambay

Choco Lush

Choco Lush Arugam Bay’da zengin ve uygun fiyatlı kahvaltı yapabileceğiniz bir kafe. Kahvaltı menüsünde yumurta, reçel, tereyağı, yerfıstığı ezmesi, meyve, meyve suyu, ekmek ve pankek için kişi başı 5.5 Euro verdik. Biz özellikle kendi yaptıkları yer fıstığı ezmesine bayıldık.

Google Maps: Choco Lush

Tom & Jerry

Tom & Jerry Arugam Bay sahilinde alkollü ya da alkolsüz içecekler bulabileceğiniz bir kafe. Hem şezlong hem de çardakları var. Sahilde bunaldığınızda soğuk içeceklerle serinlemek için ideal.

Google Maps: Tom & Jerry

Sail & Catch

Sail & Catch taze balık bulabileceğiniz çok şirin bir restoran. Biz hem Tuna balığını çok beğendik hem de restoran sahibinin muhabbetini sevdik. Öğrendiğimize göre restoranın sahibinin babası her gün balık tutmaya gidiyormuş ve bu balıkları servis ediyorlarmış.

Google Maps: Sail & Catch

Arugam Bay Konaklama

Paddyway Resort

Paddyway Resort Arugam Bay sahiline yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde havuzlu ve klimalı bir otel. Hem temizliğini hem de çalışanlarının yardımcı oluşunu düşününce gönül rahatlığıyla önerebiliriz. Biz hem çok rahat ettik hem de havuzunda zaman geçirmek inanılmaz iyi geldi.

Google Maps: Paddyway Resort

Böylece Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler yazımızın sonuna geldik.

Keyifli sehayatler dileriz! ☺️

Şunlara da göz atın: Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu, Colombo Gezi Rehberi: Colombo’da Gezilecek Yerler, Sigiriya Lion Rock: Sigiriya Gezi Rehberi, Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi

Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca Instagram, Facebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bizi takip ederseniz çok mutlu oluruz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x