Best Places in The Black Forest
Best Places in The Black Forest

Kara Orman’da Gezilecek Yerler

Almanya’nın etkileyici doğasına, Almanca Schwarzwald olarak adlandırılan Kara Orman’da tanıklık edebilirsiniz. Kara Orman, dev ağaçları, derin vadileri, muhteşem şelaleleri, gölleri ve göz alıcı manzaralarıyla adeta sizi büyüleyecek. Hadi sizin için derlediğimiz Kara Orman’da Gezilecek Yerler rehberimize başlayalım!

Kara Orman’da Gezilecek Yerler

Kara Orman, doğal yaşam alanları ve koruma alanlarıyla birçok endemik bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Yaban domuzu, geyik, tilki ve çeşitli kuş türleri gibi birçok yabani hayvan bu ormanda yaşıyor.

Kara Orman’da keşfedebileceğiniz birçok gizli hazine var. Kara Orman’da gezilecek yerler arasından favorilerimizi sizin için derledik.

Schwarzwaldhochstraße

Aynı zamanda B500 yolu olarak da bilinen Schwarzwaldhochstraße Baden-Baden’dan başlayıp ve Freudenstadt’ta bitiyor. Bu yol yaklaşık 60 km uzunluğunda ve büyüleyici Kara Orman manzaralarıyla seyahat etmek istiyorsanız mükemmel bir seçim. Yolun ormanın içinden geçmesi nedeniyle yolda birçok viraj bulunmakta. Bu yüzden sürüş biraz yorucu olabiliyor. Ama kesinlikle buna değer!

Manzaralı ve keyifli virajlar nedeniyle, bu rota özellikle yaz aylarında motosikletçiler ve bisikletçiler arasında çok popüler. Burada özellikle yaz aylarında büyük gruplar halinde motosikletçi ve bisikletçi görebilirsiniz.

Ayrıca, yol boyunca birçok manzara noktası, kafe, restoran veya otel bulunuyor. Aşağıda favori manzara noktamızı paylaştık. Hatta bu noktada bir gecelik karavan kampı bile yapabilirsiniz.

Google Maps: Schwarzwaldhochstraße Manzara Noktası

Mummelsee

Mummelsee, Kara Orman’daki en ünlü doğal göllerden biri olan bir krater gölü. Bu gölün hatta bir efsanesi bile var. Efsaneye göre, gölde güzel bir su perisi yaşıyormuş ve zaman zaman ölen şövalyeleri hayata geri döndürüyormuş.

Göl etrafında bir yürüyüş yapabilir ve ahşap banklar veya şezlonglarda göl manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Göl yakınında bazı restoranlar da bulunuyor. Ayrıca, gölün fırınından Kara Orman ekmeği almanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Çok lezzetli!

Bu göle araba veya toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. Araba ile, Schwarzwaldhochstraße üzerinden gelebilir ve restoranların hemen önündeki ücretsiz otopark yerine park edebilirsiniz. Diğer yandan, toplu taşıma ile ise Baden-Baden Bahnhof durağından X45 numaralı otobüse binip Mummelsee durağında inebilirsiniz. Bu durak göle sadece 3 dakikalık yürüme mesafesinde. Otobüs biletinizi doğrudan otobüs şoföründen satın alabilirsiniz. Deutsche Bahn’ndan BahnCard’ınız varsa, bu kartı bu bölgedeki otobüslerde de kullanabilirsiniz. 🙂

Google Haritalar: Mummelsee


Ruhestein

Ruhestein, kışın kayak ve diğer kış sporları için ideal bir alan. Bu bölgede farklı seviyelerde kayak ve snowboard pistleri, ayrıca kızak alanları bulunuyor. Ayrıca, kayal merkezinden kayak eğitimleri almak ve kayak ekipmanları kiralamak da mümkün.

Buraya Baden-Baden Bahnhof’tan X45 numaralı otobüs hattıyla ulaşabilirsiniz. Durak ismi ise Nationalparkzentrum Ruhestein. Ruhestein’e arabayla da erişim mümkün. Biz arabayla gelip hep Ruhestein’in önündeki bu otopark alanına park ediyoruz. Günlük park ücreti 6 Euro’dur.

Google Maps: Ski und Sessellift Ruhestein

Nationalpark Schwarzwald

Kara Orman Ulusal Parkı çok geniş bir alanı kapsıyor ve farklı zorluk seviyelerinde yürüyüş rotalarına sahip. Yürüyüşleriniz sırasında temiz havanın ve harika doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu ulusal parka, büyüklüğü göz önüne alındığında farklı yönlerden ulaşmak mümkün.

Bizim favori yürüyüş rotamız Ruhestein’dan Wildsee’ye olan rota. Bu rotada, başlangıç noktanıza dev bir daire çizerek geri dönebilirsiniz. Ayrıca bu rota size yol boyunca yaban mersinleri sunuyor. İnanılmaz lezzetliler, bu yüzden onları kaçırmayın! 🙂

Google Maps: Nationalpark Schwarzwald

Wildsee: Kara Orman’da Gezilecek Yerler

Kara Orman’da gezilecek yerler arasındaki Wildsee, Kara Orman Ulusal Parkı’nda etkileyici bir göl. Göle dik bir patikayı yürüyerek ulaşabilirsiniz. Patika kısmen toprak ve kaya olduğundan, özellikle yağmurlu veya karlı havalarda son derece kaygan olabilir. Bu nedenle, yürüyüş ayakkabısı giymenizi kesinlikle öneririz.

Göl yolunda keçi gibi ilerlerken, ormandaki farklı yeşil tonlarına ve kuş seslerine hayran kalmamak imkansız. Gölün önünde, manzaranın tadını çıkarabileceğiniz büyük kayalar bulunuyor. Burada manzaraya karşı piknik yapmak mümkün. Yanınızda biraz yiyecek veya içecek bulundurmanızı öneririz. Çok keyifli olacaktır. 🙂

Bu göl, doğa koruma alanı olarak ilan edildiği için yüzmek yasak. Ayrıca su çok berrak olmadığından, bizce burada yüzmek çok ilgi çekici de değil açıkçası.

Google Maps: Wildsee

Triberg

Triberg, Kara Orman’da şelaleleri ve guguk saatleriyle ünlü bir şehir. Bu şehirde Triberg Wasserfälle adı verilen bir şelale bulunuyor. Almanya’daki en yüksek şelale olarak kabul edilen bu şelale 163 m yükseklikten 7 seviyede düşüyor. Şelale, şehir merkezine yürüme mesafesinde. Hayliyle ulaşımı bir hayli kolay. Yürüyüş rotası boyunca şelalenin farklı seviyelerine ahşap köprüler yapmışlar. Buralarda soluklanıp manzaranın keyfini çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Basamaklı yapısı nedeniyle tüm şelalenin birden görülmesi mümkün değil. Ancak adım adım manzaralar oldukça tatmin edici. Bu şelale saat 22:00’a kadar aydınlatılıyor. Dolayısıyla geçe kalırsanız da hiç sıkıntı değil. Kışın buraya gelecek olursanız, kaymamak için mutlaka yürüyüş ayakkabısı giymenizi öneririz. Yer yer buz tuttuğu için bizi biraz zorladı.

Şelalenin güncel giriş ücretini Triberg‘de bulabilirsiniz. 2024 için yetişkin ücreti 6-8 Euro, 6-17 yaş arası çocuklar ve gençler için ise 5,5-7,5 Euro. Ayrıca buradan satın alacağınız bilet ile Triberg-Land’a da girebilirsiniz.

Google Maps: Triberg Wasserfälle

Triberg-Land ise ormanlar, geleneksel Alman evleri ve trenlerin minyatür formda tasvir edildiği bir müze. Biz detaylı minyatürleri çok sevdik.

Google Maps: Triberg-Land

Bunun dışında bu şehirde birçok guguklu saat mağazası görebilirsiniz. Bu mağazalardan en ünlüsü, 1881’de kurulan Haus der 1000 Uhren. Bu yer 6 nesildir guguklu saat üretiyor.

Google Maps: Haus der 1000 Uhren

Bonus: Kara Orman Açık Hava Müzesi Vogtsbauernhof: Kara Orman’da Gezilecek Yerler

Kara Orman Açık Hava Müzesi, özellikle çocuklarınızla Kara Orman’ın geleneksel kırsal yaşamını keşfetmek için mükemmel bir yer. Bu köydeki evleri ziyaret edebilir ve el sanatları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu açık hava müzesinin açılış saatlerini ve güncel giriş ücretini Vogtsbauernhof‘tan kontrol etmelisiniz. 2024 için yetişkin ücreti 12 Euro, 6-17 yaş arası çocuklar ve gençler için ise 6,5 Euro. Müzede düzenlenen etkinliklere katılmak da mümkün. Etkinlik içeriğini ve tarihlerini web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Google Maps: Black Forest Open Air Museum Vogtsbauernhof

Bunlar bizim Kara Orman’da zaman geçirmekten keyif aldığımız yerler. Böylece Kara Orman’da Gezilecek Yerler yazımız burada sona erdi. Kara Orman’da farklı yerleri ziyaret ettiyseniz bizimle de yorumlarda paylaşır mısınız? Paylaşmanın önemsendiği daha büyük bir topluluk olmamıza yardımcı olun! 🙂

Ayrıca bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: İsviçre kamp rehberi ve İsviçre kamp yerleri, araç üstü çadır ve araç üstü çadır incelemesi.

Instagram & YouTube’ta da varız bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x