Esslingen Gezi Rehberi

Esslingen Gezi Rehberi

Baden-Württemberg eyaletinin orta çağdan kalma şehri Esslingen! Eğer Stuttgart’a geldiyseniz bu şehri de gezi planınıza dahil etmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz! Hele bir de Weihnachtsmarkt zamanı ise kesinlikle kaçırmayın deriz! O zaman gelsin Esslingen gezi rehberi!

Esslingen Gezi Rehberi

Esslingen gezi rehberi yazımızda Esslingen’e ulaşım, Esslingen’de konaklama, Esslingen’de gezilecek yerler, Esslingen’de Weihnachtsmarkt (Noel Pazarı) ve Esslingen’de yeme içmeyi detaylıca anlattık. İşte Esslingen gezi rehberi!

Esslingen Gezi Rehberi
Esslinger Burg’tan Manzara

Esslingen’e ulaşım

Esslingen’e Stuttgart merkezinden trenle yaklaşık 15 dakikada ulaşmanız mümkün. Eğer günübirlik bir gezi planlıyorsanız, GruppenTagesTicket’la grup olarak “zone 2” için günlük bilet alabilirsiniz. GruppenTagesTicket fiyatları için linki buraya bıraktık. Ayrıca eğer biletinizi online alırsanız da 20 cent daha ucuza alabiliyorsunuz. Biz hep VVS uygulamasından online bilet almayı tercih ediyoruz.

Esslingen’de konaklama

Esslingen günübirlik gezilebilecek bir şehir. Bizce en güzeli Stuttgart’ta kalıp Esslingen’e günübirlik gelmek. Ama kalmak isterseniz de tabi ki seçenekler mevcut. Booking ya da Airbnb üzerinden geceliği 50-60€’ya konaklama bulmanız mümkün. Tabi bu fiyat Weihnachtsmarkt zamanı artış gösterecektir.

Esslingen’de gezilecek yerler – Esslingen gezi rehberi

Agnesbrücke

Bahnhofstraße üzerinden Roßneckarkanal üzerindeki Agnesbrücke’ye doğru yürüyebilirsiniz. Bu köprü hem yayalar hem de araçlar tarafından kullanılıyor ve eski şehir merkezine ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca bu köprünün hemen sağında Klein-Venedig olarak adlandırılan ada üzerindeki orta çağ evlerini de görmeniz mümkün!

Klein-Venedig

Ada üstündeki yan yana dizilmiş rengarenk evler ve adaya uzanan köprüler adeta Venedik’i anımsattığı için buraya “Klein-Venedig” yani “Küçük Venedik” demişler. Bu ada üzerinde Almanya’da birçok şehirde olan ve bizim de çok sevdiğimiz bir restoran da var, L’Osteria. Yeme içme bölümünde buradan tekrar bahsedeceğiz!

Innere Brücke

Klein-Venedig’i geçtikten sonra biraz ilerlediğinizde karşınıza Innere Brücke adında başka bir köprü çıkıyor. Bu köprü üzerinde bir sürü dükkân da var ama tabi Korona dolayısıyla şuanda kapalılar.

Maillepark

Innere Brücke’den merdivenle adadaki yemyeşil bir parka inebiliyorsunuz. Buradan nehri ve çevresindeki binaları izleyerek keyifle vakit geçirebilirsiniz. Biz bu parkta aldığımız pizzayla piknik yapmayı tercih ettik.

Stadtkirche St. Dionys

Eski şehir merkezinin girişinde sizi Gotik mimarisiyle bu kilise karşılıyor. Eğer bu tarz mimariye meraklıysanız buraya uğramanızı tavsiye ederiz. Bu kilise inşa edildiği dönemde Esslingen’deki üçüncü binaymış! Ayrıca bu kilisenin Almanya’daki en güzel orta çağ vitray pencerelerine sahip olduğu da söyleniyor.

Kessler Sekt

Stadtkirche St. Dionys’in hemen yanında ise Esslingen’in meşhur şampanya üreticisi Kessler’in binası var. Bu bina orta çağdan fırlamış gibi ve gerçekten inanılmaz etkileyici! Eğer isterseniz Kessler Sekt tarafından düzenlenen şampanya tadım turlarına da katılabilirsiniz. Randevu için Kessler Sekt linki buraya bıraktık. Yine bu sayfadan Korona dolayısıyla turların düzenlenip düzenlenmeyeceğini de duyuruyorlar. Turları 1-10 kişi arası perşembe, cuma ya da cumartesi günleri 1.5 saat sürecek şekilde düzenliyorlar. Şu Korona bi bitsin kesinlikle gideceğiz!

Marktplatz

Marktplatz Almanca pazar yeri anlamına geliyor ve isminden de anlaşılacağı üzere burada her Çarşamba ve Cumartesi 07:00-12:30 arası pazar kuruluyor. Almanya’da genel olarak pazarlar çok erken saatte toplandığından gitmek istiyorsanız geç saate kalmamanızda fayda var.

Altes Rathaus

Bu bina tahminen 1420 yılında inşa edilmiş. Almanların meşhur yarı ahşap binalarının nefes kesen bir örneği olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde sergi ya da kutlama davetleri için kullanılıyor.

Esslinger Burg

Kalenin içerisinde bir yaşam alanı göremiyorsunuz, onun yerine surlarla çevrili keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yeşil alan ve şahane bir manzara sizi karşılıyor. Şehrin tamamı adeta ayaklarınızın altında! Günümüzde hala bu surlarda yürümek mümkün. Seilergang’a doğru yürüyerek bu surlara ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine dönerken de Burgsteige’den yürürseniz üzüm bağlarının keyfine varabilirsiniz. Ayrıca güzel havalarda açık-hava sineması ve konserlerin de bu alanda düzenlendiğini söylemiş olalım.

Weinerlebnispfad

Esslingen eski şehir merkezindeki gezimizi tamamladıktan sonra üzüm bağlarına doğru giden bu yolda yürümeye başladık. Eğer Esslingen’i yerlisi gibi deneyimlemek istiyorsanız bizce bunu mutlaka yapmalısınız! Hava güzelken birçok kişi şarabını, kadehlerini alıp bu yolda vakit geçiriyor. Biz bayıldık! Hem manzara şahane hem de değişik bir rota deneyimi. Eğer isterseniz Stuttgart’a kadar bağların arasından yürüyerek gitmeniz de mümkün. Ayrıca burası bisikletle de gidebileceğiniz bir rota! Biz öncelikle Unterer Neckarhaldenweg’i takip ettik ve sonrasında da Gayernweg’den Esslingen-Mettingen S-bahn durağına doğru yürüyüp günü tamamladık. Rüzgâr bizi baya yormuş yoksa daha da yürünürdü aslında. Ama bisiklet aldığımızda kesinlikle tekrar bu rotayı yapacağız! Hem de bu sefer Stuttgart’a kadar! Söylemeyi unutmadan yol üzerinde banklar da var.

Esslingen’de Weihnachtsmarkt (Noel Pazarı)

Esslingen’deki Noel pazarı Marktplatz ve Rathausplatz’a kuruluyor. Bu Noel pazarı orta çağdan fırlamış gibi olmasıyla ünlü! Farklı şeyler deneyimlemeyi seviyorsanız mutlaka bu Noel pazarını ziyaret etmelisiniz! Unutamayacağınız bir deneyim olacağını garanti edebiliriz! 🙂

Esslingen Weihnachtsmarkt

Peki bu Noel pazarı neden bu kadar ünlü? İçerisinde çeşitli yemekler olan stantlar, Glühwein (Almanların meşhur sıcak şarabı) ve hediyelik eşya stantları var. Satıcıların hepsi orta çağ kıyafetleriyle sizi karşılıyor ve stantlar da bu şekilde dekore edilmiş durumda. Ayrıca orta çağa uyarlanmış oyunlar oynayabileceğiniz birçok stant var. Mesela dart tarzı balta attığınız bir oyun, çuvalla koşma oyunu gibi oyunların orta çağa uyarlanmış hallerini oynayabiliyorsunuz. Bunun dışında birçok Noel pazarının aksine hediyelik eşya stantlarında da orijinal şeyler olduğunu söylemiş olalım. Bu Noel pazarı şimdiye kadar gittiklerimiz arasında en ilginci oldu!

Esslingen Gezi Rehberi
Esslingen Weihnachtsmarkt

Esslingen’de yeme içme

L’Osteria

L’Osteria Almanya’da sevdiğimiz bir restoran ve birçok şehirde var! Bizce pizzaları, tavuklu salataları ve bruschetta’ları çok lezzetli!

Böylece Esslingen Gezi Rehberi yazımızın sonuna geldik.

Keyifli geziler!

Ayrıca Berlin gezi rehberi, Rothenburg Gezi Rehberi, Stuttgart gezi rehberi ve Stuttgart yeme içme rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x