Cinque Terre Yürüyüş Rotaları

Cinque Terre Yürüyüş Rotaları

Cinque Terre köylerini birbirine bağlayan yürüyüş rotalarından birkaçını tamamladık ve inanılmaz bir deneyimdi! Bu bölgeye gelmişken doğasının ve eşsiz manzaralarının tadını çıkarmak istiyorsanız, bu rotaları yürümelisiniz. İşte Cinque Terre yürüyüş rotaları!

Cinque Terre Yürüyüş Rotaları

Bu yazımızda Cinque Terre yürüyüş rotalarını ve yürüyüş ekipmanlarını anlattık. Bizce bu bölgeye geldiyseniz en azından bir rota yürümelisiniz. Şahane manzaralarla karşılaşacaksınız!

Yürüyüş rotalarını sabah erkenden ya da akşama doğru yapmanızı öneririz. Yoksa güneşten ve aşırı sıcaktan bunalabilirsiniz.

Ayrıca eğer yaz aylarında buraya gelmişseniz, yürüyüşler sonunda denize girerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Biz mayolarımızla hazırlıklı yürüyüş yapıp sonrasında da denizin keyfini çıkardık. Kesinlikle tavsiye ederiz. 😍

Cinque Terre yürüyüş rotaları toprak kaymaları sebebiyle dönem dönem kapanabiliyor. Rotaların açık olup olmadığını yürüyüşleriniz öncesinde Cinque Terre’deki herhangi bir turist infodan öğrenmenizde fayda var.

Dahası Cinque Terre köylerini tek tek anlattığımız Cinque Terre gezi rehberi ve Cinque Terre’de gezilecek yerler yazımız da ilginizi çekebilir.

Cinque Terre Card

Bu kart Cinque Terre içerisinde tren kullanımı ve bazı rotaları yürümek için alabileceğiniz bir kart. Cinque Terre bölgesinin hemen sınırındaki Levanto ve La Spezia’ya da bu kartla gidebilirsiniz.

Bölgedeki yürüyüş rotalarından Monterosso al Mare – Vernazza ve Vernazza – Corniglia arasındakiler ücretli. Rota başı yetişkin için bir günlük ücret ise 7.5 Euro.

Cinque Terre kartın bir günlük yetişkin ücreti 18.60 Euro. Eğer Cinque Terre kart almadan bölgedeki köylere gitmek isterseniz, tek yön kişi başı yetişkin için 5 Euro ve çocuk içinse 2.5 Euro vermeniz gerekiyor.

Bu durumda Cinque Terre kart eğer bir gün içerisinde 3 köy gezecekseniz ya da ücretli olan 2 rotayı da yürüyecekseniz mantıklı hale geliyor.

Bunun dışında eğer iki günlük Cinque Terre kart alırsanız yetişkin için kişi başı ücreti 33 Euro. Biz bu şekilde bilet alıp sonrasında 5 köy gezip, 2 ücretli rotayı yürüdük. Biz gün içerisinde köyler arasında git gel yaparak biletin hakkını vermiştik.

Levanto – Monterosso al Mare

Rota uzunluğu: 7 km

Süre: 3 saat

Zorluk seviyesi: Orta

Rota numarası: SVA

Levanto Cinque Terre’nin birkaç kilometre dışındaki bir balıkçı köyü. Buradan Cinque Terre’nin en kuzeyinde yer alan Monterosso al Mare’ye yürüyüş yapmanız mümkün. Bu yürüyüş rotası ücretsiz.

Ayrıca Levanto gezi rehberi yazımız da ilginizi çekebilir. Maalesef kısıtlı zamandan dolayı bizim bu rotayı yürüme şansımız olmadı.

Monterosso al Mare – Vernazza

Rota uzunluğu: 3,6 km

Süre: 2:15

Yükseklik: 170 m

Zorluk seviyesi: Orta

Rota numarası: SVA

Daha önce bahsettiğimiz gibi Monterosso al Mare ve Vernazza arasındaki yürüyüş rotası ücretli. Ücreti ise kişi başı günlük 7,5 Euro. Kontrol olabileceği için ücreti herhangi bir turist infoda ödemiş olmanızda fayda var.

Bölgedeki ilk yürüyüş rotamız Monterosso al Mare ve Vernazza arası oldu. Levanto’dan Cinque Terre’nin en kuzeyinde yer alan Monterosso al Mare’ye ilk trenle saat 07:30 gibi geldik. Tren istasyonundan çıktıktan sonra sola döndük. Sonrasında ise Monterosso al Mare’nin şahane plaj manzarasıyla yürüyüşümüze başladık. Salita dei Cappuccini üzerinden yürüyüşümüze devam ederek bir diğer plajı daha geçtik. Devamında ise via Corone’u takip ederek Vernazza yürüyüş rotasına başladık. Monterosso al Mare’nin teras şeklinde oluşturulmuş üzüm bağları ve masmavi deniz manzarasıyla tırmandık. Yaklaşık 45 dakikalık yürüyüş sonrasında rotanın eğimi azaldı. Sonrasında yer yer dar yer yer kaygan kayalıklı yoldan devam ettik.

Yürüyüş sırasında kafa karıştıracak bir nokta olmadığından haritaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Rota manzaralarıysa tek kelimeyle şahane! Vernazza’ya yaklaştıkça köydeki pastel binaları ve limanı görebileceğiniz en güzel noktayı aşağıda paylaştık. Vernazza merkezinden buraya yürümek yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Google Maps: Vernazza manzara noktası

Vernazza – Corniglia

Rota uzunluğu: 3,45 km

Süre: 1:45

Yükseklik: 185 m

Zorluk seviyesi: Orta

Rota numarası: SVA

Bu rotanın da ücretli olduğunu hatırlatalım. Rota boyunca çok dik sayamadığımız miktarda merdiven çıktığınız için zorlayıcı. Eğer merdiven çıkmaktan hoşlanmıyorsanız ya da çıkmakta zorlanıyorsanız, bu rota kesinlikle sizlik değil. Rota boyunca inanılmaz güzel manzaralar var.

Corniglia’ya yaklaştığınızda ise patika üzerinde bir kafe var. Kafenin ismi Bar Il Gabbiano. Burada hararetinizi buzlu portakal suyuyla giderebilirsiniz. Bizim bu rotayı yürümemiz tırmanıştan dolayı yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Corniglia – Manarola

Rota uzunluğu: 2,9 km

Süre: 1:15

Yükseklik: 70 m

Zorluk seviyesi: Orta

Rota numarası: SVA

Bu rota yaşanan toprak kayması sebebiyle şuan kapalı. Temmuz 2024’te tekrar açılması planlanıyor.

Corniglia – Volastra – Manarola

Corniglia – Volastra

Rota uzunluğu: 3,7 km

Yükseklik: 309 m

Süre: 1:00

Zorluk seviyesi: Zor

Rota numarası: 587 + 586

Volastra – Manarola

Rota uzunluğu: 3,5 km

Yükseklik: 320 m

Süre: 0:45

Zorluk seviyesi: Zor

Rota numarası: 506 + 502

Corniglia ve Manarola arasındaki uzun yürüyüş rotası ise hala açık. Rota boyunca zeytin ağaçları ve üzüm bağları var. Rotadaki Volastra köyünün adı İtalyanca ”Vicus Oleaster”’dan geliyor. Anlamı ise “Zeytinlik”. Biz zamanımız yeterli olmadığı için bu rotayı yürüyemedik. Ayrıca rota sadece deneyimli yürüyüşçülere öneriliyor. Bunun dışında Manarola Volastra arasında otobüs de var ve yol sadece 10 dakika sürüyor. Belki çok zorlanırsanız bu da değerlendirilebilir.

Manarola – Riomaggiore

Rota uzunluğu: 1,1 km

Süre: 0:25

Yükseklik: 20 m

Zorluk seviyesi: Orta

Rota numarası: SVA

Manarola ve Riomaggiore arasındaki yürüyüş rotası bölgedeki rotaların en ünlülerinden. Bu yol İtalyanca ”Via dell Amore” olarak geçiyor. Anlamı ise “Aşk yolu”. Bir zamanlar iki köyün aşıklarının buluşma noktası olduğu için bu şekilde adlandırmışlar.

Maalesef bu yürüyüş rotası da toprak kayması sebebiyle kapalı. Sadece Manarola tarafından ilk 200 m’lik mesafesi açık. Temmuz 2024’te tekrar açılması planlanıyor. Bu bölgeye tekrar gelmemiz için bir sebep daha! 😍

Cinque Terre yürüyüş ekipmanları

Yürüyüş ekipmanlarımızı Hepsiburada’da yürüyüş listesi altında topladık, beğendiğimiz bu ürünleri linkten alarak bize destek olabilirsiniz.

Hiking ayakkabısı

Cinque Terre yürüyüş rotaları kaygan kayalardan ve toprak yürüyüş yollardan oluşuyor. Bu yüzden mutlaka yürüyüş ayakkabısı giymelisiniz. Kesinlikle terlikle bu rotaları yürümeyi denemeyin.

Güneş kremi

Yürüyüş rotaları genel olarak gölgesiz olduğundan güneş kremi kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Su

Yol boyunca su bulabileceğiniz bir yer olmadığından yanınıza mutlaka su almalısınız. Yürüyüşlerimiz sırasında suyu olmadığı için sıcaktan fenalaşan biri olmuştu. Kendini toparlaması biraz sürdü. Kesinlikle bu şekilde yola çıkmamanızı öneriyoruz.

Yiyecek

Eğer kan şekerinizle ilgili sıkıntılı zamanlarınız oluyorsa yanınıza ufak atıştırmalıklar almanız da mantıklı olabilir.

Sinek ilacı

Rotalara başlamadan önce eğer sineklere karşı önlem almak isterseniz sinek ilacı kullanabilirsiniz. Terledikçe sinekler daha çok geliyor ama aşırı rahatsız edici de değil diyebiliriz. Bu biraz size kalmış.

Baton

Yürüyüş esnasında baton kullanımı da mümkün. Biz şimdiye kadar hiç kullanmadık. Ama rotalardaki eğimli alanlarda dengenizi korumak ve yürüyüşünüzü kolaylaştırmak için kullanışlı olabilir.

Böylece Cinque Terre yürüyüş rotaları yazımızın sonuna geldik!

Ayrıca Appenzell: İsviçre Alpleri gezi rehberi ve İsviçre kamp rehberi ve İsviçre kamp yerleri yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x