İsviçre Kamp Rehberi ve İsviçre Kamp Yerleri

İsviçre Kamp Rehberi ve İsviçre Kamp Yerleri

İsviçre’de hem bulutların üstünde hem de göl kenarında kamp yaptık! İsviçre’nin doğasına hayran kaldığımız kamplar sonrası kamp yerlerimizi anlatmamızın zamanı gelmişti, işte İsviçre kamp rehberi ve İsviçre kamp yerleri!

İsviçre Kamp Rehberi ve İsviçre Kamp Yerleri

Bu yazımızda İsviçre’de kamp yaptığımız yerleri anlatıyoruz. Yazımızda her kamp yeri için kampa ulaşım, kamp olanakları, kamp temizliği, kamp maliyeti ve kamp çevresinde aktiviteler konularına değindik.

Kamp yerlerini anlatmaya başlamadan önce İsviçre’nin Avrupa Birliği üyesi olmadığını söylemiş olalım. Bu yüzden Avrupa Birliği ülkelerinde sahip olduğunuz internet paketini burada kullamıyorsunuz. Eğer Google Maps’ten offline İsviçre haritası indirmediyseniz kamp yerlerini bulurken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden nolur nolmaz offline harita indirmenizi tavsiye ederiz. Bunu da söylediğimize göre İsviçre kamp rehberi detaylarına geçelim!

Interlaken’da bulutların üstünde kamp!

Interlaken’da bulutların üstünde kampı Camping Wang’da deneyimledik. Kampın sahibi hemen yakında bir evde yaşıyor ve çok güleryüzlü. Vardığımızda resepsiyondaki numaradan arayıp çabucak ulaştık.

Kampa ulaşım

Emmental Alp’lerde yer alan kampa otobüsle ya da arabanızla ulaşmanız mümkün. Kampa otobüsle ulaşmak için Interlaken West tren istasyonundan Beatenberg, Station yönündeki 101 numaralı otobüse binip, Beatenberg, Firnelicht durağında inmeniz ve sonrasında da yaklaşık 5 dakika yürümeniz gerekiyor. Otobüsle kamp yerine ulaşmanız Interlaken merkezinden yaklaşık 30 dakika sürüyor. Öte yandan kampa arabanızla ulaşmak isterseniz de yine merkezden yaklaşık 20 – 30 dakikada gelebiliyorsunuz. Kampa ulaşmak için dar ve tek şeritli yoldan kıvrıla kıvrıla dağın yukarılarına çıkmanız gerekiyor. Maalesef bu yolda hiçbir tünel yok ama yapmayı planlıyorlar. Sürekli aşırı dikkat gerektiren bir yol olduğu için de şehrin merkezinden arabayla kamp yerine çıkmak biraz yorucu diyebiliriz. Ama yol boyunca inanılmaz göl ve dağ manzaraları görüyorsunuz! Kampın konumunu aşağıda paylaştık.

Google Maps: Camping Wang

Kamp olanakları

Kamp alanı

Kamptaki yaklaşık 20 m2’lik kamp alanları Emmental Alp’lerinin yamacına basamak basamak yerleştirilmiş.

Bu yüzden kamp alanınızı seçerken aracınızın çekiş türüne dikkat etmelisiniz. Bazı alanlar sadece 4×4 araçlar için uygunken, bazıları ise her araca uygun. Biz sitede belirtilenlere göre aracımıza uygun alan seçmiş olmamıza rağmen kamp yerine vardığımızda seçtiğimiz alana insek de geri çıkamayacağımızı fark ettik (Aracımız Tiguan ve dört mevsim lastik kullanıyoruz). Durum böyle olunca kampın sahibi yaşlı amca bize hemen yukarıda bir kamp alanı önerdi ve orada kaldık. Açıkçası ne kadar yukarda olursanız manzara o kadar güzelleşiyor. O yüzden iyi ki yaşlı amca kaldığımız alanı önermiş diyoruz.

Kamp alanınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise elektrik kullanımı. Bu kamp yerindeki her alanda elektrik mevcut değil. Bu yüzden tercihizi etkileyecek bir diğer unsur da elektrik olabilir. Elektrik kullanımının uzun ara kablonuz varsa daha rahat olacağını da söylemiş olalım. Çünkü kullanmak istediğiniz yere uzakta kalabiliyor elektrik kaynağı.

Bu alanlarda araç üstü çadır, karavan ya da normal çadırla kalmanız mümkün. Eğer kamp için hazırlığınız yoksa ya da kamp yapmaktan hoşlanmıyorsanız sabit kurulu olan ve kendi tuvalet banyosu olan lüks çadırlarda da konaklayabiliyorsunuz. Tabi bunların fiyatı hatrı sayılır miktarda yüksek.

Tuvalet ve duş

Kamptaki duş ve tuvaletler erkek ve kadın karışık kullanımlı. Tuvaletlerinde tuvalet kağıdı ve kağıt havlu mevcut. Bunun dışında duş kısmında da kapalı kabin düzeni var. Yani duş aldığınız kısımda kapınızı kapatıp size özel yeterli bir alanınız oluyor. Bu alanda kıyafetlerinizi koyabileceğiniz bir askı ve tabure var. Duş perdesi sayesinde kıyafetlerinizin ıslanmasını önlüyorsunuz. Duştan çıktığınızda karşınızda ayna ve lavabo bulunuyor. Yine bu kısımda ortak kullanım için kurutma makinesi de mevcut. Tabiki çok kuvvetli bir kurutma makinesi beklememelisiniz. Eğer daha güçlü makinelere alışmışsanız kendinizinkini getirmenizi tavsiye ederiz.

Mutfak

Kampta içerisinde buzdolabı ve lavabo olan bir mutfak bulunuyor. Bunun dışında mutfakta bulaşık deterjanı ve sünger olmadığını da söylemiş olalım. 

İnternet

Kampta WiFi var ve ücretsiz. Ama sadece resepsiyon çevresinde çekiyor. Yani kamp alanınızda bu WiFi’ye ulaşamıyorsunuz. Bunu da aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Yemek

Kamp dağ başında olduğundan çevresinde ya da kolay ulaşılabilecek bir noktada market yok. Bu yüzden yiyecek alışverişinizi önceden yapmanızda fayda var. Fakat yoğun dönemde sabah erkenden kamp yerine gelen ekmek arabasından taze ekmek almanız mümkün. Bunun dışında yakında herhangi bir restoran da göremedik.

Diğer

Kampta eğer isterseniz ateş yakabiliyorsunuz. Fakat bu sadece kamp yerinin sağladığı ateş çanaklarında mümkün. Ateş çanağını ücretsiz olarak kamp yerinden temin edebiliyorsunuz. Ayrıca yakmak için odun da var. Ama buna ücret istiyorlar mı bilemiyoruz.

Kamp yerinde çamaşır makinesi ve kurutucu olanağı da var. Ama biz genelde kısa süreli kamplar yaptığımızdan hiç ihtiyacımız olmadı.

Kamp temizliği

Kamp alanlarının temiz olduğunu söyleyebiliriz. Bütün alanlar yemyeşil sadece araçların rahat inip çıkabilmesi için bazı alanlara çakıl seriyordu kamp sahibi.

Bunun dışında tuvalet ve banyo temizliği daha iyi olabilirdi diye düşünüyoruz ama aşırı kötü de diyemeyiz. Aralıkla da olsa temizliği yapılıyor.

Mutfak tarafı ise gayet temizdi. Buzdolabını kullanmadığımız için içerisini bilemiyoruz.

Ayrıca çöplerinizi atabileceğiniz çöp kutularıyla dolu bir oda da var. İsviçre’de çöpler ayrıştırıldığından belli çöpleri belli kutulara atmanız gerekiyor. Zaten üzerlerindeki yazılardan bunları çabucak çözersiniz. 😉

Kamp maliyeti

Ücretleri İsviçre’nin para birimi İsviçre Frankı cinsinden aşağıdaki tabloda belirttik.

Gecelik ÜcretlerSakin SezonYoğun Sezon
Camper11 CHF18 CHF
VW Bus ya da karavan9 CHF15 CHF
Çadır9 CHF15 CHF
Elektrik3 CHF3 CHF
Yetişkin (+16)9 CHF9 CHF
Araba2 CHF2 CHF
Köpek2 CHF2 CHF
Çöp ve duş (1 kişi)0.5 CHF0.5 CHF
Çamaşır makinesi ve kurutucu4 CHF4 CHF
Camping Wang Ücretleri

Kamp çevresinde aktiviteler

Kampın konumu Interlaken ve Alpler manzaralı dağ yürüyüşleri için çok güzel ve huzur verici bir manzarası var. Bu yüzden kampın konumunu çok sevdik.

Niederhorn

Kamp yerinden 20 dakikada Beatenberg-Niederhorn istasyonuna yürüyebilirsiniz. Buradan trenle yaklaşık 20 dakikada Niederhorn tepesine çıkabilir ve şahane Thunersee’nin ve Alpler’in manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Interlaken’da göl kenarında kamp!

İsviçre kamp rehberi yazımızdaki bir diğer Interlaken kampımızı göl kenarındaki TCS camping Interlaken’da yaptık.

Kampa ulaşım

Kamp trenle ya da arabanızla çok kolay ulaşabileceğiniz bir konumda. Trenle Interlaken’a geldikten sonra Interlaken Ost garından yaklaşık 10 dakikada kamp yerine yürüyebilirsiniz. Ya da arabanızla direkt olarak kampa ulaşabilirsiniz. Kampın konumunu aşağıda paylaştık.

Google Maps: TCS Camping Interlaken

Kamp olanakları

Kamp alanı

Bu kamp yerinde çadırınızla, kamp alanı kiralayarak karavanınız ya da araç üstü çadırınızla kalabilirsiniz. Eğer çadır size göre değilse, bu kamp yerinde bungalovda da kalabilirsiniz. Bungalov içerisinde yatak, yastık, yorgan, çarşaf, ayna ve çöp kutusu bulunuyor. Ufak ama yeterli bir alanınız oluyor. Ayrıca önlerindeki makrome salıncaklara ve tahta şezlonglara da bayıldık.

Kamp yerlerinde normalde araç üstü çadırımızla ”standart” kamp alanı kiralıyorduk ve üzerine yetişkin ücreti ve kişi başı vergi ödüyorduk. Ama çok yoğun bir dönemde gitmediğimiz için sanıyoruz bizden sadece küçük çadır parası, yetişkin ücreti ve vergi aldılar.

Tuvalet ve duş

Kamptaki tuvaletler erkek ve kadın karışık kullanımlı, duşlar ise erkek ve kadın için ayrı. Tuvaletlerinde tuvalet kağıdı ve kağıt havlu mevcut. Duşları ise kabin şeklinde. Yani duş için kapınızı kapattığınızda size özel yeterli bir alanınız oluyor. Bu alanda kıyafetlerinizi koyabileceğiniz bir askı ve bank var. Duş perdesi sayesinde kıyafetlerinizin ıslanmasını önlüyorsunuz. Duştan çıktığınızdaki alanda ayna, lavabo, çöp kutusu ve kurutma makinesi mevcut. Tabiki çok kuvvetli bir kurutma makinesi beklememelisiniz. Eğer daha güçlü makinelere alışmışsanız kendinizinkini getirmenizi tavsiye ederiz.

Mutfak

Kampta kapalı ve açık bir mutfak bulunuyor. Aynı zamanda birçok piknik masası hem kapalı hem de açık alanda mevcut. Bunun dışında kapalı mutfakta lavabo, buzdolabı, ocak, kettle, tava, tencere, kahve makinası, kağıt havlu ve piknik masaları gibi olanaklar var. Açık mutfakta ise buzdolabı ve piknik masaları bulunuyor.

İnternet

Kamp alanında ücretsiz internet var. İnternete cep telefonu numaranızla kayıt oluyorsunuz. Telefonunuza gelen onay koduyla numaranızı onayladıktan sonra kamp içerisindeki her noktadan çekiyor internetiniz.

Yemek

Yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde çok büyük bir market var. Ayrıca kampın hemen yanında bir Hint restoranı mevcut. Bunun dışında kamp şehrin merkezine yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde olduğundan farklı restoranlara da çok kolay ulaşabilirsiniz.

Dahası eğer bir önceki gün 17:45’e kadar resepsiyondan ekmek siparişi verirseniz sizin için kamp yerine ekmek de getirtebiliyorlar. Maalesef sadece sipariş adeti kadar getirdiklerinden resepsiyondan spontane ekmek almanız mümkün değil.

Kamp yeri 10.5 CHF ücretle yoğun sezonda kahvaltı da hazırlıyor.

Diğer

Kamptaki çalışanlar sıcak kanlı ve yardımcı.

Göl su sporları için çok uygun olduğundan kamp yerinden kano kiralayıp gölde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ayrıca hemen göl kenarında ortak kullanıma açık birçok hamak mevcut ve kamp alanlarına yakın koltuklu oturma alanı da var. Yazın keyifle vakit geçirmek için ideal.

Bunun dışında isterseniz kampta sadece belirli alanlarda mangal yakabiliyorsunuz. Bunun için odunu kamp yerinden satın almanız mümkün.

Kamp yerinde masa tenisi ve çocuk oyun parkı da olduğunu söylemiş olalım.

Kamp temizliği

Kamptaki tuvalet, banyo ve mutfakların temizliği oldukça iyi. Görevliler bu alanları düzenli olarak temizliyor. Bunun dışında kamp alanları da düzenli ve temiz. Biz temizlik açısından hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Kamp maliyeti

Kamp ücretlerini aşağıda İsviçre Frank’ı cinsinden paylaştık.

Gecelik ÜcretlerSakin SezonYoğun Sezon
Küçük çadır9 CHF 10 CHF
Çadır 15 CHF 22 CHF
Standart kamp alanı18 CHF 24 CHF
Premium kamp alanı28 CHF 34 CHF
Yetişkin (+16)11 CHF13 CHF
Köpek 6 CHF6 CHF 
Vergi (1 kişi)2.8 CHF2.8 CHF
Çift kişilik yataklı bungalov (1-2 kişi)75 CHF95 CHF
Ranzalı bungalov (1-4 kişi)29-63 CHF34-79 CHF
TCS Camping Interlaken Ücretleri

Kamp çevresinde aktiviteler

Harder Kulm

Harder Kulm Interlaken’da mutlaka görülmesi gereken bir manzara noktası! Eğer hava yağmursuzsa şehri, Brienzersee, Thunersee ve inanılmaz Alp’leri buradan izleyebilirsiniz. Ayrıca burada güzel bir restoran da var.

1322 m yükseklikteki Harder Kulm’a Harderbahn füniküleriyle ya da hemen füniküler durağının yanından yukarı kıvrılarak çıkan patikayı kullanarak ulaşabilirsiniz. Kamp yerinden Harderbahn fünikülerine ulaşmanız sadece 5 dakikada ve yarım saatte bir olan bu füniküler sizi yaklaşık 15 dakikada yukarı çıkarıyor. Füniküler ücreti kişi başı 34 CHF ve kamp yerinden ötürü bir miktar (4 CHF) indiriminiz de oluyor. Eğer yürümeyi tercih ederseniz de yaklaşık 1 saatte tepeye ulaşabiliyorsunuz.

Kano

Kamp hemen göl kenarında olduğundan Aare nehri üzerinden hem Brienzersee’ye hem de Thunersee’ye doğru gidebilirsiniz. Brienzersee daha yakın olduğu için daha iyi bir seçenek olabilir. Hele de kano deneyiminiz çok yoksa Thunersee’ye gitmek çok yorabilir. Nehirde çok güçlü olmasa da biraz akıntı olduğunu da söylemiş olalım. Kanoyla gezinizde şahane manzaralar göreceğinizi garanti ediyoruz!

Hiking

Interlaken’ın doğası inanılmaz güzel ve birçok yürüş rotası mevcut. Bu kamp yerinden kolayca ulaşabileceğiniz rotaları paylaştığımız linkte bulabilirsiniz.

Appenzell’de yeşile doymalı kamp!

Öncelikle Appenzell’de wild camping’in yasak olduğunu söylemiş olalım. Bu yüzden sadece kamp yerlerinde kamp yapabilirsiniz. Bizim kamp yeri tercihimiz Camping Jakobsbad Gonten oldu.

Kampa ulaşım

Kampa Stuttgart’tan yaklaşık 3 saatte ulaşabilirsiniz. İsviçre’de otoban kullanımı için vignette almanız gerektiğini de söylemiş olalım. Kamp yerine arabayla sıkıntısız gelebilirsiniz. Bunun dışında trenle gelmek isterseniz de Jakobsbad tren istasyonunda inip, yaklaşık 10 dakika yürüyerek kampa ulaşabilirsiniz. Kampın konumunu çevrede yapabileceğiniz birçok aktivite için çok güzel.

Google Maps: Camping Jakobsbad Gonten

Kamp olanakları

Kamp alanı

Kamptaki alanlar bir hayli geniş ve bütün kamp alanı çim olduğu için kamp yapması toprak kamp yerlerine göre daha keyifli. Ayrıca kampın manzarası da şahane! Yemyeşil dağları, otlayan inekleri ve geleneksel İsviçre çiftliklerini izleyerek kamp yapıyorsunuz. Bunun dışında kamp alanında ağaç olmadığını da belirtmiş olalım. İsterseniz elektrikli kamp alanları da var. Elektrik için mutlaka uzatma kablonuzun olmasını tavsiye ederiz. En az 10 metre kabloya ihtiyacınız oluyor.

Tuvalet ve duş

Kamptaki tuvalet ve duşlar kadın ve erkek için ayrı. Bunun dışında tuvaletler ve duşlar ayrı girişlere sahip. Tuvaletlerde tuvalet kağıdı ve sabun var. Fakat ellerinizi kurulamak için kağıt havlu yok. Bunun yerine fönlü kurutuculardan var. Ayrıca lavabonun hemen önünde ayna da var. Bunun dışında tuvaletlerin kapısında eşyalarınızı asabileceğiniz askılar da var. Maalesef tuvaletlerde çöp kutusu yok.

Duşlar ise kapalı bölme yapısına sahip. Yani kapınızı kapadığınızda kendinize ait bir alanınız oluyor. Bu alanda ilk karşınıza çıkan eşyalarınızı asabileceğiniz birçok askı, bir bank ve duşta sıcak su kullanabilmek için para atmanız gereken makine. Bu kısım kısa bir duvarla ıslak taraftan ayrılmış durumda. Duşta sıcak su kullanabilmek için para atmanız gereken makina İsviçre Frank’ı ile çalışıyor. 1 Frank’la 3 dakika sıcak su kullanabiliyorsunuz. Bizim gibi Frank’ınız yoksa kamp görevlisinden Euro’yu Frank’a çevirebilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra karşınızda ayna ve kurutma makinesi var. Kurutma makinesini çok güçlü bir şey beklemeyin. 

Mutfak

Kamptaki mutfak kısmında birçok lavabo ve yıkadığınız bulaşıklarınızı koyabileceğiniz alan var. Ayrıca tazyikli suya ihtiyacınız olursa musluk başlığı farklı olan bir lavabo da mevcut. 

İnternet

Resepsiyondaki şifreyle ücretsiz olarak internete bağlanabiliyorsunuz. Şimdiye kadar gittiğimiz birçok kamp yerinin aksine burada kamp alanında dahi internet arada git gelli de olsa çekiyor.

Yemek

Kamptaki resepsiyon kısmında ufak bir bakkal var. Ama İsviçre’de fiyatlar biraz pahalı olduğu için yiyeceklerinizi alıp gelmenizde fayda var. Kampa yakın yürüme mesafesinde bir restoran olmadığını da söylemiş olalım. Eğer güzel bir restorana gitmek istiyorsanız, bizce Appenzell’e gitmelisiniz.

Diğer

Kamp yerinde parayla çalışan çamaşır makinesi ve kurutma makinesi de var. 1 saatlik bir program için 5 CHF ödemeniz gerekiyor.

Kamp temizliği

Kamptaki tuvaletler, banyolar ve mutfak bir hayli temizdi. Kamp alanlarında da hiçbir sıkıntı görmedik. Ayrıca ilk kez bir kamp yeri giriş yaptığımızda çöp torbası verdi. 

Kamp maliyeti

Kampın gecelik ücreti iki kişi için 28 CHF. Bunun içerisine kişi ücreti, kamp yeri ücreti, duşlar dışındaki sıcak-soğuk su kullanım ücretleri de dahil. Bunun dışında elektrik için günlük 4 CHF ödemelisiniz. Çöp için 1 CHF ödemeniz gerekli. Bunun dışında günlük kişi başı 2.5 CHF turizm vergisi ödüyorsunuz. Ödemeyi nakit, kredi kartı ya da banka kartlarınızla yapabiliyorsunuz.

Kamp çevresinde aktiviteler

Kampın hemen yanında bir eğlence merkezi var. Hem çocuklar hem de büyükler için bir sürü aktivite mevcut. İsterseniz asma köprülerde yürüyebilir, isterseniz dağdan kızakla raylarda kayabilirsiniz.

Ayrıca çevrede birçok yürüyüş rotası var. Biz bir hayli keyif aldık bu rotaları yürümekten. Doğası zaten inanılmaz güzel. Her yer yemyeşil.

Bunlar dışında hem bisiklete binmek hem de paraşüt yapmak için birçok alan mevcut.

Böylece İsviçre kamp rehberi ve İsviçre kamp yerleri yazımızın sonuna geldik!

Ayrıca Appenzell: İsviçre Alpleri gezi rehberi, Araç Üstü Çadır, Araç Üstü Çadır İncelemesi ve Konstanz gezi rehberi ve araç üstü çadır kampı yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Keyifli kamplar!

Sizin İsviçre’de önerebileceğiniz kamp yerleri var mı?

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz ☺️

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x