Tübingen Gezi Rehberi

Tübingen Gezi Rehberi

Almanya’nın üniversite şehri Tübingen! Öğrenci nüfusu yüksek olan bu şehir için “Tübingen’in bir üniversitesi yok, Tübingen bir üniversite“ diyorlar. Günübirlik gezimizde gördük ki boşuna dememişler. O zaman gelsin Tübingen gezi rehberi!

Tübingen Gezi Rehberi

Tübingen gezi rehberi yazımızda Tübingen’e ulaşım, Tübingen’de gezilecek yerler ve Tübingen’de yeme içmeyi detaylıca anlattık. İşte Tübingen gezi rehberi!

Tübingen Gezi Rehberi
Neckarfront Tübingen

Tübingen’e ulaşım

Tübingen’e Stuttgart’tan arabayla yaklaşık 30 dakikada ya da trenle yaklaşık 45 dakikada ulaşabilirsiniz. Trenden indikten birkaç adım sonra renkli binaların arasında keyifli vakit geçirmeniz mümkün.

Tübingen’de gezilecek Yerler

Neckarinsel

Neckar nehri üzerindeki bu yapay adayı su seviyesini kontrol edebilmek için 1910 yılında oluşturmuşlar. Neckar’daki su seviyesi çoğu yerde insanın dizini geçmiyor. Bu yüzden de Venedik’teki gondolla yapılan turlara benzer Stocherkahnfahrt dedikleri nehir turları burada da meşhur olmuş. Üstelik Venedik’e kıyasla kişi başı fiyatı da baya uygun. Biz denemedik ama grupla keyifli bir aktivite olabileceğini düşünüyoruz.

Mayıs ve Eylül ayları arasında Tübingen’e yolunuz düşerse aklınızın bir köşesinde olsun. Stocherkahnfahrt rezervasyonu için linki bıraktık! Bu nehir turları her gün saat 13:00’de, Cumartesi ise saat 17:00’de düzenlenebiliyor. Bu arada bu turun bir de Perşembe ve Cuma günleri alkollü olanı var. İş çıkışı aktivite arayanlar için düşünmüşler. Afterwork-Stocherkahnfahrt rezervasyon linkini de buraya bıraktık! Arada çok az bir fiyat farkı var ve alkol de bu fiyata dahil.

Bu adanın bir diğer özelliği de iki sıra dev çınar ağaçlarıyla dolu olması! Her mevsim başka bir güzelliği olan bu adada, nehre karşı çimlerde oturup keyif yapmaksa tek kelimeyle şahane! Biz pizza alıp burada piknik yaptık ve çok keyifliydi!

Neckarfront Tübingen

Neckar kenarına dizilen renkli evlerin olduğu bu kısma Neckar cephesi diyorlar. Burası Tübingen’in sembolü. Hemen bu evlerin önündeki uzun taş duvarda soluklanabilir ya da tam karşısındaki Neckarinsel’den burayı izleyebilirsiniz. Biz Neckarinsel’den bu manzaranın keyfini çıkarmayı tercih ettik.

Tübingen Gezi Rehberi

Alte Burse und Philosophisches Seminar

Burası 1480 yılı civarında ögrenci yurdu olarak inşa edilmiş. Günümüzde ise Tübingen Üniversitesi’nin filozofi bölümüne ev sahipliği yapıyor. Binanın hemen önünde ise keyifle vakit geçirilen, Neckar manzaralı ufak bir meydan var.

Burgsteige

Neckarfront’tan Bursagasse’yi takip edip oradan da Burgsteige’ye doğru yürüyebilirsiniz. Bu yol doğruca Tübingen kalesine doğru çıkmanızı sağlıyor ve solunuzda şehrin daha yeni yapılarını görebiliyorsunuz.

Unteres Schlosstor

Burgsteige üzerinden devam ederken kaleye yaklaştığınızda kalenin alt giriş kapısı sizi karşılıyor. Birkaç adım sonrasında da kalenin bahçesindesiniz. Burası çok büyük bir alan olmasa da insanların çimlerde rahatladığı bir yer.

Schloss Hohentübingen

Schloss Hohentübingen bir orta çağ kalesi ve 4 kulenin çevrelediği ufak bir avluyla sizi karşılıyor. Bu kalenin ilginç yanı 1816 yılında Tübingen Üniversitesi’ne devredilmiş olması. Günümüzde bu kale üniversitenin klasik arkeoloji enstitüsüne ve Eski Kültürler Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Biz müze gezmek yerine kalenin bahçesinden şehri izlemeyi tercih ettik. Sizi bilmiyoruz ama şehir manzaraları bizi hep etkilemiştir. Bir süre Tübingen’in rengarenk evlerini buradan izleyip tekrar şehir merkezine indik.

Tübingen Gezi Rehberi
Schloss Hohentübingen Manzarası

Marktplatz

Rathaus’un da bulunduğu bu pazar alanı orta çağ binalarıyla çevrili. Meydanın ortasında da bir çeşme var. Kadıköy’deki boğa gibi burası da buluşma noktası haline gelmiş şehirde 😅 Ayrıca bu meydanda çok tatlı mağazalar olduğunu da söylemiş olalım. Korona zamanı gitmemize rağmen çoğu açıktı.

Tübingen Gezi Rehberi
Marktplatz Tübingen

Rathaus

Şehrin belediye binası Markplatz’taki en eski bina. Önce iki katlı olarak dizayn edilse de sonra kat çıkmışlar. Hazır kat çıkarken bir de astronomik saat yerleştirmişler binaya. Ayrıca ilginç bir şekilde bu binanın giriş katı zamanında tuz ambarı olarak kullanılmış, içerisinde zindan varmış ve yetmemiş bir de kasaplar ve pastaneler burada ürünlerini satıyorlarmış. Alanın ne kadar geniş olduğu bizi bir düşündürdü 😅 Sonradan eklenen katı ise hala Württemberg mahkemesi kullanıyormuş.

Stiftskirche St. Georg

Eski şehir merkezindeki bu kilisenin tepesinden şehri izlemeniz mümkün. Açıkçası kiliseler birbirlerine çok benzediklerinden artık bizim pek ilgimizi çekmiyorlar. O yüzden genelde dışarıdan binalarına bakıyoruz.

Holzmarkt

Stiftskirche St. Georg’un önündeki alanda eskiden odun alım satımı yapıyorlarmış. Şimdiyse buradaki merdivenler öğrenciler için popüler bir buluşma noktası haline gelmiş.

Tübingen’de yeme içme – Tübingen gezi rehberi

Liquid Kelter

Liquid Kelter otantik bir bar. Biz burada bir şeyler içip zaman geçirdik. Ortam çok hoşumuza gittiği için önerebiliriz.

La Torre Pizzeria Ristorante

Öğle yemeğimizde bu restorandan pizza alıp Neckarinsel’den renkli binaları izlerken yemeyi tercih ettik. Pizzanın tadı genel olarak güzeldi ama çok çok iyi diyemeyiz.

Böylece Tübingen gezi rehberi yazımızın sonuna geldik!

Keyifli geziler!

Ayrıca Rothenburg gezi rehberi, Heidelberg gezi rehberi ve Esslingen gezi rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x