Karlsruhe Yeme İçme Rehberi

Karlsruhe Yeme İçme Rehberi

Stuttgart’a taşınmadan önce yaklaşık bir buçuk yıl Karlsruhe’de yaşadım. Karlsruhe’de Erasmus stajı yaparken ve sonrasında da mühendisliğimin ilk yılında buraya yakın çalışırken, Karlsruhe’de birçok mekanı deneme şansım oldu. Bu süreçte denediğim restoranları, kafeleri ve favori yemeklerimi sizin için derledim! İşte Karlsruhe yeme içme rehberi!

Karlsruhe Yeme İçme Rehberi

DeliBurgers

Ekstra tatlandırıcı ya da koruyucu kullanmadan köftelerini sadece tuz ve baharatlarla hazırlayan bu hamburger restoranı, Karlsruhe’de en sevdiğim mekanlardan biri. Köfteleriyle beraber patates kızartmalarını, soslarını, karamelize soğanlarını ve turşularını da olabildiğince kendileri hazırlıyorlar. Hazır dilimlenmiş patatesleri kızartıp sunmuyorlar. Bunun dışında ekmeğinden patatesine soğanına etine kadar kullandıkları bütün malzemeleri lokal sağlayıcılardan alırlarken aynı zamanda doğaya saygılı işletmelerle iş birliği yapan bir restoran. Burada neredeyse bütün hamburger çeşitlerini denemiş biri olarak damak tadınıza göre herhangi bir hamburgeri deneyebilirsiniz, mutlu olacağınıza eminim.

Google Maps: DeliBurgers

Oxford Pub – Bier & Burger

Oxford Pub tam olarak bir öğrenci mekanı. KIT Güney kampüsünün çok yakınında olan bu mekan her zaman yoğun. Schnitzeli de hamburgerleri de lezzetli ve bazı günler yoğun olsa da genellikle yer bulmak kolay. Fiyatları da fena değil açıkçası. Yoğun mekanlardan zevk alıyorsanız burası tam sizlik.

Google Maps: Oxford Pub – Bier & Burger

Enchilada Karlsruhe

Açık ara Stuttgart’ta en sevdiğimiz Meksika restoranının Karlsruhe’deki şubesi! İçerisinin dizaynı bir anda size rengarenk bir dünyanın kapılarını açıyor adeta. Büyük bir grupla buluşmak için çok ideal bir yer, ama rezervasyon yaptırmakta fayda var. Eğer buraya gelirseniz mutlaka Qesadillas (tavuklu krepi sosla yediğiniz bir lezzet), Fajitas (kiremitte et ya da tavuk ve sebzeleri farklı soslarla dürüm yaptığınız bir lezzet), Totillachips (ev yapımı tortillachips ve yanında değişik soslar) ve churros (kızarmış hamur ve çikolatalı sos). Ayrıca burada vejeteryan ya da vegan yemekler bulmamız da mümkün. Bunların yanında burada kokteyllerde “happy hours” kapsamında belli bir saate kadar indirim yapıyorlar. Bunun dışında tabii ki bira da var.

Google Maps: Enchilada Karlsruhe

Vogelbräu Karlsruhe

Vogelbräu kendi birasını üreten bir Alman bira evi. Yılın farklı dönemlerine göre bira çeşitleri sunuyor. Eğer gittiğiniz dönemde Doppelbock birası varsa kesinlikle deneyin. Hamburgerleri ve patates kızartmalarını biranızın eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Bununla beraber schnitzel ve salataları da güzel. Eğer büyük bir grupla gelmeyi düşünüyorsanız rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Google Maps: Vogelbräu Karlsruhe

Gockelburg

Tam olarak Karlsruhe’de olmasa da, Karlsruhe’ye yarım saat mesafedeki bir kasabada yer alan Gockelburg, sadece kızarmış yarım tavuk satan bir restoran. Her türlü alkollü / alkolsüz içkiye sahip olan bu mekanın menüsünde tek yemeği var ve ekmekle beraber servis ediliyor. Tavuğunuzun acı seviyesi bir diğer seçim kriteriniz bu restoranda. Eğer istemezseniz çatal bıçak verilmiyor ve gelen çoğu kişi eliyle yiyor burada yarım tavuklarını.

Karlsruhe yeme içme rehberimizdeki en favori restoran, Gockelburg!

Google Maps: Gockelburg

L’Osteria Karlsruhe

Burası Almanya genelinde bulabileceğiniz bir zincir İtalyan restoranı. Bruschetta, pizza ve tavuklu salatasını çok seviyoruz. Pizzalarının devasa boyutta olduğunu da söylemiş olalım. Getirdikleri tabağa bile sığmıyor. Eğer bitiremezseniz Almanya’da yemeğininizin kalanını paketlettirmek çok yaygın. Çekinmeden talep edebilirsiniz, hatta onlar da sorabiliyor bazen şaşırmayın. Özellikle yazın dışardaki masalarda oturup güzel havanın tadını çıkarmak bu mekanda çok keyifli.

Google Maps: L’Osteria Karlsruhe

Marktlücke

Marktlücke Marktplatz’da olması nedeniyle market boşluğu anlamına gelen ismini almış bir restoran, pub ve disko. Yemekleri çok lezzetli ve her zaman yoğun bir terası var. Gecenin ilerleyen saatleriyle beraber mekan diskoya dönüşüyor, dj’in müziğinin de etkisiyle. Cheeseburger, Flammkuchen Toskana ve Rumpsteak deneyip memnun olduğum yemekleri.

Google Maps: Marktlücke

Cafe Wohnzimmer

Cafe Wohnzimmer, evinizin salonunun rahatlığında arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Tatlılarıyla ve kahvesiyle güzel saatler geçirebilirsiniz. Ayrıca kahvaltıları da lezzetli.

Google Maps : Cafe Wohnzimmer

P10 CITYBEACH – Parkdeckzehn

Yazın şehir merkezindeki otoparkın en üstünü sahil kumuyla doldurup nargile ve alkolle eğlence mekanına çeviriyorlar. Burada arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilir ve soğuk içeçeklerinizle serinleyebilirsiniz.

Google Maps: P10 CITYBEACH – Parkdeckzehn

Shotz

Eğer partiye gitmeden önce birkaç shot içip gitmek istiyorsanız bu mekan uygun fiyatlı shotlarıyla ve farklı çeşitleriyle tam sizlik.

Google Maps: Shotz

Guts & Glory

Guts & Glory Karlsruhe’deki bir kokteyl barı. Post Galerie’ye sadece iki dakikalık mesafede. Buranın sahibi alkolleri, içine koyacağı meyveleri, naneleri özenle seçip kaliteli kokteyller oluşturuyor. Mekan her zaman cıvıl cıvıl. Eğer kokteyl seviyorsanız burayı kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Google Maps: Guts & Glory

Seng Sushi & Chinarestaurant

Bu restoranın suşileri oldukça lezzetli ve istediğiniz kadar yiyebileceğiniz menüleri de var. Suşi yemek istemiyorsanız da kızarmış tavuklu ya da ördekli yemekleri de lezzetli.

Google Maps: Seng Sushi & Chinarestaurant

Toro Tapasbar

Burası Barselona sonrasında ilk defa İspanyol mezelerini (Tapas) tekrar yediğim ilk tapas restoranı. İspanyol mutfağının farklı lezzetlerinin yanısıra burası sadece tapas odaklı olduğu için çok fazla çeşit var ve çok lezzetli. Restoran çok küçük olduğu için rezervasyonsuz yer bulmak çok da kolay olmayacaktır, eğer az kişiyseniz rezervasyonsuz şansınızı deneyebilirsiniz. Buradaki farklı meze türlerinden damak tadınıza göre sipariş edebilirsiniz ve çok lezzetli mezelerle mutlu bir akşam geçirebilirsiniz.

Google Maps : Toro Tapasbar

Yangda Restaurant

Bu restoran Karlspassege’ın iç avlusunda, bu nedenle çok fazla gürültü olmuyor. Sakin bir ortamda lezzetli yemeklerinizi yiyebilirsiniz, ben burada kızarmış ördek (Knusprige Ente mit süß-saurer Soße und Paprika) yemiştim ve lezzetliydi. Ayrıca Hot-Potları (Gebratene Rindfleisch mit Gemüse serviert in Hot-Pot) da denemeye değer.

Google Maps: Yangda Restaurant

Cafe Extrablatt Karlsruhe

Bu kafede her gün açık büfe kahvaltı imkanı var. Pazartesi – Cumartesi günlerinde 9’la 12 arasında, pazar günleri ise 9’la öğlen 1 arasında bu açık büfe kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Sebzeli yumurtalar, çeşit çeşit peynirler, ekmekler ve daha nicesi. Tek sıkıntı burada yer bulmak olabilir. Mekanın büyüklüğünden ötürü küçük gruplarla giderseniz rahat yer bulabilirsiniz. Fiyatları da gayet uygun, pazar günleri 13.45 Euro, diğer günler 10.95 Euro.

Google Maps: Cafe Extrablatt Karlsruhe

Böylece Karlsruhe yeme içme rehberi yazımızın sonuna geldik. Bunun dışında Stuttgart Yeme İçme Rehberi ve Münih Yeme İçme Rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Bu restoranlar hakkındaki yorumlarınızı çok merak ediyoruz. Denediğiniz ve beğendiğiniz başka restoranlar varsa da yoruma yazarsanız çok seviniriz. Böylece biz de sizin beğendiklerinizi deneyebiliriz.

Biz InstagramFacebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x