Kapıda vize avantajıyla ve Türk lirasına karşı değersiz para birimiyle Sri Lanka, ucuz tatil lokasyonlarından birisi. Muhteşem doğası, uçsuz bucaksız jungle’ları, plajları ve sörfe uygun dalgalarıyla ünlü tropikal bir ada ülkesi! 3 haftalık Sri Lanka seyahatimizde, kültürel miraslarını, ormanlarını, çay tarlalarını ve antik şehirlerini ziyaret ederek, bu tropikal ülkenin kültürünü ve tarihini olabildiğince yakından tanırken ne kadar harcadık? Bu 3 haftalık seyahatin bize maliyeti ne oldu? İşte 3 Haftalık Sri Lanka Seyahat Bütçesi!
3 Haftalık Sri Lanka Seyahat Bütçesi
3 Haftalık Sri Lanka Seyahat Bütçesi’ni hazırlık ve gezdiğimiz şehirler olarak başlıklara ayırdık. Hazırlık başlığı altında Sri Lanka’ya ulaşım, vize, seyahat sigortası, sırt çantası ve medikal çantasının detaylı fiyatlarını anlattık. Şehir başlıkları altında da gezdiğimiz şehirlerde restoran, etkinlik ve ulaşım masraflarımızı detaylı bir şekilde anlattık. Haydi 3 Haftalık Sri Lanka Seyahat Bütçesi‘ne başlayalım.
Sri Lanka Hazırlık
Sri Lanka’ya Ulaşım
Şubat’taki seyahatimiz için uçak biletimizi Kasım ayının sonuna doğru aldık. Stuttgart’tan uçak biletleri daha pahalı olduğu için biletlerimizi Münih’ten Bangalore aktarmalı olarak Colombo’ya aldık.
Münih’ten Colombo’ya gidiş-dönüş uçak biletlerimize kişi başı 651 Euro ödedik. Ayrıca Stuttgart’tan Münih’e gitmek ve dönmek için de yaklaşık 65 Euro’luk benzin ücreti ödedik. Arabamızı ücretsiz park yerinde bıraktığımız için ekstra bir ödeme yapmadık ama havaalanına gidiş dönüş için aldığımız tren biletine kişi başı 35 euro ödedik. Böylece Sri Lanka’ya gidiş ve dönüşümüz için iki kişinin ulaşım maliyeti 1402 Euro oldu.
Vize
Sri Lanka vizesine resmî Sri Lanka eVize sitesinden online olarak başvurarak varışımızdan 1 ay önce vizemizi aldık. Vizelerimiz için kişi başı 50 Euro yani toplamda 100 Euro ödedik. Daha sonra da Sri Lanka’ya özel bir uygulama olan varış ve ayrılış kartını da resmî Sri Lanka Göçmen Bürosu sitesinden online olarak doldurduk. Neyseki bu belgelerin ekstra bir maliyeti yoktu.
Seyahat Sigortası
İlk kez Asya’da bir ülkeye gittiğimiz için ve biraz daha tedbirli olmak amaçlı seyahat sigortası da aldık. Hem sağlık harcamalarımızı hem de seyahat sırasındaki aksilikleri karşılaması için aldığımız bu sigortaya da yıllık 167,40 Euro ödedik.
Sırt Çantası
Sri Lanka’da yollar engebeli olduğu için sırt çantasıyla seyahat etmeye karar verdik ve Deuter Aircontact Core 60+10 Sırt Çantası‘nı 180 Euro’ya aldık. Seyahatimiz boyunca da çok rahat ettiğimiz bir çanta oldu. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
Medikal Çantası
Tropikal iklimdeki ilk seyahatimiz olduğu için yanımıza bir medikal çantası oluşturmaya karar verdik. Çantamızda mide bulantısı, ishal haplarıyla beraber sargı bezi ve yara bandı aldık. Bu çantayı oluştururken de yaklaşık 40 Euro harcadık. Ayrıca kendimizi sivrisineklerden de korumak için NoBite aldık ve çok memnun kaldık, hem kıyafetlere hem de vücudumuza sıkmalık olanlardan aldık. Toplam 30 Euro da onlara verdik.
Colombo
Colombo’ya vardığımızda ilk olarak havaalanından kalacağımız yere gitmek için PickMe uygulamasından taksi çağırdık ve Colombo’nun Kollupitiya bölgesindeki Airbnb’mize gittik. Taksiyle olan bu yolculuğumuz 15.5 Euro tuttu. Eşyalarımızı ev sahibine bıraktıktan sonra kalacağımız yer temizlenene kadar zaman geçirmemiz gerekti. Bu sebeple de çok yorgun olmamıza rağmen yakındaki bir kafede zaman geçirdik. Kafede toplam 11.5 Euro’ya 2 Chai Latte, siyah çay ve Amerikano içtik. Akşam yemeği için de The Sizzle’a gittik ve 48 Euro ödedik.
Maalesef hem ilk günümüz olduğu için hem de aldığımız yemeklerin porsiyonlarını anlamadığımız için biraz pahalı oldu ama, yemekler lezzetliydi. Aslında bir porsiyon diye tanımladıkları yemeği iki kişi yiyebilirdi. Gün içinde de marketten su almak için toplamda 1 Euro ödedik. Seyahat nedeniyle çok yorgun olduğumuz için ilk gün başka bir şey yapmaya enerjimiz kalmamıştı.
Colombo’daki ikinci günümüzde trenimize kadar zamanımızı iyi değerlendirmek için şehri gezmeye başladık. İlk durağımız Gangaramaya Temple oldu ve bu tapınağı gezmek için 2.5 Euro verdik. Daha sonra tapınaktan Pettah Floating Market’e PickMe’den çağırdığımız taksiyle yaklaşık 1.3 Euroya geçtik. Burada kahvaltımızı lokal bir mekanda 2 Euro’ya yaptık. Daha sonrada Pettah Floating Market’te kahve içtik ve 3.8 Euro ödedik. Tren Garı’na da yürürken yanımıza yol için su aldık, ona da sadece 0.5 Euro ödedik. Airbnb’ye bir gecelik 30 euro ödedik. Ayrıca Colombo Fort’tan Habarana’ya olan trenimize de 10.3 Euro ödedik.
Böylece gezimizin Colombo ayağında yaptığımız harcamalar toplam 126.4 Euro tuttu.
Sigiriya
Colombo’dan Sigiriya’ya direkt ulaşım olmadığı için, ilk olarak trenle Habarana’ya geçtik ve sonrasında ise PickMe’den çağırdığımız taksiyle Sigiriya’daki otelimize geçtik. Taksi sadece 10 Euro tuttu. Daha sonra da en yakın restoranda akşam yemeğimizi yedik. Chicken Fried Rice ve Vegetarian Fried Rice ve su için toplamda 6.90 Euro ödedik.
Sigiriya’daki ilk günümüz Pidurangala Rock’a yaptığımız tırmanışla başladı ve buraya giriş ücreti olarak 6.1 Euro ödedik. Buraya Tuk-Tuk’la gidip geldik ve bu seyahate de 6.1 Euro ödedik.
Akşam gün batımı için de Sigiriya Lion Rock’a otelden TukTuk’la geçtik. Tuk-Tuk için gidiş dönüş toplamda 2.6 Euro ödedik. Sigiriya Lion Rock’a giriş ücreti ise 70 Euro’ydu. Sigiriya Lion Rock tırmanışı sonrasında akşam yemeğimiz için Kenoli Restaurant’a gittik. Yemekler kesinlikle lezzetliydi, burada Potato Rotti, Chicken Fried Rice yedik ve meyve sularından denedik. Kesinlikle bu restoranı tavsiye ederiz. ve akşam yemeği de 12 Euro tuttu.
Sigiriya’daki ikinci günümüzde Polonnaruwa Antik Kenti’ni ziyarete gittik. Giriş ücreti olarak 60 Euro ödedik ve Tuk-Tuk’la gidiş dönüş için de 36.80 Euro ödedik. Polonnaruwa Antik Kent’inde kahvaltı için çok lezzetli Samosa yedik ve 2.8 Euro ödedik. Sonrasında da otelimize dönüp dinlendik. Akşam için Organic Cooking Class rezervasyonu yaptığımız için yürüyerek oraya gittik. Yemek kursu için 46.64 de Euro ödedik. Yemek kursu sonrasında karanlıkta yürümemek için Tuk-Tuk’la otele döndük ve 1 Euro ödedik onun için de.
Otelden çıkış yapmadan önce üç günlük kahvaltı için ve otelden aldığımız sular için 16.25 Euro ödedik. Otele de 3 gece için 73.68 Euro ödedik.
Gezimizin Sigiriya ayağında yaptığımız harcamalar toplam 350.87 Euro tuttu.
Bunlara da göz atın: Sigiriya Lion Rock: Sigiriya Gezi Rehberi, Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi,
Kandy
Sigiriya’dan Kandy’e geçmek için Tuk-Tuk’la anlaştık, böylece yol üzerindeki Dambulla Cave Temple’ı da ziyaret edebildik. Dambulla Cave Temple’ın merdivenlerinden çıkarken Buda’lara sunmak için satılan çiçeklere 1.6 Euro verdik ve ayakkabılarımızı emanete bırakmamız gerektiği için de 0.4 Euro verdik. Giriş ücreti de 12.3 Euro tuttu. Kandy’ye kadar olan Tuk-Tuk için de 33.7 Euro ödedik. Daha sonra da akşam yemeğimiz için 19.3 Euro verdik. Ayrıca gün içinde aldığımız sulara da 0.5 Euro verdik.
Kandy’deki ilk günümüzde Botanical Garden’a gittik ve Tuk-Tuk’la olan seyahatimiz için 1.6 Euro ödedik ve giriş ücreti olarak da 18.40 Euro ödedik. Botanik Bahçesi’nden sonra gölün kenarına gitmek için PickMe’den çağırdığımız Tuk-Tuk’a da 1.6 Euro ödedik. Sri Lanka yemeklerine ara vermek için gittiğimiz Vito Wood Fired Pizza’da pizzalarımız ve içeceklerimiz de 25 Euro tuttu.
İkinci günümüzde Nuwara Eliya’ya trenle geçmeden önce Tooth Temple’ı ziyaret ettik ve giriş ücreti 12.4 Euro’ydu. Daha sonra Kandy’nin pazarından evimize götürmek için baharatlar aldık, onlara da 4.5 Euro verdik. Otelden çıkış yaparken otel (37.45 Euro), kahvaltı ve su (15.6 Euro) ve çamaşır yıkama servisinin (4 Euro) ücretlerini ödedik.
Yola çıkmadan da akşam yemeğinde 14 Euro’ya Dhal Curry ve Chicken Masala aldık. Kandy’den Nanu Oya trenine 12.9 Euro ödedik ve Nanu Oya’dan Nuwara Eliya’ya gitmek için de PickMe’den Tuk-Tuk çağırdık, ona da yaklaşık 3.5 Euro verdik.
Gezimizin Kandy ayağında yaptığımız harcamalar toplam 218.75 Euro tuttu.
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya’da iki gece kalsak da sadece bir günlük zamanımız vardı. Gün ağarmadan önce Horton Plains National Park için Tuk-Tuk ayarladık ve saat 5 gibi yola çıktık. Yaklaşık 67.5 Euro giriş ücretini ödedikten sonra World’s End Rotası’nı yürüyerek tekrar otele döndük ve kahvaltımızı yaptık. Buraya gidiş dönüş için Tuk-Tuk’a 21.35 Euro ödedik. Horton Plains National Park’ın giriş ücreti bir hayli pahalı olsa da doğası ve manzaralar bizi kendine hayran bıraktı. Bu yüzden planınıza dahil etmenizi tavsiye ederiz.
Biraz otelde dinlendikten sonra çay fabrikası ve tarlasına Tuk-Tuk’la gittik. Çay tarlasında çay toplayıp fabrika turuna katıldık. Fabrika turu sonrasında çay tadımı yaparken aldığımız keklere de yaklaşık 2 Euro ödedik. Bunun dışında yaklaşık 93 Euro’luk hediyelik çay aldık. Biraz abartmış olabiliriz bu noktada ama çaylarına bayıldık.
Çay fabrikası turumuzdan sonra da Nuwara Eliya’nın merkezine de Tuk-Tuk’la geçtik. Çay fabrikası ve sonrasında da Nuwara Eliya’nın merkezine olan Tuk-Tuk seyahatimize 10.7 Euro ödedik. Orada akşam yemeğimizi Sri Lanka lezzetleri sunan bir restoranda yedik ve sadece 6.7 Euro tuttu. Yemekte Sebzeli Biryani, su ve yoğurt aldık. Açıkçası Sri Lanka’da yoğurt Türkiye’deki gibi değil çok tatlı. Yoğurt biraz hayal kırıklığı olsa da yemek çok güzeldi. Otele dönmeden önce de Victoria Park‘ı ziyaret ettik ve giriş ücreti olarak da 3.3 Euro ödedik.
Burada kaldığımız iki gece için otele 29.90 Euro ödedik. Bunun dışında kahvaltı ve otelden aldığımız sular için de ekstra 6 Euro ödedik.
Gezimizin Nuwara Eliya ayağında yaptığımız harcamalar toplam 240.45 Euro tuttu.
Ella
Nuwara Eliya’dan Ella’ya geçmek için otelden Tuk-Tuk’la Nanu Oya’daki tren garına geçtik. Sri Lanka’ya gelmeden önce online bilet bakmamız rağmen bir türlü bilet bulamadığımız için şansımızı Nanu Oya tren istasyonunda denedik.
Sonrasında öğrendik ki trende üçüncü sınıf bileti her zaman bulunabiliyor ve trene sığabilirseniz binmiş oluyorsunuz. Aldığımız üçüncü sınıf biletlerle Ella’ya geçtik. Tuk-Tuk’a 3.3 Euro verdik ve tren biletlerine de sadece 1 Euro verdik. Tren garından da kalacağımız Airbnb’ye 2.4 Euro’ya Tuk-Tuk’la geçtik. Daha sonra akşam yemeği için otelden çıkıp merkeze yürüdük ve Ak Ristoro’da Tapas tarzı atıştırmalıklar yiyip 22.1 Euro ödedik.
Merkezde biraz dolaşıp Almanya’ya postalamak için 1.6 Euro’ya kartpostal aldık. Bu şekilde o andaki hislerimizi yansıttığımız kartpostallar sıkıntısız ve kısa sürede Almanya’ya vardı. Böylece uygun fiyatlı bir anımız da olmuş oldu. Yemek sonrası Airbnb’ye dönüş yolumuzda Banana Chocolate Roti aldık, çayla beraber Airbnb’de keyfini çıkardık. Buna da yaklaşık 5.8 Euro ödedik. Banana Chocolate Roti çikolatalı krep tarzında bir Sri Lanka lezzeti.
Ella’daki ikinci günümüze Airbnb’den Little Adam’s Peak‘e yürüyerek başladık. Bu yürüyüş ücretsizdi. Tepeye çıktıktan sonra ise merkeze inip Cafe Chill’de kahvaltımızı yaptık. Özlediğimiz Avrupa tarzı bu mekanda biraz zaman geçirip bir şeyler de içtik ve 27.9 Euro ödedik. Daha sonra postaneye gidip kartpostalımızı eve yolladık, yurtdışına kartpostal yollamak sadece 0.2 Euro’ydu. Daha sonra Ella Rock‘a Tuk-Tuk’la 9.1 Euro’ya gidip geldik ve giriş ücreti olarak da 5.6 Euro ödedik. Akşam yemeği için merkezde Raha’ya gittik, Devil Chicken ve Chapati Patato Curry, meyve sularımıza ve suya 11.5 Euro ödedik.
Ella’daki üçüncü günümüzde Nine Arches Bridge‘e yürüyüp orada biraz fotoğraf çektikten sonra, kahvaltı için merkezdeki Barn By Starbeans’e gittik. Burada ekşi mayalı ekme üzeri avokado ve yumurtalı ekmeklerimize ve içeceklerimize 19 Euro verdik. Daha sonra genel olarak merkezde takılıp yavaş bir gün geçirmek için Cafe Chill’e gittik ve gün boyu yiyip içip 21.80 Euro verdik burada da.
Sonra Nine Arches Bridge‘e tekrar gidip gün batımında orada biraz zaman geçirdik. Akşam yemeği içinse tekrar merkeze dönüp kendimizi Barn By Starbeans’te bulduk. Şansımıza canlı müzikte vardı ve çok keyifli zaman geçirdik. Burada pizza ve içkilerimize 26.4 Euro ödedik.
Ella’daki Airbnb’mize 3 gece için 192.19 Euro ödedik ve otelden aldığımız içeceklere de 3.3 Euro ödedik.
Gezimizin Ella ayağındaki harcamalarımız 353.19 Euro tuttu.
Arugam Bay
Ella’dan sonraki durağımız Arugam Bay oldu, yol üzerinde Diyaluma Şelalesi’ni görmek istediğimiz için de taksiyle yola çıktık. Şelalenin tepesine ulaşmak giriş ücreti olarak 2.3 Euro’yu ödedik. Yorucu tırmanış sonrası aşağı inerken mola verip soğuk meyve sularından içtik ve onlara da 8.3 Euro ödedik. Arugam Bay’e kadar olan taksi yolculuğumuz içinse 65 Euro ödedik.
Arugam Bay’deki otellerde check-in sırasında ücreti ödemek gerekiyormuş, girişte 3 gece için 192.95 Euro ödedik. Daha sonra akşam yemeğini Serendib’de yedik. Günlük taze tuttukları balıkları denemesek olmazdı. Sri Lanka mutfağı balık konusunda aşırı başarılı olmasa da yine de lezzetliydi. Balıkla beraber içeceklerimize 26.7 Euro ödedik.
Arugam Bay’deki ikinci günümüzde otelden 30.6 Euro’ya ayarladığımız Tuk-Tuk turundan önce Cafe Choco Lush’ta 12 Euro’ya kahvaltı yaptık. Yanımıza marketten de su alarak 0.8 Euro ödeyip tura çıktık. Sırasıyla Muhudu Maha Viharaya’yı, Kudumbigala Tapınağı’nı ve Elephant Rock’ı ziyaret ettik. Bu yerlerin hiçbirinde bir giriş ücreti yoktu. Sonra Sketch’te 23.15 Euro’ya akşam yemeğimizi yedik. Ama burayı önermiyoruz. Sonrasında da bir şeyler içmek için tekrar Serendib’e gittik ve içkilerimize 14.75 Euro ödedik.
Arugam Bay’deki son günümüzde biraz sahilde biraz da şehirde zaman geçirerek dinlenmeyi tercih ettik. Kahvaltımıza 9.15 Euro ödedik, daha sonrasında sahilde Tom and Jerry’de bir şeyler içip zaman geçirdik ve bunlar da 5.95 Euro tuttu. Akşam yemeğinden önce otelde çamaşırlarımızı yıkattık. Çamaşır servisi ise 12.20 Euro tuttu. Daha sonra akşam yemeğinde Catch and Sail’de balık ızgaralarımıza 16.80 Euro ödedik.
Gezimizin Arugam Bay ayağındaki harcamalarımız 420.65 Euro tuttu.
Buna da göz atın: Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler
Tissamaharama
3 Haftalık Sri Lanka seyahatimizin Arugam Bay’den bir sonraki durağı Tissamaharama oldu. Tissamaharama’da iki gece kalırken Yala National Park’ta safariye gittik. Arugam Bay’den Pothuvil’deki otobüs durağına Tuk-Tuk’la gittik ve 3.1 Euro verdik. Daha sonra otobüsle Weerawila Junction’a kadar 3.7 Euro’ya seyahat ettik ve oradan da başka bir otobüsle otele kadar gittik. Aktarmamız da sadece 0.4 Euro tuttu. Daha sonra akşam yemeği için Smoky Kitchen’a gittik ve 17 Euro ödedik orada da.
Saat 5’te Safari şöförümüz bizi otelden aldı ve Yala National Park‘a doğru hızla ilerledik. Bu ulusal park çok ünlü olduğu için giriş ücreti biraz pahalı. Parka giriş ücreti olarak 70 Euro ödedik. Safari sırasındaki kahvaltımız ve öğle yemeğimiz için de 33.5 Euro ödedik. Aslında sadece öğle yemeği alsak da olurmuş. Kahvaltı ve öğle yemeğini birlikte almış olmaz biraz fazla geldi açıkçası.
Safariyi kesinlikle öneririz. Doğal ortamında birçok farklı hayvan görmek eşsiz bir deneyim oldu. Safaride sadece ikimiz vardık ve Victor’dan rezervasyonumuza 146.95 Euro ödedik. Aşağıda bizim safari rezervasyonu yaptığımız organizasyonu bulabilirsiniz. Turu organize edenlerden de çok memnun kaldık.
Serenity Tissa Hotel’e de iki gece için 73.1 Euro ödedik. Tissamaharama’da toplamda 347.75 Euro ödedik.
Ahangama
Sri Lanka gezimizin son durağı Ahangama oldu. Tissamaharama’dan otobüse binerek 3.1 Euro ödeyip Ahangama’ya geldik. İlk olarak Sister’s B&B’de check-in yapıp altı gece için 360 Euro’luk ödememizi yaptık. Burası Ahangama’ya otobüsle iki durak uzaklıkta. Airbnb’ye giriş yaptıktan sonra marketten ihtiyaçlarımızı gidermek için otobüsle sadece 0.6 Euro’ya Ahangama’nın merkezine geçtik.
Ahangama’daki marketten 5.8 Euro ödeyip, güneş kremi ve su aldık. Akşam yemeği için Airbnb yakınındaki İsrail restoranına gittik ve lezzetli tabakları için 28 Euro ödedik. Akşam yemeği sonrasında canlı müzik için Trax’e gittik. Oradaki içkilerimize ve atıştırmalıklarımıza da 63 Euro ödedik.
Ahangamada’ki ilk sabahımızda Galle’ye otobüsle gittik ve bu yolculuk için 1 Euro ödedik. Galle sokaklarında gezerken su ve dondurma alıp 5.8 Euro ödedik. Daha sonra Dilmah Tea’nin satış noktasından sevdiklerimize hediyelik çaylar aldık ve 33.1 Euro tuttu. Daha sonra da soluklanmak için Bungalow Cafe’ye gittik ve içkilerimize 8.7 Euro ödedik. Sonrasında 0.7 Euro’ya otobüsle Airbnb’mize döndük. Biraz otelde dinlendikten sonra akşam yemeği için Mermaids Aganhama’ya Tuk-Tuk’la gittik, gün batımı bu restoranda gerçekten göz alıcıydı. Yemeklerimize 10.5 Euro ve Tuk-Tuk’a da 3.6 Euro ödedik.
Ahangama’daki ikinci günümüzde, sabah kahvaltısından sonra otobüsle Ahangama’ya 0.7 Euro ödeyerek gidip geldik. Şahin’in sırtındaki güneş yanığı için eczaneden antibiyotikli bir krem aldık ve 12.20 Euro ödedik. Ayrıca nakitimiz az kaldığı için de bankadan para çektik. Para çekimindeki servis ücreti olarak da 12 euro ödedik. Hava çok sıcak olduğu ve uzun süre güneş altında kalmamak için günü Airbnb’de geçirdik.
Akşam yemeği için Tuk-Tuk’la Crust’a giderek pizza yedik ve yemek sonrası Ceylon Sliders’ta gün batımını izlerken içkilerimizi yudumladık. Akşam yemeğimize 18.75 Euro, içkilerimize 16.60 Euro ve Tuk-Tuk’a da 3.3 Euro verdik.
Sri Lanka’nın güneyindeki üçüncü günümüzde sahile gidip hem güneşlenmek hem de yüzmek istediğimiz için Paradise Cove Midigama‘ya Tuk-Tuk’la gittik ve akşam da otele Tuk-Tuk’la döndük. Beach’teki kahvaltımız, öğle yemeğimiz ve içkilerimize 50.27 Euro, Tuk-Tuk’a da 7.6 Euro ödedik. Akşam yemeğimizi de East’te yedik ve Humus ve Şavarma için 22.4 Euro ödedik. Bunlar dışında odaya dönerken aldığımız su da 0.7 Euro tuttu.
Dördüncü günümüzde otelden Weligama’ya 0.8 Euro’ya otobüsle geçtik. Burada Nutry Weligama’da kahvaltımıza 19.10 Euro ödedik. Daha sonra Weligama’dan Mirissa’ya 0.7 Euro ödeyerek otobüsle geçtik. Sahilde zaman geçirip oradaki bir kafede soluklanmak için aldığımız içeceklere 6 Euro ödedik. Mirissa’da nitekim daha az dalgalı sahiller bulunuyor. Eğer sörf yerine yüzme düşünceniz varsa Mirissa’yı tavsiye ederiz.
Aynı gün ise Mirissa’dan otobüsle Unawatuna’ya 0.8 Euro ödeyerek geçtik. Burada Dallawela Beach’te kiraladığımız şezlonglarda güneşlenip deniz kaplumbağalarının arasında yüzdük. İki şezlonga 4.6 Euro ödedik. Dallawela Beach’ten La Boheme restoranına kadar yürüdük. Ama mesafe çok uzun açıkçası yürümesek daha iyi olabilirdi. Burada yediğimiz pizzalara 32.7 Euro ödedik ve Pick-Me’den Tuk-Tuk çağırıp 4.7 Euro ödeyerek Airbnb’mize döndük.
Sri Lanka’nın güneyindeki beşinci günümüzde sahile gidip hem güneşlenmek hem de yüzmek istediğimiz için Paradise Cove Midigama’ya Tuk-Tuk’la gittik. Beach’e gitmeden önce Ella’da aldığımız 4 kartpostalı 0.9 Euro’ya Almanya’ya postaladık. Beach’teki kahvaltımız, öğle yemeğimiz ve içkilerimize ise 33.66 Euro, Tuk-Tuk’a da 7.6 Euro ödedik. Akşam yemeğinde yine Trax’e gittik ve bir şişe şarap ve hamburgerlerimize 60.9 Euro ödedik.
Sri Lanka’daki son günümüzde Sister’s B&B’de kahvaltımızı yapıp, kafesinde yaptığımız her kahvaltı için toplamda 89.1 Euro ödedik. Burası Sri Lanka’yı çok sevip kalan iki Türk kız kardeşin yeri olduğundan kahvaltı da Türk kahvaltısıydı. Sonrasında havaalanına transfer de 67 Euro tuttu. Havaalanında kalan son Sri Lanka Rupee’lerini harcamak için iki tane 15.2 Euro’ya kokonat çay fincanı aldık. Ayrıca beklerken de öğle yemeği için 9.70 Euro’ya hamburger aldık. Uçağımızın aktarma noktasında da 11.20 Euro Brownie ve çay aldık. Pizzalarımıza da 23.75 Euro ödedik.
Ahangama ve sonrasında Almanya uçağımıza binene kadar yaptığımız harcamalar da 983.93 Euro tuttu.
3 Haftalık Sri Lanka Seyahat Bütçesi
3 haftalık Sri Lanka seyahatimizin uçak biletleri, vizesi, seyahat sigortası, medikal çantamız ve sırt çantamız için toplamda 1919.4 Euro ödedik. Şehirlerdeki harcamalarımız da aşağıdaki tablodaki gibi olmuştu. Bunların hepsini eklediğimizde bu üç haftalık gezimizin bize maliyeti 4538.94 Euro oldu.
Şehir | Harcamalar | Tutar | Toplam |
Colombo | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Ulaşım Airbnb | 66.8 Euro 2.5 Euro 27.1 Euro 30 Euro | 124.6 Euro |
Sigiriya | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Yemek Kursu Ulaşım Airbnb | 37.95 Euro 136.1 Euro 46.64 Euro 56.5 Euro 73.68 Euro | 350.87 Euro |
Kandy | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Ulaşım Otel Diğer | 74.4 Euro 43.1 Euro 53.3 Euro 37.45 Euro 10.5 Euro | 218.75 Euro |
Nuwara Eliya | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Ulaşım Otel Diğer | 14.7 Euro 70.8 Euro 32.05 Euro 29.9 Euro 93 Euro | 240.45 Euro |
Ella | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Ulaşım Otel Diğer | 137.8 Euro 5.6 Euro 15.8 Euro 192.19 Euro 1.8 Euro | 353.19 Euro |
Arugam Bay | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Ulaşım Otel Diğer | 117.6 Euro 2.3 Euro 95.6 Euro 192.95 Euro 12.20 Euro | 420.65 Euro |
Tissamaharama | Yeme – İçme Giriş Ücretleri Ulaşım Otel Safari | 50.5 Euro 70 Euro 7.2 Euro 73.1 Euro 146.95 Euro | 347.75 Euro |
Ahangama | Yeme – İçme Ulaşım Airbnb Market Alışverişi Diğer | 449.93 Euro 102.20 Euro 360 Euro 18 Euro 53.8 Euro | 983.93 Euro |
Toplam | 2619.54 Euro |
Böylece 3 Haftalık Sri Lanka Seyahat Bütçesi yazımızın sonuna geldik.
Şunlara da göz atın: Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu, Colombo Gezi Rehberi: Colombo’da Gezilecek Yerler, Sigiriya Lion Rock: Sigiriya Gezi Rehberi, Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi, Arugam Bay Gezilecek En İyi Yerler
Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca Instagram, Facebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bizi takip ederseniz çok mutlu oluruz!