Almanya Bloke Hesap

Almanya Bloke Hesap

Almanya ulusal vizesine başvuracaksanız Almanya’da yaşarken yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi bir şekilde kanıtlamanız gerekiyor. Almanya bloke hesap yazımızda bunu nasıl yapabilirsiniz detaylıca anlatıyoruz!

Eğer Almanya’da bir garantörünüz, kalacağınız süre boyunca minimum yaşam masraflarınızı karşılayan bursunuz veya iş sözleşmeniz yoksa sizin de Almanya’da bloke hesap açtırmanız gerekiyor.

Almanya’ya yüksek lisans, dil kursu ya da iş arama vizesiyle gelmek istiyorsanız, Almanya vize başvurunuz sırasında yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinize dair bir güvence göstermelisiniz. Eğer garantörünüz ya da bursunuz yoksa bu durumda vize başvurunuz öncesinde bloke hesap açtırmalısınız.

Almanya Bloke Hesap

Aklınızda bloke hesapla ilgili bir sürü soru olduğuna eminim, 2015’te yüksek lisansa gelirken benim de öyleydi.
Yurt dışı para transferlerinin en uygun yolu TransferWise, şimdiki ismiyle Wise. Gerçekçi kur değerleri, hızlı transfer olanağı sunması ve düşük gönderim ücreti nedeniyle ben de Wise’ı para transferlerinde kullanıyorum. Wisea üye olarak ilk transferinizde ücretsiz gönderi hakkı kazanabilirsiniz.

Bloke hesap nedir? Kaç para yatırmak gerekli? Bloke hesap nasıl çalışıyor? Almanya’da bloke hesap nereden açılır? Hesap nasıl açtırabilirsiniz? Vize başvurusu reddedilirse ne olur? Almanya bloke hesap hizmeti veren kurumlar neler? Almanya’ya geldikten sonra nasıl para çekmeye başlayacağım? Hesabıma parayı nasıl yollamalıyım?

Haydi bu sorulara Almanya bloke hesap yazımızda cevap verelim!

Bloke hesap nedir?

Almanya ulusal vizesine başvururken Alman devletinin Almanya’da yaşarken devlete yük olmayacağınızı, kendi yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için istenen hesap türüne bloke hesap denir.

Almanya’da bloke hesaba kaç para yatırmak gerekli?

Alınacak vize türüne göre bloke hesaba yatırılacak miktar değişiyor. 2022 yılında dil kursu ya da iş arama vizesi için gerekli olan aylık miktar 947 Euro’yken, lisans veya yüksek lisans eğitimi için gerekli aylık bloke hesap miktarı 861 Euro.

Bloke edilecek aylık miktar bununla beraber vize sürene de bağlı. Dil kursuyla üç ay kalacaksanız, 947 Euro/Ay * 3 Ay dan 2841 Euro’yu bloke ettirmelisiniz. Eğer bir yıl ya da daha fazla kalacaksanız bir yıllık miktarı ilk başta bloke ettirmeniz yeterli.

Güncel aylık bloke hesap miktarını konsolosluk sayfasından kontrol ederseniz çok daha güzel olur, böylece en doğru bilgiye başvurucağınız vize türünde ulaşabilirsiniz.

Almanya bloke hesap nasıl çalışıyor?

Bloke hesabın mantığı aslında basit. Bloke hesap açtığınız banka, paranıza bloke koyuyor ve sadece aylık çekebileceğiniz miktarı kullanmanıza izin veriyor. Eğer bir önceki aydan bloke miktarının tamamını kullanmazsanız, gelecek aylarda bu miktarı kullanabiliyorsunuz.

Almanya’da bloke hesap nereden açılır?

2015 yılında vize başvurum sırasında çok fazla seçeneğim yoktu açıkçası. Ya Deutsche Bank’tan açacaktım bloke hesabı ya da Almanya’daki İşBank’tan. Daha fazla şubesi olduğu ve kısmi olarak online işlem yapılabildiği için bloke hesabımı Deutsche Bank’tan açtırmaya karar verdim. 2015’te bloke hesap ücretsiz bir hesaptı. Aylık, yıllık ya da ilk açılış ücreti gibi gereksiz masraflar çıkmadı karşıma. Zaman içinde tabii ki bu da değişti. Hesap açtırmak için neyseki daha fazla seçenek var şimdi.

Almanya bloke hesap açtırmak için güncel var olan seçenekler:

Expatrio

Fintiba

Coracle

Deutsche Bank

İşBank

Bloke hesap açmak için gerekli adımlar

  1. Bloke hesabın açılacağı kuruma gerekli belgeleri yollamak ve bloke hesabı açmak
  2. Hesap açıldığına dair onayı beklemek
  3. Vize süresine bağlı bloke edilecek tutar ve komisyon bedellerinin (kurumdan kuruma değişen) toplamını bloke hesaba havale etmek
  4. Tutarın hesaba yatırıldığına dair belgenin sana iletilmesini beklemek
  5. Para transfer onay belgesini diğer belgelerle birlikte konsolosluğa teslim etmek

Vize başvurusu reddedilirse ne olur?

Umarım başınıza böyle bir durum gelmez ama dünyanın binbir türlü hali var. Covid 19 gibi nedenlerden de başvurular askıya alındığında vize başvuruları reddedildi. Neyseki bu gibi durumlarda bu kurumlar transfer ettiğiniz miktarı istediğiniz hesaba tekrar yatırırlar.

Almanya bloke hesap hizmeti veren kurumların karşılaştırması

Deutsche BankİşBankFintibaExpatrioCoracle
BaşvuruPosta yoluyla, FormPosta, Form mail yoluyla istenmeli
[email protected]
Online, ProsedürOnlineOnline
Başvuru SüreciForm Alman konsolosluğu tarafından onaylanmalı ve posta yoluyla yollamalısınForm Alman konsolosluğu tarafından onaylanmalı ve posta yoluyla yollamalısınPasaport gerekliPasaport gerekliPasaport gerekli
Açılma Süresi1-3 hafta arası1-3 hafta arası1 gün1 gün1 gün
Açılış Ücreti150 Euro150 Euro89 Euro49 Euro99 Euro
Aylık Masrafı6.9 EuroAylık Masraf bilgisi sitede yok4.9 Euro5 EuroAylık ücret yok
AktivasyonŞehre kayıt yaptırdıktan sonra şubede mümkünŞehre kayıt yaptırdıktan sonra mail yoluyla mümkünAlmanya’da banka hesabı gerekli ve pasaportundaki Almanya’ya giriş mührü yeterliAlmanya’da banka hesabı gerekli ve pasaportundaki Almanya’ya giriş mührü yeterliAlmanya’da banka hesabı gerekli ve pasaportundaki Almanya’ya giriş mührü yeterli
Almanya Bloke Hesap Hizmeti Veren Kurumlar Karşılaştırması

Fintiba, Expatrio ve Coracle’dan açtığınız bloke hesabı aktive etmek için banka hesabı açtırmalısınız, bunun için ise N26’yı kullanabilirsiniz ya da Almanya’ya geldikten sonra herhangi bir bankadan öğrenci hesabı açtırabilirsiniz. Böylece aylık bloke miktarı hesabınıza yatar ve bankadan açtığınız hesapla kiranızı, market harcamanızı ödeyebilirsiniz.

Bloke hesaba para transferi

Bu noktada yurt dışı para transferlerinin en uygun yolu TransferWise, şimdiki ismiyle Wise. Gerçekçi kur değerleri, hızlı transfer olanağı sunması ve düşük gönderim ücreti nedeniyle ben de Wise’ı kullanıyorum. Wisea üye olarak ilk transferinizde ücretsiz gönderi hakkı kazanabilirsiniz.

Ayrıca Münih Teknik Üniversitesi – yüksek lisans, Almanya göç yasası, Almanya öğrenci vizesi, Almanya’da yüksek lisans başvurusu yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Sorularınız varsa yorum kısmından sorabileceğiniz gibi, Instagram ya da Facebook’tan da bize ulaşabilirsiniz. Bunun dışında YouTube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz. 🙂

Subscribe
Bildir
guest
12 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Ecem
Ecem
2 yıl önce

Merhaba ben 5 aylık dil kursuna gitmek istiyorum.. 3 aylık dil kursu yada 1 yıllık dil kursu bloke hesap ücreti yazmışsınız. 5 aylık bloke hesap artırarak gidemez miyim dil eğitimine? Ve 5 aylık tutar ne kadar ? Teşekkür ediyorum:)

tamer
tamer
1 yıl önce

merhaba bilgiler icin tesekkur ederim.
bloke hesap konusunu arastırıyorum. karsılastırmaya bakıldıgında en pratik ve hızlı cozum fintiba veya coracle, expatio gorulmekte. yalnız sorum su bu bankalar guvenilir mi? ben is arama vizesi ile gitmek istiyorum. yaklasık 6500 euroya kadar bir para yatırmam gerekecek. guvenilmez bir bankaya yatırıp dolandırılmak istemiyorum.

Cevabınız icin simdiden tesekkurler.

İdris

Hocam merhabalar ,
Lütfen bana bu konuda yardımcı olun , internette bir türlü bir çözüm bulamadım. Ben Almanya için dil kursu vizesine başvuracam. Kurstan teyit yazısı da aldım ama bana lazım olacak olan bloke hesap miktarını bilmiyorum. Kurs 17.04.2023 – 25.20.2023’e kadar devam ediyor, bana gönderilen belgede Kurs bitiş tarihinden 4 hafta sonra bir sınavımın olduğunu belirtmişler . Bu bilgilere bakılarak yatırmam gereken miktar ne kadardır . lütfen bana yardımcı olunuz . saygılarımla

İdris 2
İdris 2
1 yıl önce

Hocam merhabalar ,
Lütfen bana bu konuda yardımcı olun , internette bir türlü bir çözüm bulamadım. Ben Almanya için dil kursu vizesine başvuracam. Kurstan teyit yazısı da aldım ama bana lazım olacak olan bloke hesap miktarını bilmiyorum. Kurs 17.04.2023 – 25.10.2023’e kadar devam ediyor, bana gönderilen belgede Kurs bitiş tarihinden 4 hafta sonra bir sınavımın olduğunu belirtmişler . Bu bilgilere bakılarak yatırmam gereken miktar ne kadardır . lütfen bana yardımcı olunuz. Saygılarımla

MuRaT
MuRaT
1 yıl önce

Merhabalar bloke hesaba para göndermek için wise kullanmayı düşünüyoruz fakat wise artık hizmet vermeyeceğini belirtti malesef yanılmıyorsam benzer şekilde güvenli ve düşük masraflı bir transfer için başka hangi sistemleri kullanabiliriz önerrceğiniz bir sistem olur mu?

selen güler
selen güler
6 ay önce

Merhabalar , ben dil kursu vizesine başvuracağım bloke hesabım 6 aylık yeterli olur mu yoksa bir senelik mi olmalı ? teşekkürler

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

12
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x