Strazburg’da Gezilecek Yerler

Strazburg’da Gezilecek Yerler

Fransa’nın Alsas bölgesinin başkenti olan bu küçük ama sevimli şehri çok seveceksiniz. Strazburg konumundan ötürü tarih boyunca Almanya ve Fransa arasında birçok kez el değiştirmiş. Bu yüzden de kültürü ve mimarisi Alman ve Fransız karışımı. Bu şehir Avrupa parlementosuna da ev sahipliği yapıyor. İşte Strazburg’da gezilecek yerler!

Strazburg’da Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Strazburg’a ulaşımı, Strazburg’da günübirlik gezebileceğiniz yerleri ve Strazburg’da yeme içmeyi anlatıyoruz.

Strazburg’a ulaşım

Strazburg Almanya’dan günübirlik gezmek için gidebileceğiniz bir şehir. Stuttgart’tan yaklaşık 2 saatte arabanızla buraya ulaşabilirsiniz. Arabayla Fransa’ya ya Iffezheim üzerinden ya da Kehl üzerinden girebilirsiniz. Iffezheim, Strazburg arasındaki otoban kullanımı için bir ücret olmadığını da söylemiş olalım.

Bunun dışında Strazburg’ta park ücretleri biraz uçuk. 4 saat park için yaklaşık 35 Euro ödemeniz gerekiyor. Bunu birkaç park yerinde böyle görünce kabullendik. Biz Strazburg üniversitesinin çevresinde açık bir park yerine bırakıp şehir merkezine yürüdük buradan. Eğer 4 saat üzerinde zaman geçirmek istiyorsanız ve arabayla gelmişseniz arabanızı Almanya’da sınıra yakın park edip buraya trenle gelmek daha mantıklı olacaktır.

Ayrıca trenle de yine yaklaşık 2 saatte Strazburg’a gelmeniz mümkün. Tren bilet fiyatları yaklaşık 35 Euro’dan başlıyor ve tren garından indiğinizde şehir merkezine çok kısa sürede yürüyebiliyorsunuz.

Strazburg’da gezilecek yerler

Barrage Vauban

1690 yılında inşa edilen bu köprü şehri simgeleyen ögelerden biri haline gelmiş. Köprü üzerindeki seyir terasından Petite France bölgesini izleyebilir ve köprüdeki heykelleri inceleyebilirsiniz.

Petite France

Barrage Vauban’dan sonra Petite France bölgesine giriş yapabilirsiniz. Burası Strazburg’un küçük ama şirin bir bölgesi. Bölgede öncelikle karşınıza Ponts Couverts de Strasbourg çıkıyor. Bu köprünün ortasına geldiğinizde Protection des mineurs yani çocukların korunması üzerine çalışmalar yürüten bir kurumun binasıyla karşılaşıyorsunuz. Bu binayı çevreleyen sarmaşıklar ve bahçesindeki ağaçların görüntüsü o kadar güzel ki. Ayrıca Petite France bölgesinde çocuğunuzla vakit geçirebileceğiniz bir park ve piknik yapabileceğiniz yeşil alan da var.

Pont du Faisan

14. yüzyılda tahta olan bu köprü 18. yüzyılın ortalarında hareketli hale getirilmiş ve sonlarına doğru ise tahta ve çelik bir modelle değiştirilmiş. Nehir kenarındaki yarı ahşap evlerle şahane bir manzarası var.

Place Benjamin Zix

Pont du Faisan’dan geçtikten sonra Rue du Bain-aux-Plantes üzerinden hediyelik eşya dükkanlarına bakınarak Place Benjamin Zix’e (Benjamin Zix meydanı) ulaşabilirsiniz. Bu meydan ufak ama bir o kadar da şirin. Çevredeki kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Passerelle des Anciennes-Glacières

Benjamin Zix meydanından bu köprüye doğru yürümeye devam ederek kanalın ve çevredeki rengarenk binaların tadını çıkarabilirsiniz. Bu köprü kanaldaki su farkından dolayı değişimin olduğu köprü de aynı zamanda. Botlar geçerken kanaldaki su seviyesini nasıl kontrol ettiklerini buradan izleyebilirsiniz.

Pont Saint-Martin & Rue des Moulins

Yürümeye devam ettiğinizde Saint-Martin köprüsüne geliyorsunuz. Köprüyü geçtiğinizde ise Rue des Moulins’e ulaşıyorsunuz. Burası Strazburg’un sembollerinden rengarenk yarı ahşaplı evlerin olduğu şahane bir sokak. Bizce Strazburg’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Grand’Rue

Burası birçok dükkanın ve kafenin yer aldığı yürümesi çok keyifli bir sokak. Biz bu sokak üzerindeki L’atelier 116‘da oturup biraz mola verdik.

Place Gutenberg

Burayı orta çağdan 18. yüzyıla kadar politika ve yönetim merkezi olarak kullanmışlar. Günümüzde bu alanda Noel pazarı kuruluyor.

Cathédrale Notre Dame de Strasbourg

Rue Mercière üzerinden yürümeye devam ettiğinizde Place du Château‘da yer alan Notre Dame katedraline ulaşıyorsunuz. İnşaatına 1015’te başlanan katedralin Gotik mimarisi tek kelimeyle büyüleyici! 19. yüzyıla kadar 140 metre yüksekliğiyle bu katedral, Hristiyanların en yüksek binasıymış.

İçerisindeki Rönesans tarzı astronomik saat ise orta çağ başyapıtı olarak sayılıyor. Her gün 12:30’ta İsa’nın havarilerini temsil eden heykellerin hareket edişini görmeniz mümkün. Katedralin giriş ücreti olmadığını da söylemiş olalım. Ayrıca tepesinden Almanya’daki kara ormanları bile görebiliyorsunuz.

Place Kléber

Burası Strazburg’un en büyük meydanı. Birçok kafe, mağaza ve restoranı bu meydanda bulabilirsiniz.

Parc de l’Orangerie

Eğer zamanınız varsa bu parkı da ziyaret etmeden gitmeyin deriz. Şehrin merkezinin biraz dışında olan bu park zaman geçirmek için bir hayli güzel.

Strazburg bot turu

İsterseniz şehri farklı bot turlarıyla da keşfedebiliyorsunuz. Bu turlardan biri Strasbourg, 20 Centuries of History. Katedralden başlayıp sırayla Petite France ve Neustadt bölgelerini ve Avrupa parlamento binalarını göstererek tekrar katedralde sonlanıyor. Yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor ve yetişkinler için kişi başı 14.5 Euro.

Bunun dışında yaklaşık 45 dakika süren daha kısıtlı alan görmenizi sağlayan turlar da var. Bu turlar ise yetişkinler için kişi başı 11 Euro.

Biz şehri yürüyerek gezmekten yanayız ama ilgilenirseniz diye Strazburg bot turlarını bulabileceğiniz linki de paylaştık.

Strazburg’da yeme içme

L’atelier 116

Burası ufak ama çok sevimli bir fırın. Birçok ekmek, tatlı ve tuzlu çeşidi satıyorlar. Bizce burada mutlaka kruvasan denemelisiniz, tadı şahane!

Google Maps: L’atelier 116

Böylece Strazburg’da gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik!

Ayrıca yurt dışına arabayla çıkmak, Stuttgart yeme içme rehberi, Stuttgart gezi rehberi ve Karlsruhe yeme içme rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x