Münih Yeme İçme Rehberi

Münih Yeme İçme Rehberi

Münih Almanya’da en sevdiğimiz şehirler arasında! Uzun süredir Münih’te yaşayınca birçok restoran deneme fırsatımız oldu. Bu restoranlar arasından en beğendiklerimizi sizin için toparladık. İşte Münih Yeme İçme Rehberi!

Münih Yeme İçme Rehberi

Schneider Bräuhaus

Münih’e gelip de bölgeye özgü biraları denemeden gitmemelisiniz. Burası Münih’in eski şehir merkezinde yer alan geleneksel bir Bayern bira evi ve restoranı. Yaklaşık 150 yıl önce ilk birasını üretmiş! Schneider sadece buğday birası üretiyor ve çok fazla çeşidi var. Ürettiği buğday birası dünyadaki en iyilerden biri.

Eğer tam bir Bayern deneyimi yaşamak istiyorsanız, burada Weißwurst (beyaz sosis) yemelisiniz. Weißwurst’u suda haşlıyorlar ve soğumaması için porselen kapaklı bir kapta sıcak su içinde servis ediliyor. Bunun dışında “Brotzeit” (ara öğün) çeşitlerinden “Brotzeitteller”’ı (ara öğün tabağı) mutlaka denemelisiniz. İçerisinde Bayern’e özgü obazda (3 farklı peynir çeşidiyle hazırlanan sürmelik sos, soğanla servis ediliyor) ve sosis çeşitleri var. Yanına bira ve bretzel şahane oluyor.

Bu bira evinin bir diğer özelliği de müdavimlerinin kendi bira bardaklarını kitleyebilecekleri dolapları olması ve her geldiklerinde bu bardaklarda biralarını içmeleri. Bizce çok ilginç. Ayrıca burada spontane yer bulmak biraz zor ama imkansız da değil.

Adres: Tal 7, 80331 München

Tel: +49 089 2901380

Google Maps: Schneider Bräuhaus

Augustiner-Keller

Augustiner-Keller Münih’teki en ünlü bira evlerinden biri. Hackerbrücke’nin hemen arkasında olan bu bira evinde spontane yer bulmanız neredeyse imkansız! Bu yüzden mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Arnulfstraße 52, 80335 München

Tel: +49 089 594393

Google Maps: Augustiner-Keller

Cordo Bar

Burası açık ara en sevdiğimiz tapas (meze gibi düşünülebilir) restoranı. İspanyol mutfağının farklı lezzetleri yanısıra burası sadece tapas odaklı olduğu için çok fazla çeşit var ve inanılmaz lezzetli. Bizim favorilerimiz kızarmış enginar ve tereyağlı karidesleri oldu. Dahası biber kızartması, ızgara patates, patatesli yumurta, yoğurtlu ve domatesli soslar da sevdiğimiz lezzetleri. Ayrıca kokteylleri de baya başarılı. Özellikle Mojito’su bizce çok iyi. Burası spontane gittiğinizde yer bulabileceğiniz bir restoran. Tabi az kişiyseniz.

Adres: Ickstattstraße 1A, 80469 München

Tel: +49 089 603202

Google Maps: Cordo Bar

Aroma Kaffeebar

Burası çok şirin bir kafe. İçerisinin dizaynı çok hoş ve farklı farklı ürünleri satması da bizim ilgimizi çekti. Muzlu kakaolu kekini denemenizi tavsiye ederiz. Spontane yer bulmak biraz zor ama yine de sabırla bekleyin biz öyle yaptık ve iyi ki dedik.

Adres: Pestalozzistraße 24, 80469 München

Tel: +49 089 26949249

Google Maps: Aroma Kaffeebar

Dallmayr Delikatessenhaus

Dallmayr Almanya’nın en bilinen kahve markalarından biri. Tam 300 yıllık bir geçmişi var! İsterseniz önce üst kattaki kafesinde ürünleri deneyebilir ve sonrasında beğendiklerinizi alt kattan alabilirsiniz. Buradan isterseniz kahve çekirdeği, isterseniz de çekilmiş kahve alabilirsiniz. En çok tavsiye edilen kahvesi Prodomo. Biraz sert bir tadı olduğunu söylemiş olalım. Ayrıca burada kahve dışında değişik çaylar ve şarküteri ürünleri de bulmanız mümkün.

Adres: Dienerstraße 14-15, 80331 München

Tel: +49 089 21350

Google Maps: Dallmayr

Casa Italia

Şarküteri ve restoran birlikte bir konsept düşünün, işte Casa Italia böyle bir yer! Masa sayısı oldukça az ama rezervasyonla burada keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. İkram olarak gelen aperatifleri çok sevdik ve lazanyası da lezzetli. Ayrıca sadece şarap içip arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmeniz de mümkün.

Adres: Westenriederstraße 10, 80331 München

Tel: +49 089 24205196

Google Maps: Casa Italia

L’Osteria

Burası birçok şehirde şubesi olan güzel bir İtalyan restoranı. Bruschettası (zeytinyağı, sarımsak ve domatesli italyan ekmeği), tavuklu salatası ve patlıcanlı pizzasını biz çok sevdik. Bunun dışında restoran hep çok dolu olduğundan rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Adres: Leopoldstraße 28a, 80802 München

Tel: +49 089 38889711

Google Maps: L’Osteria

Ballabeni Icecream Stammhaus

Almanya’da şimdiye kadar yediğimiz en iyi dondurma! Münih’e geldiyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Dondurmayı kendileri üretiyorlar ve ufacık bir dükkanları var. Buradan dondurmanızı alıp Münih merkezinde dolaşmak çok keyifli. Yazın önünde hep uzun kuyruklar oluyor, yılmadan bekleyin deriz.

Adres: Theresienstraße 46, 80333 München

Tel: +49 089 18912943

Google Maps: Ballabeni Icecream Stammhaus

Cafe Zeitgeist

Burası Münih yeme içme rehberimizdeki en sevdiğimiz kafe! Kahvaltıları çok lezzetli. İçerisinin yeşil bitkilerle olan dizaynı bizim çok sevdiğimiz bir detay. Ayrıca Münih’te vakit geçirmeyi en sevdiğimiz sokakta, Türkenstraße’de bulunuyor. Özellikle haftasonları kahvaltı saatlerinde yer bulmak bir hayli zor olabiliyor. Bu yüzden büyük grupla gelecekseniz rezervasyon yapmakta fayda var. Ama iki üç kişi için maksimum bekleme süresi 10-15 dakika diyebiliriz.

Adres: Türkenstraße 74, 80799 München

Tel: +49 089 28659873

Google Maps: Cafe Zeitgeist

Steinheil 16

Viyana’dan sonra en sevdiğimiz schnitzeli burada yedik! Bir diğer favorimizse Folienkartoffel (Folyo içinde pişirilen patates yoğurt gibi bir sosla servis ediliyor). Porsiyonların boyutlarının çok büyük olduğunu da söylemiş olalım. Ayrıca restoranın yeri şahane, Münih Teknik Üniversitesi’nin Arcisstraße kampüsüne 5 dakika mesafede. Dahası burada spontane yer bulmanız da mümkün.

Adres: Steinheilstraße 16, 80333 München

Tel: +49 089 527488

Google Maps: Steinheil 16

Hofbrau München

Münih’e geldiyseniz mutlaka İngiliz bahçesini (Englisher Garten) görmelisiniz. İngiliz bahçesinde yürüyüşünüzü yaptıktan sonra yazın Hofbrau München’de bira, kızarmış tavuk, obazda ve bretzel yemeden buradan ayrılmamalısınız. Buradan aldığınız içecek ve yemekleri hemen yan taraftaki piknik masalarında yiyorsunuz. Ortamı çok güzel ve yemekler de çok lezzetli.

Adres: Englischer Garten, 80538 München

Google Maps: Hofbrau München

Laimers

Münih’in Laim bölgesindeki bir Alman restoranı Laimers. Bulunduğu çevrede çok güzel sıra sıra dizilmiş eski evler var. Restoranın kocaman çıtalı pencereleri ve içerisindeki tahta ağırlıklı dizaynı bizim hoşumuza gitti.

Daha önce ördek eti denemediyseniz burada bir deneyin deriz. Ayrıca elmalı tatlısı da çok güzel. Bunlar dışında bir sürü bira çeşidi var ve arkadaşlarla buluşmak için keyifli bir mekan. Eğer çok geç saatlere kalmazsanız spontane yer bulabilirsiniz.

Adres: Agricolastraße 16, 80687 München

Tel: +49 089 5466401

Google Maps: Laimers

Tou Bakali

Şahane bir Yunan restoranı burası! Yemekleri çok çok lezzetli ve çalışanları da çok sempatik. Yediğimiz her yemek favorimiz oldu diyebiliriz. Neleri denedik derseniz: Tzatziki (cacık), dolmadakia (sarma), tiganita (kızarmış patlıcan ve kabak), Tou Bakali (değişik etlerle özel tabak), Mediterrane Kartoffelphanne (fırında sebzeli patates ve peynir) ve domates çorbası.

Burada Yunan müzikleri ve lezzetleriyle keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında ikram olarak 3-4 Ouzo (Yunan rakısı) shot getiriyorlar. Yunanlılar rakıyı shot şeklinde susuz içiyor. Suyla servis edileni olup olmadığını sorduğumuzda ise shot dışında sadece buzlu servis ettiklerini söylediler. Hem shot hem de buzlu rakıları bizim çok hoşumuza gitti. Eğer farklı bir deneyim isterseniz, Yunan rakısını denemenizi öneririz. Tadı Türk rakısından biraz daha tatlı gibi.

Münih yeme içme rehberimizdeki en sevdiğimiz restoranlardan burası!

Adres: Helmpertstraße 2, 80687 München

Tel: +49 089 21264141

Google Maps: Tou Bakali

Kapadokya Pide – Grill

Kesinlikle Münih’te en sevdiğimiz Türk restoranı. Yemekleri inanılmaz lezzetli. Özellikle mercimek çorbası, kıymalı pidesi ve sütlacı favorilerimiz. Eğer Türk mutfağını özlediyseniz, size özlediğiniz lezzetleri Türkiye’deki tadıyla sunacak bir restoran burası. Ayrıca burada spontane yer bulmanız mümkün.

Adres: Schleißheimer Str. 442, 80935 München

Tel: +49 089 31901481

Google Maps: Kapadokya Pide – Grill

Böylece Münih yeme içme rehberi yazımızın sonuna geldik!

Sizin Münih’te favori restoranlarınız var mı?

Ayrıca Stuttgart yeme içme rehberi, Tübingen gezi rehberi ve Rothenburg gezi rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz InstagramFacebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

1
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x