Best Places to Visit in Colombo

Colombo Gezi Rehberi: Colombo’da Gezilecek Yerler

Sri Lanka’nın başkenti Colombo geleneksel binaların gökdelenlerle buluştuğu bir şehir. Colombo’ya birçok uluslararası uçuş seçeneği olduğundan, Sri Lanka yolculuğunuza başlamak için ideal bir şehir. İşte Colombo Gezi Rehberi: Colombo’da Gezilecek Yerler!

Colombo Gezi Rehberi: Colombo’da Gezilecek Yerler

Colombo’nun turistik yerlerini 1 veya 2 günde görebilirsiniz. Önerimiz burada 1 gün kalmanız yönünde. Bu yazımızda Colombo’ya nasıl seyahat edilir, nerede gezilir, nerede yemek yenir ve nerede kalınırı özetledik.

Colombo’ya Ulaşım

Sri Lanka’ya Almanya’dan uçakla ulaşabilirsiniz. Stuttgart, Münih, Frankfurt veya Berlin’den Hindistan ya da Suudi Arabistan aktarmalı olarak Colombo’ya uçuşlar mevcut. Bandaranaike Uluslararası Havalimanı aslında Colombo’ya çok yakın küçük bir şehir olan Negombo’da bulunuyor. Negombo Colombo Fort Tren İstasyonu’na arabayla sadece 35 dakika uzaklıkta.

Havaalanından Colombo merkezine tuk-tuk veya taksiyle gitmenizi öneririz. Bunları PickMe uygulamasından talep edebilirsiniz. Ayrıca PickMe transferini havaalanındaki PickMe noktasından da ayarlayabilirsiniz. Havaalanında ısrarla sizinle pazarlık yapmaya çalışan tuk-tuk veya taksi şoförleri konusunda dikkatli olmalısınız, genellikle PickMe’den daha yüksek fiyat veriyorlar.

Colombo’da Gezilecek Yerler

Gangaramaya Temple

Gangaramaya, Colombo’daki en eski Budist tapınaklarından biri. Sri Lanka, Hint, Tayland ve Çin karışımı mimarisi benzersiz bir tapınak. Dahası bu tapınak sadece bir ibadet yeri olarak değil, aynı zamanda kültürel korumanın bir sığınağı olarak da görülüyor. Ayrıca, bu tapınakta bulunan müzede eski el yapımı eşyalar, nadir paralar ve heykeller bulabilirsiniz. Tapınağın en ilginç kısımlardan biri, birçok Buddha heykelini içeren basamaklı duvar.

Tapınağa girmeden önce omuzlarınızı ve dizlerinizi örtmeniz, şapkanızı ve ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekiyor. Ayakkabılarınızı tapınağın girişindeki kutulara koyabilirsiniz. Ayrıca, sırt çantanızla tapınağa girmenize izin verilmiyor. Ancak, sırt çantanızı girişteki dolaplara koyabiliyorsunuz. Ayrıca, tapınağa giriş biletini dolapların olduğu noktadan alabiliyorsunuz. Giriş bileti kişi başı 400 LKR (1,23 EUR).

Google Maps: Gangaramaya Temple

Pettah Floating Market

Pettah Floating Market bu şehirde kaçırmamanız gereken yerlerden biri. Kotuwa otobüs durağını ve Fort tren istasyonunu birbirine bağlayan Bastian Mawatha Caddesi’nde bulunuyor. Burası tren istasyonundan yürüyerek sadece 8 dakika uzaklıkta. Pettah Yüzen Pazarı’nda yerel yiyecekler ve kıyafetler gibi el işleri bulabilirsiniz. Burası, Beira Gölü’nde kahvaltı yapmak veya soğuk içecekler içmek için harika bir yer. Tren ve otobüs istasyonuna çok yakın olduğu için de şehirden ayrılmadan önce vakit geçirmek için ideal bir nokta.

Google Maps: Pettah Floating Market

Jami Ul-Alfar Mosque

Jami Ul-Alfar Cami, kırmızı renkli ve geleneksel olmayan mimarisiyle benzersiz bir cami. Pettah bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle, Pettah Yüzen Pazarı’nı ziyaret ettikten sonra bu camiyi de planınıza ekleyebilirsiniz.

Google Maps: Jami Ul-Alfar Mosque

Galle Face Green

Galle Face Green, Hint Okyanusu’na bakan ve şehirdeki en büyük açık alan olarak geçen bir park. Maalesef bu parkta ağaç yok. Bu nedenle, bu parkı sabah erken veya akşam geç saatlerde ziyaret etmenizi şiddetle öneririz. Aksi takdirde çok sıcak olabilir. Piknik yapmak için harika bir yer.

Google Maps: Galle Face Green

Colombo’da Yeme İçme

The Sizzle

The Sizzle, lezzetli yerel yemekler sunan harika bir Sri Lanka restoranı. Favorilerimiz Mongolian Rice Chicken ve Kottu Roti Chicken. Burada porsiyonların oldukça büyük olduğunu unutmamalısınız. Bir yemeği iki kişi yiyebilirsiniz.

Google Maps: The Sizzle Colombo

Park Street Mews

Park Street Mews eski depoların restore edilmesiyle oluşturulan bir sokak. Burası restoranlar ve barlardan oluşuyor. Bu sokakta canlı konserler veya yerel pazarlar gibi farklı etkinlikler düzenleniyor.

Google Maps: Park Street Mews

Colombo’da Konaklama

1 Yatak Odalı Stüdyo Airbnb

Bu Airbnb, Liberty Plaza bölgesinde bulunuyor. Oda temizdi ve ev sahibi çok yardımcıydı. Parwaiz’in Airbnb’sinde keyifli bir konaklama geçirdik, bu yüzden tavsiye edebiliriz. Burası Gangaramaya Tapınağı’na 18 dakika, Galle Face Green’e ise yürüyerek 30 dakika uzaklıkta. Yakınlarda birçok restoran ve mağaza da bulunuyor.

Airbnb: 1 Yatak Odalı Stüdyo Airbnb

Böylece Colombo Gezi Rehberi: Colombo’da Gezilecek Yerler yazımızın sonuna geldik. Keyifli ve güvenli bir seyahat dileriz! 🙂

Şunlara da göz atın: Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu, Dambulla Cave Temple: Dambulla’da Gezilecek Yerler, Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi

Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca Instagram, Facebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bize takip ederseniz çok mutlu oluruz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x