Pidurangala Rock, Sigiriya

Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi

Gün doğumunda Sigiriya Lion Rock’ın muhteşem manzarasını ve etrafındaki jungle’ı görmek ister misiniz? Pidurangala Rock hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazıda. O zaman Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi ile başlayalım!

Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi

Pidurangala Rock, volkanik faaliyetler sonucu oluşmuş. Yaklaşık 200 metre yüksekliğinde ve Sigiriya Lion Rock’ın kuzeyinde yer almakta. Pidurangala’nın adı “sunulmuş altın yığınları” anlamına gelmekte. Pidurangala Rock’a 2500 yıldan fazla bir süre önce Budist keşişler yerleşmiş. Bu keşişler öncesinde Sigiriya Lion Rock’ta bir manastırda yaşıyorlarmış.

Kral Kasyapa, Sigiriya Lion Rock’ın tepesine bir saray inşa etmeyi planladığında, Pidurangala Rock üzerinde bir Budist manastırı inşa ederek keşişleri buraya yerleştirmeyi teklif etmiş. Pidurangala Rock eğimli ve sert yüzeyi nedeniyle büyük binalar için uygun olmadığı için Budist manastırı Pidurangala etrafındaki mağaralara ve kayalara inşa edilmiş. Manastır inşa edildikten sonra, Kral Kasyapa keşişleri Sigiriya Lion Rock’tan Pidurangala Rock’a yollamış. Böylece, Pidurangala Rock bir yerleşim yerine dönüşmüş.

Zirveye nasıl tırmanılır?

Pidurangala Rock’ın zirvesine ulaşmak için bir tapınağın yanından geçip tırmanarak yukarı çıkmanız gerekiyor. Merdivenler bittiğinde, Pidurangala Tapınağı’nın antik kalıntılarını göreceksiniz. Kalıntılar arasında en etkileyici olanı 12 metrelik yatan Buda heykeli. Bu Buda heykeli maalesef kısmen korunmuş durumda. Buda heykelinin bazı parçaları defineciler tarafından çalındığı için bu kısımlar sonradan tuğlayla restore edilmiş.

Tırmanışın son kısmı oldukça zorlu, çünkü belirgin bir yol olmadan kayalıklar arasından tırmanmanız gerekiyor. Ancak imkansız bir tırmanış değil ve sizinle beraber aynı şekilde yukarı çıkmaya çalışan diğer turistlerle beraber tırmanmaya çalışacaksınız. Dolayısıyla yalnız hissetmeyeceğinize eminiz.

Zorlu bir tırmanış olmasına rağmen, tüm çabanızın karşılığını fazlasıyla alacağınıza eminiz. Zirvenin manzarası kesinlikle nefes kesici!

Pidurangala Rock giriş ücreti ne kadar?

Giriş ücreti, Pidurangala Rock için kişi başı 1000 Rupi (3 Euro). Bu giriş ücreti, tırmanışa başlamak için geçtiğiniz Pidurangala Sigiri Rajamaha Viharaya Tapınağı’na bağış olarak alınıyor. Bilet gişesi 05:00 – 18:00 arasında açık. Ancak, kayada daha uzun süre kalmak da mümkün. Bununla birlikte, özellikle el feneriniz yoksa geç saatlere kadar kalmanızı önermiyoruz. Kayalıklar arasından inmeniz gerektiğinden, ışıksız geri dönmek çok zor olacaktır. Özellikle iniş sırasında ellerinizin boş olması için bir kafa lambası kullanmanız çok daha iyi olur.

Pidurangala Rock’ı ne zaman ziyaret etmeli?

Pidurangala Rock’a tırmanmak yaklaşık 40 dakika sürüyor. Bu tırmanışı yapmak için Aralık sonu ve Nisan başı arasında plan yaparsanız, görüş daha açık olacağı için manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bu kayaya gün doğumu ya da gün batımı için tırmanmanızı öneririz. 09:00 – 17:00 arasında tırmanmak sıcaklık nedeniyle zorlayıcı olacaktır.

Tırmanış için nasıl giyinmeli?

Başlangıçta bir tapınaktan geçtiğiniz için, tırmanışınızın başlangıcında omuzlarınızı ve dizlerinizi kapatmanız gerekiyor. Son kısımda, kayalıklar arasından tırmanacaksınız, bu yüzden rahat kıyafetler ve yürüyüş ayakkabıları giymenizi şiddetle öneririz. Lütfen bu kaya tırmanışı için terlik giymeyi düşünmeyin, çünkü kayabilirsiniz!

Pidurangala Rock ziyaret etmeye değer mi?

Pidurangala Rock’ın tepesinden gördüğünüz manzara kesinlikle muhteşem. Üstelik, giriş ücreti Sigiriya Lion Rock’a göre oldukça uygun, bu nedenle Pidurangala Rock, Sigiriya’yı deneyimlemek için bütçe dostu bir alternatif. Ve evet, kesinlikle buna değer!

Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi yazımız burada sona eriyor. Size keyifli ve güvenli bir yolculuk dileriz! 🙂

Şunlara da göz atın: Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu, Dambulla Cave Temple: Dambulla’da Gezilecek Yerler

Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca Instagram, Facebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bizi takip ederseniz çok mutlu oluruz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x