Nice Gezi Rehberi

Nice Gezi Rehberi: Fransız Rivierası’nın İncisi

Fransız sahillerinin bu kadar güzel olacağını tahmin edememiştik. Kartpostal gibi bir şehir Nice ve hem canlılığı hem de yavaş yaşamıyla bizi kendine hayran bıraktı. Fransız Rivierası’nın bu güzel şehrine geldiğinize pişman olmayacaksınız. İşte Nice Gezi Rehberi: Fransız Rivierası’nın İncisi!

Nice Gezi Rehberi: Fransız Rivierası’nın İncisi

Nice gezi rehberi yazımızda Nice’e ulaşım, Nice’te gezilecek yerler, Nice’te yeme içme ve Nice’te konaklama konularına değindik.

Nice’e Ulaşım

Nice gezi rehberimize Nice’e ulaşımla başlıyoruz. Nice’e arabayla, trenle ya da uçakla ulaşmak mümkün. Arabayla Paris’ten veya Stuttgart’tan yaklaşık 9 saatte, Milano’dan yaklaşık 3 saat 30 dakikada ve Bern’den yaklaşık 6 saat 45 dakikada Nice’e ulaşabilirsiniz.

Trenle ise Lyon üzerinden Marseille aktarmalı Nice’e gitmek mümkün. Bu durumda yolculuk yaklaşık 4 saat 30 dakika sürüyor. Ayrıca Paris’ten 6 saat 45 dakikada bir tren aktarmalı buraya ulaşmak mümkün.

Nice’e ulaşmanın en kolay yolu uçakla bizce. Nice sahilinde bulunan Aéroport Nice Côte d’Azur birçok uçuş gerçekleştiriyor. Paris ve Stuttgart’tan sadece 1 saat 25 dakikada, Milano’dan 1 saat 5 dakikada ve Bern’den 1 saat 10 dakikada direkt uçuşla gelmek mümkün.

Nice’te Gezilecek Yerler

Cathédrale Saint-Nicolas de Nice

Cathédrale Saint-Nicolas de Nice bir Rus Ortadoks kilisesi. Mimarisi çok etkileyici olan bu kiliseyi görmenizi tavsiye ederiz. Avrupa’daki alışılagelmiş kiliselerin Gotik mimari tarzından bir haylı farklı. Üstelik girişi de ücretsiz.

Google Maps: Cathédrale Saint-Nicolas de Nice

Bibliothèque Raoul Mille

Burası binasının detaylarına ve güzelliğine hayran kaldığımız bir kütüphane. Libération durağında bulunulan bu kütüphaneye Av. Jean Médecin boyunca yürüdükten sonra ulaşıyorsunuz. Burası eski Güney Tren Garı’nın dönüştürülmesiyle oluşturulmuş. Cumartesi günleri önünde çok tatlı bir pazar da kuruluyor.

Google Maps: Bibliothèque Raoul Mille

Basilique Notre-Dame de l’Assomption

Basilique Notre-Dame de l’Assomption Paris’teki Notre-Dame kilisesinden esinlenilmiş bir kilise ve Nice’teki en büyük kilise olarak geçiyor. Burası Av. Jean Médecin üzerinde bulunuyor. Dahası bu bazilikanın girişi ücretsiz.

Kiliseyi 1864’te Nice’in Fransa’ya katılmasından sonra şehri modern hale getirmek amacıyla yapmışlar. Bu yapı etkileyici mimarisiyle ve vitray camlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca bu kilise ibadet için kullanılmasının yanısıra sene içerisinde farklı etkinlikler de düzenliyor.

Google Maps: Basilique Notre-Dame de l’Assomption

Av. Jean Médecin

Üzerinde birçok dükkan olan bu meşhur alışveriş caddesi aynı zamanda Basilique Notre-Dame de l’Assomption gibi önemli tarihi yapılar da barındırıyor. Bu cadde boyunca yürümek de çok keyifli.

Google Maps: Av. Jean Médecin

Place Masséna

Av. Jean Médecin’yi geçtikten sonra Masséna meydanına geliyorsunuz. 1840 yılında oluşturulan bu meydan, estetik kırmızı cepheli binalarla çevrili ve meydanın ortasında da Fontaine du Soleil yer alıyor. Ayrıca meydanda İspanyol artist Jaume Plensa’nın 7 kıtayı temsil eden heykelleri de yer alıyor. Bu meydan şehir sakinleri için bir buluşma noktası haline gelmiş.

Google Maps: Place Masséna

Fontaine du Soleil

Fontaine du Soleil, yani Güneş Çeşmesi, Masséna meydanında yer alıyor. Çeşmenin merkezinde mermerden bir Apollo heykeli bulunuyor. Yunan mitolojisinde Apollo, güneş ve ışık da dahil olmak üzere daha birçok konunun tanrısı olarak kabul edilmiş. Apollo’nun çevresinde ise Dünya, Mars, Merkür, Satürn ve Venüs’ü temsil eden 5 bronz heykel bulunuyor.

Google Maps: Fontaine du Soleil

Promenade des Anglais

Prom. des Anglais deniz kenarından Aéroport Nice Côte d’Azur’a kadar uzanan 7 km’lik bir cadde. Yani havaalanından şehir merkezine yürümek isteseniz imkansız değil doğrusu. Tabi sıcak ve bavulunuzu düşününce zorlayıcı bir yürüyüş olabilir.

Promenade des Anglais bir zamanlar İngiliz aristokratlar tarafından tercih edilen bir yermiş. Günümüzde ise herkesin Fransız Rivierası’nın en güzel plajlarının ve palmiyelerle çevrili caddesinin keyfini çıkardığı bir yer haline gelmiş.

Google Maps: Prom. des Anglais

Le Negresco

Le Negresco Promenade des Anglais üzerinde bulunan 5 yıldızlı 1913 yılında açılmış bir otel. Binanın hem dış cephesi hem de içerisi inanılmaz güzel detaylarla donatılmış. Otelde 17. ve 18. yüzyıldan tablolar ve heykeller gibi birçok sanat eseri yer alıyor. Odaların fiyatları 750 Euro’dan başlıyor ve inanılmaz pahalı. Burada kalmak pek gerçekçi olmasa da binasını görmenizi tavsiye ederiz.

Google Maps: Le Negresco

Plage publique de l’opera

Nice taşlı bir plaja sahip ve deniz de bir hayli dalgalı. Bu sebeple deniz ayakkabısı giyerseniz çok daha rahat edersiniz. Biz giymedik ve açıkçası biraz zorlandık. Su çok berrak ve yüzmesi çok keyifli. Plajda ücretsiz olarak havlunuzu atıp güneşlenebileceğiniz birçok yer var. Bunun dışında isterseniz şezlong da kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca birçok su sporu için kiralama yapabildiğiniz yerler var.

Google Maps: Plage publique de l’opera

Cr Saleya

Burası hemen sahilin bir arka sokağında yer alan bir cadde. Burada birbirinden güzel birçok restoran ve bar bulabilirsiniz. Ayrıca burada sokak sanatçılarını da görmeniz mümkün. Biz burada zaman geçirmekten çok keyif aldık.

Google Maps: Cr Saleya

Colline du Château

Colline du Château Nice’in sahil şeridini ve estetik binalarını kuş bakışı görebileceğiniz şahane bir panoramik manzara noktası var. Özellikle buradan Promenade des Anglais‘in eşsiz manzarası çok etkileyici. Yaklaşık 90 metre yüksekliğindeki tepede bulunan bu kale bir zamanlar Romalı ve Yunan yerleşimcileri düşmanların yıkıcı saldırılarından korumak için tasarlanmış. Bu kalenin günümüze sadece kalıntıları ulaşmış. Ayrıca bu tepede Nietzsche‘nin çok sık geldiği bir terasta var.

Google Maps: Colline du Château

Port de Nice Lympia

Nice limanı renkli binalar, birbirinden etkileyici yatlar ve gemilerle Nice’in en ilgi çekici yerlerinden. Çevredeki restoranlar ve barlarda vakit geçirmek sonrasında da limanda yürüyüş yapmak çok keyifli.

Google Maps: Port de Nice Lympia

Place Garibaldi

Place Garibaldi Nice’in en eski meydanı. Meydandaki Garibaldi heykeli ve etrafındaki süs havuzu meydanı daha da cezbedici hale getiriyor. Ayrıca meydanda bulunan restoranlar buranın her daim canlı bir meydan olmasına katkı sağlıyor.

Google Maps: Pl. Garibaldi

Nice’te Yeme İçme

Patisserie Lac

Patisserie Lac çok lezzetli pastaları olan bir pastane. Şahin’in doğum günü kutlamak için buradan doğum günü pastası almıştık ve çok lezzetliydi. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz. Üstelik görsel olarak da çok başarılılar gerçekten. 🙂

Google Maps: Patisserie Lac

La Favola

La Favola Cr Saleya üzerinde bulunan çok güzel bir İtalyan restoranı. Burada sokaktaki masalardan birine oturup çok lezzetli bir levrek ve patates püresi yemiştik. Ayrıca her İtalyan restoranında olduğu gibi burada da kendimize hakim olamayıp Tiramisu’larına da baktık. Fakat Tiramisu’yu Belçika’nın ünlü Lotus bisküvisiyle yapmışlardı. Bu yüzden tadı biraz bayıcıydı açıkçası. Biz Tiramisu’nun orjinaline bayılıyoruz ve Lotus uyarlaması bizden geçer not alamadı. 😅

Google Maps: La Favola

Barbacane Bar

Yine Cr Saleya sokağı üzerine Barbacane Bar’da değişik kokteyller bulmanız mümkün. Kokteylinizi yudumlardan sokağı izlemek çok keyifliydi. Biz burada whisky sour ve espresso martini içtik. Başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Google Maps: Barbacane Bar

Waka Bar

Waka Bar hemen sahilde bir bar ve sahilde sıcaktan bunalınca soğuk bişeyler içmek ve serinlemek için süper bir mekan. Hem müziklerini hem de servisini beğendik. Burada tortilla chips yanında bira içmiştik.

Google Maps: Waka Bar

Le Barbecue

Le Barbecue merdivenli dar bir ara sokakta bulunan bir Portekiz restoranı. Önünde uzun kuyruk beklediğiniz bir restoran kendisi. Ama beklediğinize değdiğini söylemiş olalım. Burada karışık barbekü tabaklarından almıştık ve etleri lezzetliydi.

Google Maps: Le Barbecue

Rouge Restaurant Bar à vin

Rouge Restaurant Bar à vin hoş bir Fransız restoranı. Nice Limanı’na sokak aralarından geçerken tesadüfen fark ettiğimiz bir restoran kendisi. Buranın atmosferini çok sevdik açıkçası. Hem değişik yemekleri var hem de şişeyle şarap servis ediyorlar. Biz şarap ve yanına küçük bişeyler alarak ara bir atıştırmalık yapmıştık. Size de yolunuz bu tarafa düşerse öneririz.

Google Maps: Rouge Restaurant Bar à vin

Chez Acchiardo

Chez Acchiardo bir İtalyan restoranı. Buraya gitmeden önce mutlaka rezervasyon yapmanızı öneririz. Zamanımız çok olmadığı için buraya gitme fırsatımız olmadı. Ama değerlendirmeleri çok iyi olduğu için listemizdeydi.

Google Maps: Chez Acchiardo

Le Shapko

Le Shapko canlı Jazz müzik dinleyebileceğiniz bir bar. Burası Place Masséna’ya sadece 10 dakika yürüme mesafesinde. Barda çok çeşitli alkol seçenekleri de var.

Google Maps: Le Shapko

Azzurro Artisan Glacier

Azzurro Artisan Glacier Place Masséna’ya 8 dakika yürüyüş mesafesinde olan bir dondurmacı. Sıcak havalar için Nice listenize eklemelik bir yer.

Google Maps: Azzurro Artisan Glacier

La Voglia

La Voglia’da bir İtalyan restoranı ve çok çeşitli yemekleri var. Değerlendirmeleri iyi olduğundan ve yeri de yine merkezde olduğundan listenize alabilirsiniz.

Google Maps: La Voglia

Nice’te Konaklama – Nice Gezi Rehberi

Nice’te Av. Jean Médecin caddesine yakın bir yerde kaldığınızda şehir merkezindeki her yere yürüyerek gitmeniz mümkün. Bir yerden bir yere yürümek çok zaman almadığı gibi çok da keyifli.

Student Factory Nice Gare du Sud

Student Factory Nice Gare du Sud Libération durağına sadece 2 dakika mesafede. Buradan sahile yürümek yaklaşık 30 dakika sürüyor. Odanın içerisinde hem banyosu hem de küçük bir mutfağı var. Ayrıca keyifle günün yorgunluğunu atabileceğiniz bir balkonu da var. Biz genel olarak temizliğinden de lokasyonundan da çok memnun kaldık. Odanın bulunduğu binanın hemen altında da büyük bir market var. İhtiyaçlarımızı gidermek de hiç sıkıntı olmadı açıkçası. Kesinlikle tavsiye edebiliriz. 🙂 Buraya gecelik iki kişi için yaklaşık 130 Euro ödedik.

Booking: Student Factory Nice Gare du Sud

Google Maps: Student Factory Nice Gare du Sud

Böylece Nice Gezi Rehberi: Fransız Rivierası’nın İncisi yazımızın sonuna geldik!

Şunlara da göz atın: Paris Gezi Rehberi ve Paris’te Gezilecek Yerler, Strazburg’da Gezilecek Yerler, Amsterdam Gezi Rehberi ve Amsterdam’da Gezilecek Yerler, Cenova’da Gezilecek Yerler

Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca Instagram, Facebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bizi takip ederseniz çok mutlu oluruz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x