Sri Lanka Gezi Rehberi : 3 Haftalık Sri Lanka Turu

Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu

Sri Lanka, Güney Asya’nın gizli mücevherlerinden biri; muhteşem doğası, nefes kesen yürüyüş rotaları, mükemmel kum plajları ve sörf yapmak için dalgalarıyla ünlü tropikal bir ada ülkesi! 3 hafta, Sri Lanka’yı keşfetmek için ideal bir süre. 3 haftalık tur planında, ormanlarını, çay tarlalarını ve antik şehirleri ziyaret ederek, bu tropikal ülkenin kültürünü ve tarihini tanıyacaksınız. İşte Sri Lanka Gezi Rehberi : 3 Haftalık Sri Lanka Turu!

Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu!

Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu, Sri Lanka turunu gün gün planlayan bir program. Bu ülkeyi otobüs, tuk-tuk, motosiklet, taksi, tren veya özel şoförle kolayca gezebilirsiniz. En popüler seçeneklerden biri de kesinlikle geleneksel Sri Lanka trenleriyle seyahat etmek. Güzel manzaralar arasında Sri Lankalı kültürünü deneyimleyerek seyahat etmek istiyorsanız, tren listenizin başında olmalı.

Bu 3 haftalık tur planını kullanarak Sri Lanka’da yapılacak en iyi şeyleri keşfedebilirsiniz!

Sri Lanka’ya nasıl gidilir?

Türkiye’den Sri Lanka’ya birçok uçuş bulunuyor. Ancak direkt uçuşlar pek fazla değil. Colombo Havalimanı’na ulaşmak için en az bir aktarma yapmanız gerekiyor. İstanbul’dan Colombo’ya direkt uçuş olsa da daha uyguna gelmesi için aktarmalı uçuşları seçebilirsiniz.

En iyi fiyatları istiyorsanız, aşağıdaki arama uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama üzerinden satın alırsanız, size ekstra bir ücret olmadan bizi de desteklemiş olursunuz.

Gün #1: Colombo

Colombo’da gezilecek yerler nelerdir?

Sri Lanka’da 3 haftalık turunuza Colombo’dan başlamanızı öneriyoruz, çünkü çoğu havayolu şirketi Colombo’ya uçuşlar düzenlemektedir. Bu turun bir sonraki destinasyonları için dinlenmek ve enerji depolamak için 1 ila 2 gün burada kalabilirsiniz. Bize inanın, Colombo’da bu dinlenmeye ihtiyacınız olacak!

Biraz enerji depoladıktan sonra Colombo’yu gezmeye başlayabilirsiniz. Colombo, geleneksel yapıların gökdelenlerle buluştuğu Sri Lanka’nın başkenti. Colombo’da, en eski Budist tapınaklarından biri olan Gangaramaya Tapınağı‘nı ziyaret etmelisiniz. Tapınak sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda kültürel mirasın bir korunma alanı. Bu tapınağın müzesinde antik el yapımı eşyaları, nadir paraları ve heykelleri bulabilirsiniz.

Daha sonra kırmızı rengi ve alışılmadık mimarisi nedeniyle Jami Ul-Alfar Cami‘yi ziyaret etmelisiniz. Bu cami Pettah bölgesinde bulunmaktadır. Colombo’dan ayrılmadan önce, yerel yiyecekler ve kıyafetler ve çeşitli el işlerini bulabileceğiniz Pettah Floating Market’i ziyaret etmelisiniz. Bu pazar tren istasyonuna sadece 8 dakika yürüme mesafesinde ve sonrasında da tren garına geçmesi çok kolay.

Colombo’da nerede yemek yenir?

The Sizzle Colombo, muhteşem yerel yemekler sunan harika bir Sri Lanka restoranıdır ve porsiyonları oldukça büyüktür. İki kişi burada fried rice (kızarmış pirinç pilavı) paylaşabilirsiniz.

Colombo’dan Sigiriya’ya nasıl gidilir?

Ne yazık ki, Colombo’dan Sigiriya’ya direkt toplu taşıma bağlantısı yok. Ancak, otobüs veya trenle Habarana’ya gidebilir ve ardından Sigiriya’ya bir tuk-tuk ya da taksiyle geçebilirsiniz. Otobüsle gitmeyi tercih ederseniz, Colombo’daki Kotuwa otobüs istasyonuna gidip 48 veya 49 numaralı otobüsle Habarana Kavşağı’na kadar gidebilirsiniz.

Trene binmeyi tercih ederseniz, Sri Lanka Railways‘ten birinci veya ikinci sınıf bilet rezervasyonları yapabilirsiniz. Ya da Colombo Fort Tren İstasyonu’ndaki bilet gişesinden seyahat günü üçüncü sınıf tren bileti satın alabilirsiniz. Otobüs veya trenle Habarana’ya ulaşmak yaklaşık 5 saat sürüyor. Sonra Sigiriya’ya yaklaşık 25 dakika (yaklaşık 18 km) sürecek bir tuk-tuk yolculuğu yapmanız gerekiyor.

Ayrıca Sigiriya’ya doğrudan taksiyle de seyahat edebilirsiniz, bu yaklaşık 3 saat 15 dakika sürecektir. Ancak bu kesinlikle daha yüksek maliyetli olacaktır, çünkü Colombo Sigiriya arası yaklaşık 175 km, bu da 135 rupiden yaklaşık 24.000 rupi (EUR 74,5) anlamına gelir.

Gün #2-4: Sigiriya

Sigiriya’da gezilecek yerler nelerdir?

Doğanın oluşturduğu iki muhteşem kayanın bulunduğu Sigiriya’yı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Bu iki kaya için kendinizi tırmanışa hazırlamanızı öneririz. İlk gün, güneşin doğuşunu görmek için Pidurangula Rock‘ın tepesine doğru yürümeye başlamalısınız, buradan Sigiriya Lion Rock‘ı görebileceğiniz muhteşem bir gün doğumu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Buna da göz atın: Gün Doğumunda Pidurangala Rock: Sigiriya Gezi Rehberi

Gün batımı için ise, Sri Lanka’nın sekiz UNESCO Dünya Mirası alanından biri olan Sigiriya Lion Rock‘ı ziyaret etmelisiniz. Sigiriya Lion Rock‘ın tepesinde eski bir sarayın ve bahçelerin kalıntılarını ve yol boyunca da kayaya çizilmiş resimleri görmelisiniz.

Sigiriya’dan bir saatlik bir tuk-tuk yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Polonnaruwa Antik Şehri‘ni ikinci gün ziyaret etmek için erkenden yola çıkmalısınız. Polonnaruwa, saraylar, tapınaklar, heykeller ve sulama sistemleri de dahil olmak üzere etkileyici arkeolojik kalıntılarla dolu olan eski bir başkenttir ve Royal Palace, Gal Vihara, ve Quadrangle gibi iyi korunmuş yapıları keşfedebilirsiniz.

Polonnaruwa Antik Şehri ziyaretinizin ardından, Sigiriya’da bir yemek pişirme sınıfına katılabilirsiniz. Kumara ve ailesi tarafından düzenlenen the Organic Cooking Class hem Sri Lanka yemek kültürünü, hem de çeşitli baharatlarını deneyimleyebileceğiniz harika bir olanak sunuyor. Kesinlikle tavsiye ederiz! Son gününüzde, Kandy’ye giderken Dambulla Dedicated Economic Center, Dambulla Cave Temple ve Golden Temple‘ı görmelisiniz.

Yemek pişirme sınıfını aşağıdaki uygulama üzerinden satın alırsanız, bizi de desteklemiş olursunuz.

Sigiriya’da nerede yemek yenir?

Kenoli Restoran, Sri Lanka gezimiz sırasında yediğimiz en iyi restoranlardan biri. Kesinlikle kaçırmamanız gereken bir yer! Sadece restoranlarda sabırlı olmanız gerekir, çünkü servis süresi baya uzun, ancak yemeklerin lezzeti beklemeye kesinlikle değer. Burada farklı taze meyve sularını da denemeyi unutmayın. Tea Bar Sigiriya ise taze ve lezzetli yiyeceklerin sunulduğu bir başka restoran.

Sigiriya’dan Kandy’ye nasıl gidilir?

Sigiriya’nın bir tren istasyonu olmadığı için, Kandy’ye ya otobüsle ya da tuk-tukla gitmelisiniz. Kandy’ye giderken Dambulla Dedicated Economic CenterDambulla Cave Temple ve Golden Temple‘ı görmek istiyorsanız, bizim yaptığımız gibi, en iyi seçenek bir tuk-tukla seyahat etmek.

Buna da göz atın: Dambulla Cave Temple: Dambulla’da Gezilecek Yerler

Aşağıdaki uygulama üzerinden etkinlerinizi satın alırsanız, size ekstra bir ücreti olmadan bizi de desteklemiş olursunuz.

Gün #5-6: Kandy

Kandy’de gezilecek yerler nelerdir?

Sri Lanka’nın ikinci büyük şehri olan Kandy, Kandy Gölü etrafında yer alan kolonyal döneminden kalma binaları ile eski dünya cazibesi yayıyor. Burada göl etrafında yürüyüş yaparak manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Şehrin manzarası, tarihin ve modernliğin büyüleyici bir karışımını sunarak ziyaretçilerini benzersiz atmosferine dalmaya davet ediyor.

Kandy’de şaşırtıcı bitki örtüsüyle tanınan muhteşem Royal Botanical Garden‘ı keşfetmeyi unutmayın. Ve tabii ki, ruhsal zenginlik ve kültürel iç görü arayan herkes için kutsal bir Budist tapınağı olan Sri Dalada Maligawa‘yı (diğer adıyla Diş Tapınağı) mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bunların yanı sıra, Kandy Municipal Central Market‘ini uygun fiyatlı hediyelik eşyalar için ziyaret edebilirsiniz.

Kandy’de nerede yemek yenir?

Indi’s Joint, rahatlayıp serinleyebileceğiniz ve lezzetli yemekler ile samimi hizmet bulabileceğiniz bir restoran. Vito Wood Fired Pizza ise şehrin tepelerinde göl manzarasıyla bir pizza restoranı.

Kandy’de nerede kalınır?

Kandy City Village Home Stay, çok temiz ve son derece dostane personeli olan bir otel. Buradan Kandy Gölü’ne yürümek yaklaşık 30 dk sürüyor. Kesinlikle tavsiye ediyoruz!

Kandy’den Nuwara Eliya’ya nasıl gidilir?

Kandy’den Nuwara Eliya’ya gitmenin en iyi yolu trenle gitmek. Ancak, Nuwara Eliya’ya doğrudan tren bağlantısı bulunmuyor. Kandy’den Nanu Oya’ya trenle gitmeli, ardından Nuwara Eliya’ya Tuk-Tuk ile devam etmelisiniz. Nuwara Eliya’ya giden yol boyunca manzaralar muhteşem! Eğer treninizi aşağıdaki uygulama üzerinden rezerve ederseniz, size ek bir ücreti olmadan bizi de destekleyebilirsiniz.

Gün #7-8: Nuwara Eliya

Nuwara Eliya’da gezilecek yerler nelerdir?

Nuwara Eliya, yüksek tepeleri, büyük çay tarlaları ve muhteşem doğasıyla ünlü bir bölge. Bizce burada kesinlikle biraz zaman geçirmelisiniz. The Horton Plains National Park, World’s End Road olarak bilinen yürüyüş rotasıyla çok ünlü. Eğer yürüyüşten hoşlanıyorsanız, bu rotayı kaçırmamalısınız. Bu rotayı sabah erken saatlerde yapmanızı öneririz. Böylece rotanın büyük bir kısmını güneş daha tepede değilken yürümüş olursunuz.

Nuwara Eliya’da yapılabilecek bir diğer aktivite ise ücretsiz olan Damro Tea Factory & Plantation Tour‘una katılmak. Bu turun sonunda Sri Lanka’nın en iyi çaylarından birini de deneyebilirsiniz.

Nuwara Eliya’da nerede yemek yenir?

Ambaal’s Pure Vegetarian Restaurant uygun fiyatlı lezzetli yemekler sunan yerel bir restoran. The Pub – Nuwara Eliya içki içebileceğiniz ve canlı müzikle zaman geçirmek için iyi bir bar. Grand Hotel ise zarif kolonyal mimarisi, yemyeşil bahçeleri ve kusursuz hizmetiyle ünlü. Eğer kaliteli yemeklerin tadını çıkarmak istiyorsanız, burası doğru bir yer.

Nuwara Eliya’dan Ella’ya nasıl gidilir?

Nuwara Eliya’dan Ella’ya olan bu rota tren seyahatiyle çok ünlü. Kesinlikle Nuwara Eliya’dan Ella’ya trenle gitmelisiniz. Ella’ya giden yol boyunca manzaralar tek kelimeyle nefes kesici! Tren biletini internet üzerinden bulamazsanız, üçüncü sınıf bileti seyahat günü Nanu Oya tren istasyonu gişesinden satın alabilirsiniz. Bu bilet kişi başı sadece LKR 160 (EUR 0,5).

Gün: #9-11 Ella

Ella’da gezilecek yerler nelerdir?

Ella, Sri Lanka’nın en turist dostu şehirlerden biri ve ayrıca Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turumuzun da favorilerinden biri. Burada kaçırmamanız gereken birçok etkinlik var. Gün doğumu için Ella Rock‘a tırmanmalısınız. Öte yandan, gün batımı için Little Adam’s Peak‘e tırmanabilirsiniz. Vadinin her iki tarafındaki manzara nefes kesici.

Kesinlikle ünlü Nine Arch Köprüsü’nü ziyaret etmelisiniz, özellikle tren geçerken. Trenle köprü manzarası gerçekten görülmeye değer. Ella’dan sonraki tren istasyonuna bilet alabilir, böylece bu harika köprü üzerinden de trenle seyahat edebilirsiniz. Eğer zamanınız varsa Ravana Şelalesi‘ni ve Diyaluma Şelalesi‘ni de ziyaret edebilirsiniz. Diyaluma Şelalesi için eğer yanınıza mayo alırsanız şelalenin üst kısmındaki doğal havuzlarda serinleyebilirsiniz. Ancak burada kayalar çok kaygan olabileceğinden çok dikkatli olmalısınız.

Ella’da nerede yemek yenir?

Ella, çok sayıda harika pub, kafe ve restorana sahip. Cafe Chill, The Barn by Starbeans ve Ak Ristoro‘da yemekler çok lezzetli. Rahatlamak ve yavaşlamak istiyorsanız, ya Cafe Chill‘e ya da The Barn by Starbeans‘e uğramalısınız. Böylece serin içeceklerinizi yudumlarken Ella’nın ana caddesini izleyebilirsiniz. Dahası Raha Ella Sri Lanka ise uygun fiyatlı ve çok lezzetli Sri Lanka yemekleri sunuyor.

Ella’dan Arugam Bay’e nasıl gidilir?

Ne yazık ki Ella’dan Arugam Bay’e bir tren yok, ancak bu rotayı otobüs veya taksi ile gidebilirsiniz. Biz yol üzerinde Ravana ve Diyaluma Şelale’lerini de görmek istediğimiz için taksiyle geçtik.

Gün #12-15: Arugam Bay

Arugam Bay’de gezilecek yerler nelerdir?

Arugam Bay, bu tropikal adanın doğu bölümünde, sörf yapmak için çok uygun. Burada Muhudu Maha Viharaya, Kudumbigala Monastery Complex, Okanda Devalaya Temple ve Elephant Rock‘ı kaçırmamalısınız. Elephant Rock’ı bizce mutlaka gün batımında ziyaret etmelisiniz. Elbette, sörf yapmak ve yüzmek için Arugam Bay Plajı‘nı da unutmayın.

Arugam Bay’de nerede yemek yenir?

Serendib Arugambay ve Sail & Catch, taze balık ve çok dostane bir hizmet sunuyor. Her iki restoranı da denedik ve tavsiye ederiz. Choco Lush, çok iyi ve doyurucu bir kahvaltı menüsüne sahip. Eğer plajda soğuk içeceklerle vakit geçirmek isterseniz de Tom & Jerry‘yi ziyaret etmelisiniz.

Arugam Bay’de nerede kalınır?

Arugam Bay’de şehir sahil şeridi boyunca uzanmakta. Konaklama, kafeler ve restoranların çoğu sahil boyunca yer alıyor. Burada kesinlikle herkese uygun bir yer bulmak mümkün. Biz Paddyway Resort‘ta kaldık. Burası Ağustos 2023’te açılan çok yeni bir otel. Otel çok temiz ve çalışanları da yardımcı olduğu için tavsiye ederiz.

Arugam Bay’den Tissamaharama’ya nasıl gidilir?

Yala National Park’ı ziyaret etmek için Tissamaharama’yı ziyaret etmelisiniz. Tissamaharama’ya doğrudan otobüs yok, Pottuvil otobüs durağına Pannegamuwa Kavşağı’na kadar giden bir otobüse binmeli ve oradan başka bir otobüse aktarmalı veya tuk-tuk ile Tissamaharama’ya gitmelisiniz.

Gün #16-17: Tissamaharama

Tissamaharama’da gezilecek yerler nelerdir?

Safari in Yala National Park by Ajith ile safariye çıkmalısınız. Yala National Park, leoparlar, filler ve çeşitli kuş türleri de dahil olmak üzere çeşitli ekosistemleri ve bol miktarda yaban hayatı ile ünlü. Bizim gibi şanslıysanız, leoparı da görebilirsiniz! Leopar tek kelimeyle görkemliydi!

Aşağıdaki uygulama üzerinden rezervasyon yaparsanız, bizi de desteklemiş olursunuz.

Tissamaharama’dan Ahangama’ya nasıl gidilir?

Tissaharama Otobüs Durağı’ndan, Sri Lanka’nın güney sahilini geçen, Ahangama’da da duran Colombo Fort Otobüsüne binebilirsiniz. Bu güzergahta her 20 dakikada bir otobüs seferi düzenleniyor!

Gün #18-23: Ahangama

Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu’nun son durağında, Sri Lanka’nın güney bölgesini ziyaret ederek güneşin, dalgaların, rüzgarın ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ahangama ve Kabalana Plajı, gün batımı ve sörf için harika yerler.

Galle Fort‘a günübirlik bir gezi yapabilir, kolonyal döneme ait tarihi binalar arasında dolaşabilir ve sokaklarda fotoğraf çekebilirsiniz. Sri Lanka’nın güney sahilinde, dalga olmayan bazı plajlar da var, burada deniz kaplumbağalarıyla yüzebilirsiniz. Midigama‘daki Paradise Cove, Unawatuna‘daki Dalawella Plajı ve Mirissa‘daki Turtle Beach‘te yüzebilirsiniz. Mirissa‘yı ziyaret ederseniz, Coconut Hill ve Parrot Rock‘ı mutlaka görmelisiniz. Ancak kalabalıktan kaçınmak için erken gitmenizi tavsiye ederiz.

Ahangama’da nerede yemek yenir?

Bu 3 haftalık programın sonunda, Ahangama’da 6 gece geçireceksiniz, bu yüzden birçok restoranı deneme fırsatınız olacak. East Felafel & More‘da ekmek arası veya tabakta shawarma ve humus-falafel çok lezzetli. TRAX Ahangama‘da kızarmış sushi ve çıtır tavuk burger denemelisiniz. Ayrıca burada Küba canlı müziğinin tadını da çıkarabilirsiniz. Ceylon Sliders Ahangama, muhteşem gün batımını izleyerek plajda soğuk bir şeyler içmek için çok uygun. Köri yemek istiyorsanız, kesinlikle Crust Ahangama‘da yemelisiniz.

Galle’de, The Bungalow Galle Fort‘ta yemek yemelisiniz, harika bir bahçeye sahipler. Unawatuna’daki La Boheme, Sri Lanka’nın en iyi pizzalarını sunar. Kahvaltı için, Sistersaway Villa‘da Türk kahvaltısı yapabilirsiniz.

Ahangama’da nerede kalınır?

Ahangama’da kalmanız için Sistersaway Villa‘yı öneririz. Çok temiz odaları, ev sahiplerinin verdiği harika ipuçları ve aynı zamanda Airbnb’nin bahçesinde bir kafesi de bulunuyor. Biz çok sevdik!

Ahangama’dan Colombo Havalimanı’na nasıl gidilir?

Ahangama’dan Colombo Fort’a otobüs veya trenle gidebilir ve oradan da Bandaranaike Ulusarası Havaalanı’na giden bir otobüse binebilirisiz. Ancak, havaalanına ulaştığınızda yorgunluktan ölmemiş olmak için taksiyle gitmek daha iyi bir seçenek olabilir.

Sri Lanka’ya ne zaman gidilir?

Yağmurun az olduğu ve hoş sıcaklıkların olduğu Aralık ile Mart arasındaki kuru mevsim, adanın kültürel alanlarını, plajlarını ve vahşi yaşam alanlarını keşfetmek için ideal.

Sri Lanka Gezi Rehberi: 3 Haftalık Sri Lanka Turu yazımız burada sona eriyor. Size heyecan verici ve güvenli bir seyahat diliyoruz! 🙂

Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca InstagramFacebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bize takip ederseniz çok mutlu oluruz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x