Amsterdam Gezi Rehberi ve Amsterdam'da Gezilecek Yerler

Amsterdam Gezi Rehberi ve Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam, tarihi binaları, şehrin her tarafını ağ gibi ören ve her bir mahallesini birbirine bağlayan kanalları, kültürü, müzeleri ve gece hayatıyla tam anlamıyla kendine hayran bırakan bir şehir. Şehirdeki eski evlerin ve kanalların arasında dolanırken zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamayacaksınız. İşte Amsterdam Gezi Rehberi ve Amsterdam’da Gezilecek Yerler!

Amsterdam Gezi Rehberi ve Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Amsterdam’da ulaşım, Amsterdam’da gezilecek yerler, Amsterdam’da yeme içme ve Amsterdam’da konaklama konularına değindik.

Amsterdam’da Ulaşım

Amsterdam’da şehri gezmek için en güzel ulaşım şekli bisiklet. Şehir çok düz olduğundan bisiklete binmek çok keyifli. Bizim gittiğimiz zaman hava çok soğuk olduğundan biz bisikleti tercih etmedik ama yazın tekrar gidebilirsek kesin bisiklet kiralarız.

Bisiklet kullanımının bu kadar yaygın olmasının biraz zorluğu da var tabi. Sokakta yaya olarak yürümek bir hayli zor, bisiklet trafiği dolayısıyla yaya olarak sürekli tetikte olmanız lazım çünkü pek de dikkat etmiyorlar.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Eğer bizim gibi kısa bir süre için Amsterdam’a gidecekseniz, üç günlük gezi planımızı fikir vermesi adına paylaştık.

Bloemenmarkt

Amsterdam’a gelip de çiçek pazarını görmeden olmaz. Singel Kanal kenarına sıralanmış çiçekçiler rengarenk çiçeklerle dolu. Hollanda laleleriyle meşhur olduğundan çiçek pazarında farklı çeşitlerde lale soğanı ve lale bulabilirsiniz. Hatta öyle ki lale soğanlarından kendiniz için ya da sevdiklerinize hediye olarak satın alabilirsiniz. 25 adet lale soğanı paketleri 8.5 Euro.

Google Maps: Bloemenmarkt

Waterlooplein

Waterlooplein, Amsterdam’ın en eski ve meşhur bit pazarı. Birçok ürün bulabileceğiniz bu bit pazarında antika eşyalar, kıyafetler, bisikletler, sanat eserleri, kitaplar, hediyelik eşyalar ve ikinci el ürünler var. Fiyatlar Stuttgart’taki bit pazarlarından biraz daha uygun gibi geldi bize. Pazar 1885 yılından beri aktif ve günümüzde 300 civarı stantla birçok bit pazarı meraklısını kendine çekiyor. Pazar günü hariç her gün saat 9:30 – 18:00 arası açık.

Google Maps: Waterlooplein

Rijksmuseum

Rijksmuseum Hollandalı ressamlardan Rembrandt, Vermeer ve Van Gogh’un eserlerini görebileceğiniz geniş bir sanat koleksiyona sahip şahane bir müzedir.

Rembrandt’ın Gece Nöbeti (The Night Watch) eseri bütün ihtişamı ve heybetiyle müzenin görülmesi gereken eserleri arasında başta yer alır. Rembrandt’ın kullandığı ışık oyunları resme inanılmaz bir gerçeklik ve boyut katmıştır. Hayran kalmamak elde değil! 🙂

Öte yandan Vermeer’in Sütçü Kız (The Milkmaid) adlı eseri de ilgi çekici kompozisyonuyla dikkatleri üzerine toplayan bir diğer eser diyebiliriz.

Bunun dışında en sevdiğim ressamlar arasında olan Van Gogh’un otoportrelerinden de bu müzede görmeniz mümkün.

Müze için biletinizi online ve önceden almanızı tavsiye ederiz. Böylece uzun kuyrukları beklemek zorunda kalmazsınız. Giriş ücreti yetişkin için 22.5 Euro.

Google Maps: Rijksmuseum

Koningsplein

Krallar Meydanı anlamına gelen Köningsplein, tarihi binaları, kanalları, çevresindeki restoranlar ve popüler alış veriş caddeleri ile dikkat çeken bir meydan.

Google Maps: Koningsplein

Anne Frank Huis

Anne Frank, Nazilerin Yahudi Soykırımı esnasında Amsterdam’da bir binanın arkadaki gizli odasında saklanan Yahudi bir kız. Saklandığı 2 yıl boyunca günlük yazarak savaş sırasında yaşadıklarını, korkularını ve umutlarını anlatmış. Sonrasında maalesef Naziler tarafından bulunup toplama kampına gönderilmiş ve burada tifüs salgını sonucu hayatını kaybetmiş. Ölümünden sonra yazdığı günlüğü birçok dile çevrilmiş ve birçok kişiye ulaşmış. 1960 yılında da yaşadığı evi bir müzeye çevirmişler.

Google Maps: Anne Frank Huis

Begijnhof

Begijnhof avlusu olan 14. yüzyıldan kalma bir kilise ve çevresindeki evlerden oluşur. Sadece dini bir yaşam süren kadınların yaşadığı bu evler Amsterdam’ın tipik mimarisini yansıtır.

Google Maps: Begijnhof

Van Gogh Museum

Van Gogh’un Ayçiçekleri (Sunflowers), Badem Çiçeği (Almond Blossom), Yatak Odası (Bedroom) ve otoportreleri gibi ünlü eserlerini bu müzede yakından görebilirsiniz.

Google Maps: Van Gogh Museum

Oude Kerk

Oude Kerk, gotik tarzı ve vitraylarıyla dikkat çeken bir kilise. Başlangıçta tahtadan inşa edilmiş olsa da sonradan taşlarla genişletilmiş. Günümüzde burada çağdaş sanat eserleri sergileniyor. Girişi yetişkinler için 13.5 Euro. Biz bu binayı sadece dışından görmeyi tercih ettik.

Google Maps: Oude Kerk

Koninklijk Paleis Amsterdam

Şehrin merkezindeki Dam meydanında yer alan Amsterdam Kraliyet Sarayı ihtişamlı bir yapıya sahip. Bu saray başlangıçta belediye binası olarak kullanılsa da günümüzde kraliyet resepsiyonlarının ve devlet törenlerinin düzenlendiği bir yer haline gelmiş.

Google Maps: Koninklijk Paleis Amsterdam

Red Light District

Red Light District Amsterdam’ın merkezinde yer alan gece eğlenceleri, barlar, coffeeshoplar ve seks işçiliğiyle ünlü bir bölgesi. De Wallen adıyla da bilinen bu bölge, orta çağdan beri var.

Google Maps: Red Light District

Amsterdam’da Yeme İçme – Amsterdam Gezi Rehberi

Amsterdam dünya mutfağından çok geniş bir yelpaze sunuyor. O kadar fazla güzel restoran var ki tercih etmekte zorlanmanız muhtemel. Amsterdam’ı çok fazla turist ziyaret ettiği için iyi restoranlarda rezervasyonsuz yer bulmak çok zor, tatil planınız belli olunca restoranlara da rezervasyon yapmak mantıklı olacaktır.

The Seafood Bar

The Seafood Bar inanılmaz lezzetli deniz mahsülleri sunan bir restoran. Bu restoran Amsterdam’daki favorimiz diyebiliriz. Karides ve çipurası çok lezzetliydi.

Restoranın rezervasyonları çok önceden tükendiğinden spontane olarak ancak şanslıysanız yer bulabiliyorsunuz. Biz Amsterdam’a çok spontane gitmeye karar verip sonrasında şansımıza yoldayken online rezervasyon yapabilmiştik.

Google Maps: The Seafood Bar

Portugalia Tasca

Portugalia Tasca Portekiz mutfağından lezzetli yemekleri meze boyutlarında sunan bir restoran. Restoran sıcak bir atmosfere sahip ve birçok yemek çeşidi var.

Google Maps: Portugalia Tasca

Foodhallen

Foodhallen geniş bir yelpazede dünya mutfağından lezzetler sunan yan yana küçük küçük dükkanların yer aldığı kapalı bir alan. O kadar fazla çeşit sunuyorlar ki! Burada mutlaka damak tadınıza ve bütçenize uygun bir yemek bulabilirsiniz. Büfelerden yemeğinizi seçip aldıktan sonra, ortadaki ortak alandaki masalarda oturup yemeğinizi yiyebilirsiniz. Salaş tarzı olan Foodhallen’ın tek problemi havalandırması bizce. Burada oturduktan sonra buram buram yemek kokmamanız kaçınılmaz.

Google Maps: Foodhallen

Winkel 43

Winkel 43 elmalı turtalarıyla ünlü çok tatlı bir kafe. Gün içerisinde gittiğinizde önünde tahmin edemediğimiz kadar uzun kuyruk oluyor. Bu yüzden bizce erken gitmekte fayda var. Elmalı turtası da gerçekten meşhur olduğu kadar var.

Google Maps: Winkel 43

The Pantry

The Pantry, Hollanda yemekleri yapan baya tatlı bir restoran. Bu restoran baya ünlü ve baya küçük bir mekana sahip olduğu için kesinlikle rezervasyon yaptırmalısınız.

Google Maps: The Pantry

Moeders

Moeders da, Hollanda yemekleri yapan bir restoran. Bu restoran, the pantry kadar yoruma sahip olmasa da bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Google Maps: Moeders

Bakers & Roasters

Modern ve ferah bir kafe olan Bakers & Roasters, lezzetli brunch seçenekleri, ev yapımı hamur işleri, özel kahve çeşitleri, kokteyller ve soğuk içecekler sunan bir restoran. Brezilyalı ve Yeni Zellandalı genç bir çiftin en sevdikleri yemekleri, lezzetli sokak yemeklerini ve enfes kahveleri sunmak için açtıkları bu restoranı kahvaltı veya brunch için ziyaret etmelisiniz.

Google Maps: Bakers & Roasters

Barney’s Coffeeshop

Amsterdam’da coffeeshop gördüğünüzde bunları alışılagelmiş kafeler gibi düşünmemelisiniz. Amsterdam’da marihuana satımı ve kullanımı yasal olarak bu coffeeshoplarda yapılıyor. Barney’s Coffeeshop Amsterdam’da bulabileceğiniz birçok marihuana satan yerden biri. Farklı hislere odaklanan otların yanı sıra space cake de satıyorlar. Eğer böyle bişeyi deneyimlemek istiyorsanız, baya başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Tek sıkıntı çok fazla oturacak yerin olmaması. Tavsiyemiz buradan denemek istediklerinizi alıp sonrasında kaldığınız yerde denemeniz.

Google Maps: Barney’s Coffeeshop

Green House Centrum Coffeeshop

Green House Centrum’da bir diğer meşhur coffeeshop. Kısıtlı zamandan ötürü bizim buraya gitme fırsatımız olmadı. Ama zamanınız varsa listenize ekleyebileceğiniz bir yer. İçerisi geniş olduğu için birçok masası da var.

Google Maps: Green House Centrum

House of Bols Cocktail Experience

Burası cocktail workshopları düzenlenen bir yer. Aynı zamanda cocktail içerek de vakit geçirmek mümkün. Bir sürü farklı çeşit sunuyorlar. Maalesef bizim buraya gitme fırsatımız olmadı fakat Van Gogh Müzesi’ni gezdikten sonra zamanınız varsa gidebilirsiniz.

Google Maps: House of Bols Cocktail Experience

Van Stapele Koekmakerij

Van Stapele Koekmakerij çikolatalı kurabiyeleriyle ünlü bir dükkan. Eğer kurabiye seviyorsanız denemenizi tavsiye ederiz. Kurabiyeleri sıcak sıcakken çok lezzetli.

Google Maps: Van Stapele Koekmakerij

Amsterdam’da Alışveriş

Kalverstraat ve Leidsestraat, Amsterdam’ın en popüler alışveriş caddelerinden ikisidir. Ayrıca Koningsplein, alışveriş severler için çeşitli mağazalar ve butiklerle çevrilidir.

Amsterdam’da Konaklama

Amsterdam’da kamp yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bizim tercihimiz şehrin biraz dışında bir ada üzerinde kurulmuş Camping Zeeburg Amsterdam’dan yana oldu. Bu kamp yerinde küçük bir mutfak, duşlar, tuvaletler ve paralı çalışan çamaşır makineleri bulmanız mümkün. Biz hem temizliğinden hem de olanaklarından bir hayli memnun kaldık. Ocak ayında gittiğimiz için de sezon olmadığından çok uyguna kaldık diyebiliriz. Ayrıca bu kamp yerinden şehir merkezine metroyla kolayca geçmek mümkün.

Google Maps: Camping Zeeburg Amsterdam

Böylece Amsterdam gezi rehberi ve Amsterdam’da gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik!

Keyifli sehayatler dileriz! ☺️

Şunlara da göz atın: Gent Gezi Rehberi, Stuttgart Gezi Rehberi, Hamburg Gezi Rehberi ve Hamburg’da Gezilecek Yerler, Berlin Gezi Rehberi

Sadece blogda paylaşım yapmadığımızı biliyor muydunuz? Ayrıca Instagram, Facebook ve YouTube‘da da paylaşım yapıyoruz. Eğer sosyal medyada da bizi takip ederseniz çok mutlu oluruz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x