Türkiye'den Almanya'ya Arabayla Gitmek

Türkiye’den Almanya’ya Arabayla Gitmek

Sadece tek şoförle 36 saatte 6 ülke geçtik! Almanya’dan Türkiye’ye arabayla gittikten sonra bunun bir de dönüşü oldu tabii. Dönüş yolumuzu biraz daha farklı planlamamız gerekti ve deneyimlerimizi de bu yazımızda toparladık. İşte Türkiye’den Almanya’ya arabayla gitmek deneyimlerimiz!

Türkiye’den Almanya’ya Arabayla Gitmek

Bu yazımızda arabayla Almanya’ya gitmek için hazırlıklar, Türkiye’den arabayla Almanya’ya gitmek için en uygun zaman, Türkiye’den Almanya’ya arabayla gitmek kaç saat sürer?, Türkiye Almanya arası seyahat rotamız, Türkiye’den Almanya’ya arabayla gitmek kaç para tuttu?, Türkiye Almanya rotası ülke kıyaslaması ve Türkiye’den Almanya’ya gümrüğe tabii neler götürdük? detaylıca anlattık.

Eğer Almanya’dan Türkiye’ye arabayla gitmek yazımızı henüz okumadıysanız bu yazımıza da göz atabilirsiniz. Ayrıca yurt dışına arabayla çıkmak, Almanya’da sürücü belgesi ve Almanya’da araba almak yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Türkiye’den Almanya’ya gitmek için hazırlıklar

Dönüşümüze yakın bir yandan ailemizle olabildiğince güzel vakit geçirirken, bir yandan da yolu planlamaya başladık. Aşağıda yaptıklarımızı ve önerdiğimiz şeyleri özetledik.

Rota belirlemek

Google Maps’ten harita oluşturmak

Türkiye’den Almanya’ya seyahatinizde hangi ülkelerden geçmek istediğinizi belirledikten sonra o ülkeleri bağlayan gümrük kapılarına göre rotanızı oluşturabilirsiniz. Rotanızı oluşturduktan sonra da yol üzerinde durmak istediğiniz yerleri planlarsanız yol boyu çok rahat edersiniz. Biz rotamızda yaklaşık 3 saatte bir mola verecek şekilde duraklar belirledik ve çoğu durduğumuz yerden de memnun kaldık. Bunun dışında rotanızdaki ülkelerin offline haritalarını telefonunuza indirmeniz çok işinize yarayacaktır. Böylece internete ihtiyaç duymadan rotanızı takip edebilirsiniz.

Araç navigasyonu kullanmak

Aracınızın navigasyonunu da seyahat rotanızı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Eğer geçmek istediğiniz ülkelerin haritaları navigasyonunuzda mevcut değilse bunları yola çıkmadan indirmenizde fayda var.

Vize gerekliliğini kontrol etmek

İzlemek istediğiniz rotaya göre istenen vizeleri kontrol edip eğer gerekiyorsa başvurunuzu yapmalısınız. Bizim rotamızdaki ülkeler Schengen vizesini kabul ettiğinden bu konuda bir şey yapmamıza gerek kalmadı.

İnternet paketinizin hangi ülkeleri kapsadığını kontrol etmek

Yol boyunca geçeceğiniz ülkelerde internetinizin olup olmayacağını önceden kontrol etmenizde fayda var. Eğer hali hazırdaki internet paketiniz her ülkede geçerli değilse, yola çıkmadan geçerli olan bir paket yapmayı tercih edebilirsiniz. Yolu takip etmek için kullanmasanız bile sevdiklerinize nasıl olduğunuzu haber vermek için önemli.

Araç kiralamak (Eğer gerekliyse)

Eğer kiralık araçla seyahat edecekseniz aracınızı belirleyip rezervasyon yapmanızda fayda var. Biz daha önce birkaç kere Enterprise’dan araç kiralamıştık ve memnun kaldık. Ama yol uzun olduğu için kiralık araçla ilgili problem yaşamamak adına ince eleyip sık dokumanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Nitekim kiralama şirketlerinin araç bakım ihmallerinden ötürü kötü deneyimler edinmenizi hiç istemeyiz.

ADAC’la görüşmeye gitmek

Almanya’dan Türkiye’ye gitmeden önce ADAC‘la görüşüp gidiş dönüş tarihlerimize göre online olarak ödeyebileceğimiz otoban ücretlerini ödemiştik, böylelikle otoban gişelerinde çok fazla zaman kaybetmedik. Türkiye’den Almanya’ya dönerken Bulgaristan’dan geçeceğimiz için onun da otoban ücretini online olarak ödedik. BgToll internet sayfasından online olarak mümkün, bizce orada çok fazla kişiyle muhattap olmadan almak en iyisi.

Nakit, kredi kartı ve / veya bankamatik kartı bulundurmak

Öncelikle kişi başı maksimum 10000€ götürebildiğinizi belirtmiş olalım. Bunun dışında bazı ülkelerdeki para birimi farklı olduğundan (Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan) biz kredi kartı ve bankamatik kartını kullanmayı çok daha pratik bulduk.

Yiyecek hazırlığı yapmak

Açıkçası biz yolda midemizin kötü olma ihtimalini önlemek için yanımıza yol boyunca yiyebileceğimiz yemekler aldık. Kamplarımız için aldığımız mini buz dolabımız bize bu seyahatimizde de eşlik etti. Aldığımız yiyecekler arasında yaprak sarması, pastırmalı börek, zeytin, domates, pilaki ve meyve vardı.

Konaklama için plan oluşturmak

Konaklama için rotanızın üzerinde uygun bir noktada otel tercih edebileceğiniz gibi bizim gibi arabada da uyumayı tercih edebilirsiniz. Eğer arabada uyuyacaksanız, yanınıza yastık ve polar almanızda fayda var. Biz yazın yolda olduğumuz için arabanın içerisinde hiç üşümedik.

Türkiye’den arabayla Almanya’ya gitmek için en uygun zaman

Biz 4 Eylül’de saat 04:00’te yola çıktık. Yolda neredeyse hiç trafiğe yakalanmadık. Şansımıza trafik hep karşı yöndeydi 😅 Sanılanın aksine sınırlarda da çok beklemediğimizi söyleyebiliriz (Maksimum 1 saat). Gidiş tarihinizi Almanya’daki okulların açılış tarihlerine denk getirmezseniz siz de bizim gibi rahat edersiniz. Okullar genelde Eylül başında açılıyor (Eyalete bağlı değişebilir). O yüzden bir ya da iki hafta öncesi çok trafik olması muhtemel.

Türkiye’den Almanya’ya arabayla gitmek kaç saat sürer?

Türkiye’den Almanya tam 2382km! Eğer araçta iki sürücü varsa dinlenme ve uykuyu ona göre ayarlayabileceğiniz için 25-30 saat arasında Almanya’ya varmak mümkün. Ama bizde aracı sadece Şahin kullandığı için durum biraz daha farklı oldu ve toplamda 36 saat sonra Stuttgart’a vardık.

Türkiye Almanya arası seyahat rotamız

Aşağıda Google Maps’te kaydettiğimiz haritamızı ve duraklarımızı görebilirsiniz. Rotamızın linkini de fotoğrafın açıklamasında paylaştık. Şimdi bütün ülke sınırlarını ve nerelerde mola verdiğimizi ya da konakladığımızı tek tek anlatacağız.

Türkiye

04:00 gibi İstanbul’dan yola çıktık. Yaklaşık 3 saat sonra da Bulgaristan sınırından hemen önce bir benzincide 1. molamızı verdik. 25 dakika burada kahvaltı yapıp benzin aldık ve Kapıkule sınır kapısına vardığımızda saat 07:40 olmuştu. Gümrük kontrolünü beklerken görevli değişimine denk gelince yaklaşık 20 dakika bekledik. Neyseki görevliler güler yüzlüydü, hemen belge kontrolünü yaptılar ve 08:05’te Türkiye’den çıktık. Gümrük kontrolünde bagajımıza falan hiç bakmadıklarını da söylemiş olalım.

Bulgaristan

Neden Yunanistan’dan dönemedik?

Taa Almanya’da yola çıkmadan önce, Bulgaristan’da çok fazla dolandırıcının polis kılığında insanları dolandırdığını duymuştuk. O yüzden Almanya’dan Türkiye’ye gelirken Kuzey Makedonya ve Yunanistan üzerinden gelmiştik. Ama maalesef dönüşümüzü Yunanistan üzerinden yapamadık. Çünkü Yunanistan Korona dolayısıyla ülkeye günlük alacakları kişi sayısında 1500 kişilik bir limit uyguluyor ve bunu da gelmek isteyenlerin doldurduğu PLF formuyla takip ediyor. Bu formu da yola çıkmadan en erken bir hafta önce doldurabiliyorsunuz. Bizim yola çıkmak istediğimiz tarih için formu 6 gün önce doldurmaya çalıştığımızda limit çoktan dolmuştu. Dolayısıyla dönüşümüzü Bulgaristan üzerinden yapmak zorunda kaldık. Bu yüzden eğer Yunanistan üzerinden dönüş planınız varsa bu formu doldurmak için elinizi hızlı tutmanızı tavsiye ederiz!

Bulgaristan yolculuğu

Bulgaristan sınırında hemen bir gişe vardı ve “araç dezenfeksiyonu” adı altında her araçtan 3€ alıp aracın üstüne bizce sadece su sıktılar. Hani ne yapsak da herkesten para tırtıklasak düşüncesinden başka bir şey değil bizce. Arabamızı daha kirli hissettik. 😂🙈 Bu işlem sonrası 08:13’te pasaport kontrolü için beklemeye başladık. Kontrolden geçmemiz bir buçuk saat sürdü. Sonrasında da hemen gümrük kontrolü yapıldı. Buradaki işlemler bizim için yaklaşık 4 dakikada bitti. Bagaj kapağını açtırıp şöyle bir baktılar, her şey valizlerde ve düzenli olduğu için hiç inceleme gereği görmediler. Bunun dışında sigara olup olmadığını sordular ve buzdolabımızın kapağını açıp çok kısa bir baktılar o kadar.

Ama kontroller herkes için bizimki kadar rahat geçmedi. Mesela yan tarafımızdaki aracın bagajını kontroller sırasında komple boşalttırdılar. Bu şekilde yapmalarının sebebinin araçta karmaşa görmeleri olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bagajını boşalttırdıkları araçta bagaja her şeyi açık bir şekilde ve tıkıştırarak atmışlardı. Dememiz o ki boşuna sınırlarda zaman kaybetmemek adına eşyalarınızı aracınıza düzenlice yerleştirmenizde fayda var. Böylece 09:47’de Bulgaristan’a giriş yaptık.

Bahsettiğimiz dolandırıcılardan ötürü Bulgaristan’da mola vermek konusunda biraz çekingendik. Ama Almanya’ya kadar yolumuz uzun olunca kendimizi güvende hissedeceğimiz kalabalık bir mola yeri bulup durduk. Böylece 11:26’da 2. molamızı vermiş olduk. Yaklaşık 15 dakika burada dinlenip yola devam ettik.

Bulgaristan Sırbistan sınırına yaklaşık 1 saat 30 dakika kala otobandaki yol çalışması nedeniyle önce biraz tek şerit devam ettik, sonra da tali yola geçmek zorunda kaldık. Bu noktada yol çalışmalarında güvenlik için doğru düzgün önlem almadıklarını söylemiş olalım (Yola taş yuvarlanma riski var), bu yüzden daha dikkatli olmakta fayda var. Tali yol tırların geçişinden o kadar çok zarar görmüş ki, titreşimden böbrek taşınız falan varsa düşürürsünüz. 😅

Sonunda 13:30’ta Bulgaristan sınır çıkışına geldik. Öncelikle polis plakadan Vignette kontrolü yaptı, sonrasında sıraya girdik. Yaklaşık 1 saat pasaport kontrolü için bekledik. Bekleyiş sırasında hemen önümüzdeki arabadan biri sigara içip izmaritini yere atınca belediye çalışanı gelip 20€ ceza kesti. Haklı bir hareketti bizce!

Ayrıca Bulgaristan yollarının genel olarak çok iyi olmadığını söyleyebiliriz. Yol boyunca tabelaların bir kısmı rüzgardan kopmuş ya da çalınmış, bize ilginç geldi. Bunun dışında otobanda emniyet şeridinde bisiklet süren bile gördük. Kesinlikle ilginç bir deneyimdi! 🙈

Sırbistan

13:40’ta Sırbistan pasaport kontrolünü 10 dakikada geçtik. Burada sadece pasaport kontrolü yapıp, araçta başka biri olup olmadığını sorguladılar o kadar. Yeşil kart ve ruhsat hiç sorulmadı. Ama yan taraftaki aracın her yerini detaylı aradılar. Biraz ilerledikten sonra otoban kullanımı için kart aldık. Bu kart sadece 24 saat geçerli. Yani eğer 24 saat içinde otobandan çıkmazsan ceza ödüyorsun! Bunun dışında Sırbistan otobanında araçlar arası mesafenin ayarlanması için yol kenarında çok fazla işaret ve bunu hatırlatan tabelalar var. Sürücülerin bu konuda çok sıkıntı yaşadıklarını düşündürttü. 😅

Yaklaşık 1 saat 20 dakika gittikten sonra 3. molamızı verdik. Yarım saat dinlenip, benzin alıp tekrar yola çıktık. Sonrasında bir saat daha devam edip yemek yemek için 4. molamızı verdik. Genel olarak Sırbistan’daki mola yerlerinde polislerin devriye gezdiğini söyleyebiliriz. Yaklaşık 40 dakika moladan sonra biraz daha devam edip gişede otoban kullanım ücretini ödedik. Belgrad’ın içinden geçtikten sonra tekrar otoban giriş gişesine geldik. 19:00’da Sırbistan’da şahane bir gün batımına şahit olduk! Birkaç dakika sonra da Sırbistan sınırına geldik, yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra 19:30’da Sırbistan’dan sıkıntısız çıktık.

Sırbistan’da araç kullanışı Türkiye’ye çok benziyor: sinyal yok, yol verilmiyor alınıyor! Bunun dışında eğer aracınızın şerit tanıma sistemi varsa Sırbistanda dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü önceki otoyol yapım çalışmalarından kalan  şeritler aracınızın doğru şeriti algılamasını önlüyor ve kullanımı zor bir hale getiriyor.

Hırvatistan

Hırvatistan sınırında tam 1 saat bekledikten sonra 20:30’da anca geçebildik. Sınırı geçtiğimiz gibi gişeden otoban için bilet aldık. Yaklaşık 25 dakika ilerledikten sonra yemek yemek ve uyumak için 5. molamızı verdik. Tekrar yola çıktığımızda saat 04:30’du. Böylece yoldaki 2. günümüze başladık. 06:30’da otobandan çıkış gişesinden geçtik ve 6. molamızı verdik. Çok temiz ve sakin bir mola yeriydi. 40 dakika burada kahvaltı yaptık, sonra da benzin alıp tekrar yola koyulduk. Hırvatistan’dan itibaren artık benzincilerde benzini kendiniz doldurmaya başlıyorsunuz unutmadan söylemiş olalım. ☺️ 07:40’ta otobandaki gişeden kullanım ücretini ödedik ve Hırvatistan sınırından hızlıca çıktık.

Slovenya

Slovenya sınırını da 20 dakika da geçerek 08:00 gibi sıkıntısız Slovenya’ya girdik. Tam 1 saat 25 dakika sonra 7. molamızı verdik. 25 dakika dilenip Karawanken tüneli için gişede bekledik. 10 dakika süren bekleyiş sonrası 7.60€ ödeyip tünele girdik. Slovenya’dan Avusturya’ya geçişte ücreti Slovenya’ya ödüyorsunuz ve online değil maalesef. Fakat diğer yönde yani Avusturya’dan Slovenya’ya geçerken ücreti online ya da gişede ödemeniz mümkün. Bu yöndeki ödemeleri ise Avusturya alıyor.

Avusturya

Tüneli geçtikten sonra 10:20’de artık Avusturya’daydık. Sınırda hiçbir kontrol olmadı. 1 saat gittikten sonra otoban gişesinden hızlıca geçtik, Vignette’yi daha önce online aldığımız için. Yol üstünde bir mola yeri hoşumuza gidince 8. molamızı verdik. Önce benzin alıp, sonra da kafesinde bir saat zaman geçirdik. Kafe çok güzeldi ve açık büfesi vardı. Burada vişneli kek ve kahve için 10€ ödedik.

Almanya

13:35’te Almanya’ya girdik ve yine hiçbir kontrol olmadı. 16:15’te 15 dakikalık 9. molamızı verdik. 18:40’ta ise artık eve varmıştık. ☺️

Türkiye’den Almanya’ya arabayla gitmek kaç para tuttu?

Toplamda yaklaşık 184 lt benzin kullandık ve bütün masraflarımızla birlikte yaklaşık 349€ ödedik. Aşağıdaki tabloda bütün detayları bulabilirsiniz.

ÜlkeSebepÜcret
TürkiyeBenzin (42 lt)33.4€
BulgaristanVignette
Araç dezenfeksiyonu
5.11€
3€
SırbistanOtoban kullanımı
Benzin (40.94 lt)
14.77€
61.88€
HırvatistanOtoban kullanımı
Benzin (40 lt)
18.1€
59.30€
SlovenyaVignette (1 aylık)**
Karawanken tüneli kullanımı
30€/2 = 15€
7.6€
AvusturyaVignette (10 günlük)
Tauernautobahn kullanımı
Benzin (28.16 lt)
Atıştırma
9.5€
12.5€
47€
10€
AlmanyaBenzin (32.5 lt)51.27€
Toplam348.43€
Türkiye’den Almanya’ya Arabayla Gitme Maliyeti

* Seyahatimizi 3 haftalık planladığımız için gidiş dönüş aynı Vignette’yi kullanabildik.

Türkiye Almanya rotası ülke kıyaslaması

Geçtiğimiz onca otobanı kıyaslayacak olursak sürüş konforu açısından sıralamamız en iyiden en kötüye doğru aşağıdaki gibi!

Almanya > Slovenya > Avusturya > Türkiye ~ Hırvatistan > Sırbistan > Bulgaristan

Sürüş tarzı ve kurallara uyma açısından ise sıralamamız biraz daha farklı. ☺️

Almanya ~ Avusturya > Slovenya ~ Hırvatistan > Türkiye ~ Sırbistan ~ Bulgaristan

Türkiye’den Almanya’ya gümrüğe tabii neler götürdük?

Biz sadece alkol götürdük. Kişi başı 1 litre yüksek oranlı alkol limiti var aklınızda olsun 🙂

Böylece Türkiye’den Almanya’ya arabayla gitmek yazımızın sonuna geldik!

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Subscribe
Bildir
guest
28 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Melih
Melih
2 yıl önce

Merhaba. Bu seyahatinizde aracınız için Yeşil Kart Sigortası yaptırdınız mı?

Turgay
Turgay
1 yıl önce

Merhaba. Önümüzdeki sene Türkiye’den Almanya’ya otomobilimizle gidip dönmek istiyoruz ama ilk yurtdışı tecrübemiz olacak. Çok tedirginim açıkçası. Yazınız haricinde önemli tüyolarınız var mı? Ayrıca seyahat için olmazsa olmaz belgeler nelerdir? Pasaportlarımız yeşil pasaport.

Mustafa
Mustafa
1 yıl önce

Merhabalar, Bende 2023 yaz döneminde gitmeyi düşünüyorum. Almanydan shengen vizesi aldığımızda bu bahsettiğiniz rotalaardan pasaport göstererek geçebiliyor muyuz? İnternette hangi ülkeden aldıysanız önce o ülkeye gitmeniz gerekiyor daha sonra diğer shengen ülkelerine gidebilirsiniz diyor. Bu durum acaba uçakla gidenler için mi ? Arabayla gidenler için başka bir prosedür mü var ?

barış
barış
1 yıl önce

merhaba ben ve ailem bu yaz almanya ya arabayla gitme planimiz var.hepimizde yesil pasaportumuz var.yesil pasaport ile almanyaya arabayla gitmek mümkünmü?

Ayhan
1 yıl önce

Selamlar. Hiç yurt dışı tecrübem yok. Kısmetse yaza doğru bende Almanya’ya gideceğim. Yaklaşık 2700 km görünüyor gideceğim istikamet. Sırbistan civarları sorunlu oldugunu duydum. Oralardan gündüz geçmem gerektiğini mecbur kalmadıkça durmamam gerektiğini söylediler. Öyle bir şey varmı acaba. (Hırsızlık gasp) gibi şeylerden bahsedildi. Doğruluk payı varmıdır. Arabam cty Van. Bir sorun teşkil.edermi acaba. Otomobil den farkı varmıdır. Önerilerinizi rica ediyorum. Yazınızda öyle bir sorundan bahsetmemiş siniz.

Ayhan
1 yıl önce
'e cevap  wasuberalles

Bilgiler için çok teşekkür ediyorum. İlerleyen süreçte aklıma takılan şeyler olursa tekrardan rahatsız ederim.

Ayhan
1 yıl önce

Birde arabama Türkiye’den çıkmadan önce ne gibi hazırlıklar yapmam gerekiyor acaba. Sadece kendi vizemi almam yetiyormu. Sengen nasıl çıkarılıyor hiç bilmiyorum. Araç kendi adıma. Ve kamyonet geçiyor. Malum City Van.

oğuzhan
oğuzhan
1 yıl önce

Merhaba, tam olarak hangi tarihte gitmiştiniz ?

GÜRSEL
GÜRSEL
1 yıl önce

merhaba schengen vizesi bekliyorum karavan ile camp alanları mevcutmudur istanbuldan almanya mesafe arasında

beytullah
beytullah
10 ay önce

Merhaba,
türkiyeden almanyaya arabayla gitmek yani TR plakayla ek sigorta yaptırmak gerekir mi

Ramazan
Ramazan
9 ay önce

İyi günler. Polonya konsolosluğundan aile ziyareti için 35 günlük schengen vizesi aldım.araçla gitmeyi düşünüyorum.polonyadan aldığım için araçla gitmemde sıkıntı olur mu? İlk girişin vize alınan ülkeye olması gerekir diyorlar. Selamlae

mehmet akcan
mehmet akcan
6 ay önce

merhabalar, almanya konsolosluguna schengen vızesi ıcın basvurdum. vızem cıkarsa arabayla gıtmek gıbı bır planım war. ılk sorum schengen vızesı ıle sıızn rotanızı kullandıgımız taktırde diğer ülkelerden vızesız geçiş yapabılıyormuyuz? ikinci sorum ise, yabancı dil yok ıngılızce almanca vb. bu sorun olur mu ?

hakan
hakan
5 ay önce

Bulgaristan Schengen’i kabul etmiyor, nasil girdiniz? Yesil pasaport mu vardi sizde?

Ahmet
Ahmet
5 ay önce

Merabalar İsviçre vizem var ama gidişim iptal oldu. Bu ilk aldığın ülkeye gidiş konusunda , Yunanistana arabayla 3 günlüğüne gitsem sonrasında Türkiye den başka Avrupa ülkelerine uçakla gidebilir miyim acaba yoksa yine mi ilk uçakla İsviçre ye gitmem gerekecek bilginiz var mı teşekkürler 🙏

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

28
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x