Levanto Gezi Rehberi

Levanto Gezi Rehberi

Levanto, Cinque Terre sınırındaki bir balıkçı köyü. Konaklama açısından daha uygun olduğu için ve Cinque Terre’ye ulaşımının çok kolay olması sebebiyle tercih ediliyor. Ama bizce bu köy bundan daha da fazlası! Levanto bize emeklilik hayalleri kurduran, zamanın sanki bir anda yavaşladığı huzur dolu bir köy olarak aklımıza kazındı! Bu bölgeye geldiyseniz ve zamanınız varsa Levanto’ya mutlaka uğramalısınız. İşte Levanto gezi rehberi!

Levanto Gezi Rehberi

Bu yazımızda Levanto’da gezilecek yerler, Levanto’da yeme içme, Levanto’da kamp ve Levanto’dan günübirlik gidilecek yerler konularına değindik. Ayrıca Cinque Terre gezi rehberi ve Cinque Terre’de gezilecek yerler yazımız da ilginizi çekebilir.

Levanto’da gezilecek yerler

Pastel renkli binalarıyla Levanto’daki sokaklara hayran kalmamak imkansız. Bizim en sevdiğimiz sokaklar Piazza Staglieno ve via Dante Alighieri oldu.

Plaj

Levanto uzun ve çakıllı bir plaja sahip. Deniz inanılmaz berrak ve tek kelimeyle şahane! Plajda belli bir ücretle şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz alanlar gibi ücretsiz havlunuzu serebileceğiniz alanlar da var. Bu plajda şezlong ve şemsiyelerin günlük ücreti kişi başı 9 Euro. Eğer plaj çok yoğun değilse kişi başı günlük ücret 5 Euro’ya kadar düşüyor. Cinque Terre’ye çok yakın bu köyün plajı hem çok güzel hem de plajıyla meşhur Monterosso al Mare’ye göre çok daha uyguna şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Aklınızda olsun deriz.

Medieval Loggia

Ortaçağdan kalma bu kemerli yapıyı da ziyaret edebilirsiniz. Eskiden ticaret için kullanılan bu yapı günümüzde turistlerin gezdiği bir yapı haline gelmiş.

Sant’Andrea

Burası Gotik dizayna sahip bir kilise. 12. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Beyaz karara mermeri ve yeşil serpantinit taşıyla oluşturulan yapının çizgili dış görüntüsü geleneksel gotik Cenova yapılarından esinlenmiş.

Manzara noktası

Levanto merkezinden buraya yaklaşık 30 dakikada yürüyebilirsiniz. Yol üzerindeki Sant’Andrea kilisesini geçtikten sonra, zeytin, limon ve kayısı ağaçları olan bahçeleri geçip biraz yukarılara çıktığınızda manzara çok güzel. Levanto’daki pastel binaları ve sahilini görebiliyorsunuz.

Google Maps: Levanto manzara noktası

Levanto’da yeme içme

Deneyip beğendiğimiz restoran ve kafeleri Levanto gezi rehberi yazımızda özetledik. Bunların dışında birçok Cinque Terre köyü aksine Levanto’da birçok market de bulabilirsiniz. Cinque Terre’de bazı köyler o kadar ufak ki hiç market göremedik. Sadece Manarola’da sahile inen sokakta ufak bir bakkal vardı. Yerel lezzetleri marketten de almanız mümkün. Özellikle bölgeye özgü Trofie makarnası, pesto sos ve zeytinyağı. Küçük dükkanlarda satılanlara oranla marketteki fiyatlar daha uygun.

Da Tapulin

Burası salaş bir balık restoranı. Kamp yerimizin tavsiyesiyle geldik ve yemeklerinin lezzetine bayıldık. Favorilerimiz kendi ürettikleri pesto sosu, ızgara kılıç balığı, çuprası ve kalamarı oldu. Ayrıca ev yapımı tiramisuyu kesinlikle denemelisiniz, tadı hala damağımızda. Bir tane daha yemediğimize çok pişmanız. Restoranda rezervasyon yapmadan da yer bulabildik. Ama yoğun dönemde rezervasyon yapmak gerekebilir. Aklınızda bulunsun.

Google Maps: Da Tapulin

Il Porticciolo

Dondurma için de hemen plajın arka tarafında kalan bu dondurmacıyı önerebiliriz. Biz dondurmasının tadını sevdik.

Google Maps: Il Porticciolo

Casa Scapinera Salumeria e Cucina

Burası hem bar hem de şarküteri. Barın ambiyansı çok hoş, hem içeride hem de dışarıda oturmanız mümkün. Biz buradan avokadolu tost alıp plajda yemiştik. Ayrıca şarküterisinden aldığımız kuru etlere de bayıldık! Konserve ufak mantarlarını da söylemeden geçmeyelim, çok lezzetliler.

Google Maps: Casa Scapinera Salumeria e Cucina

Levanto’da kamp – Levanto gezi rehberi

Levanto Camping Albero D’Oro’da kamp yaptık. Aile işletmesi olan bu kamptaki görevliler çok yardımcı ve sevimliler, biz hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Kampa ulaşım

Kampa arabayla ya da trenle gelmeniz mümkün. Eğer arabayla İsviçre üzerinden gelecekseniz, otoban kullanımı için 38,5 Euro’ya vignette almanız gerekiyor. Bu vignette’yi aldığınız sene içerisinde kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında eğer Avusturya üzerinden gelecekseniz, geleceğiniz tarihlere göre vignette almanız gerekiyor. Avusturya’nın yıllık vignettesi çok pahalı olduğundan biz şimdiye kadar otoban kullanımı için hep 10 günlük vignette aldık ve ona göre planımızı yaptık. 10 günlük vignette için 9,60 Euro ödüyorsunuz. İtalya içinse otoban kullanım ücreti gişelerde ödeniyor. Gişelerde banka kartı, kredi kartı ya da parayla ödeme yapabiliyorsunuz. Biz Stuttgart’tan yaklaşık 8,5 saatte arabayla İsviçre üzerinden kamp yerine ulaştık.

Tren içinse biletinizi Almanya’dan seyahat ediyorsanız Deutsche Bahn üzerinden ya da İtalya’dan seyahat ediyorsanız Trenitalia üzerinden alabilirsiniz. Trenden indikten sonra sadece 5 dakika yürüyerek kamp yerine ulaşmanız mümkün.

Google Maps: Camping Albero D’Oro

Kamp olanakları

Kamp alanı

Kampta çadır, karavan ya da araç üstü çadırla kalmanız mümkün. Kampta birçok ağaç olduğu için genel olarak gölgeli diyebiliriz. Kamp yerleri ise çakıllı toprak, bu yüzden çadırınızın ya da tentenizin iplerini sağlam bir şekilde tutturabiliyorsunuz. Çadır alanları set set araçlı kısımdan ayrılmış durumda. Böyle iki set mevcut. Çadırla kalacaksanız ve aracınızla geldiyseniz aracınızı otoparka bırakmanız da mümkün.

Karavan ya da araç üstü çadır alanlarına gelecek olursak. Burada da alanlar ağaçlarla ayrılmış durumda. Bazı alanlar bir tık daha dar, bu yüzden eğer aracınız genişse rezervasyonunuzu yaparken aracınızın markasını da not düşmenizde fayda var.

Tuvalet ve duş

Kamptaki tuvaletler ve duşlar kadınlar ve erkekler için ayrı. Tuvaletler ve duşlar hemen yan yana konumlandırılmış. Tuvaletlerde hem alafranga hem de alaturka tuvalet çeşiti var. Bunun dışında tuvaletlerde tuvalet kağıdı mevcut.

Duşlarda kapalı kabin düzeni var. Yani kapınızı kapattığınızda üzerinizi değiştirebileceğiniz ufak bir alan ve duş var. Kamp yerinin duşlarında giyinme kısmı perde ya da ince duvarla ıslak kısımdan ayrılmamış durumda. Ama kıyafetlerinizi astığınız askı tarafına su hiç gelmiyor. Bu yüzden herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Duşlarda sıcak su var ve duşlar için ekstra bir ücret ödemiyorsunuz.

Duştan çıktığınızda karşınızda lavabo ve ayna bulunuyor. Burada kağıt havlu ve sabun bulunmuyor. İtalya’da baktığımız kamp yerlerinde genel olarak sabun olmadığı Google yorumlarında da not düşülmüş, bu yüzden hazırlıklı olmanızda fayda var. Ayrıca kamp yerinde kurutma makinesi olmadığını da söylemiş olalım.

Mutfak

Kampta lavabo bulunan açık bir mutfak var. Burada herhangi bir deterjan ya da sünger bulunmuyor. Bunları kendiniz getirmelisiniz. Eğer mutfakta sıcak su kullanmak isterseniz resepsiyondan pul alıp bunu makinesine atarak ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında ortak kullanım için buzdolabı da yok.

İnternet

Kampta WiFi var ve ücretsiz. Ama sadece resepsiyon çevresinde çekiyor. Yani kamp alanınızda bu WiFi’ye ulaşamıyorsunuz. Bunu da aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Yemek

Kamp yeri içerisinde bir cafeterya var. Buradan soğuk alkollü ya da alkolsüz içecek almanız mümkün. Ayrıca bir önceki gün akşam 18:00’e kadar ekmek ya da kruvasan sipariş verirseniz sabah ekmeklerinizi buradan alabiliyorsunuz.

Bunlar dışında kamp yeri Levanto’nun merkezine 15 dakika yürüyüş mesafesinde olduğundan birçok restoranda lezzetli yemekler yemeniz de mümkün.

Ayrıca kamp yerine 10 dakika yürüyüş mesafesinde orta büyüklükte bir market de var.

Diğer

Kamp yerinde ücretsiz kullanabileceğiniz bir çamaşır makinesi ve eğer elinizde çamaşır yıkamak isterseniz çamaşır için özel lavabolar da var. Ayrıca kamp alanlarına yakın birçok noktada musluklar da var. Böylece hızlıca bir şey yıkamak istediğinizde mutfağa ya da tuvalete kadar gitmeniz gerekmiyor.

Kamp yeri toprak ve bol ağaçlı olduğu için sivrisinek, karınca, örümcek gibi böcekler var. Bu yüzden yanınızda vücudunuza sıkabileceğiniz sinek kovucu sprey ve böcek ısırıklarına karşı Fenistil gibi bir krem almanızı tavsiye ederiz.

Kamp temizliği

Biz kampın temizliğinden genel olarak memnun kaldık. Tuvalet ve banyolar gün içerisinde yaklaşık iki kere temizleniyor. Ayrıca kamp yerleri de gayet temiz.

Kamp maliyeti

Kampın gecelik ücreti iki kişi için 39 Euro. Bunun içerisine kişi ücreti, kamp yeri ücreti, elektrik, sıcak, soğuk su kullanımı ücretleri de dahil. Ödemeyi nakit, kredi kartı ya da banka hesap kartlarınızla yapabiliyorsunuz. Bunun dışında günlük kişi başı 0.60 Euro vergi vermeniz gerekiyor. Bu vergi de maksimum 3 gün için nakit olarak alınıyor. Bu miktarı kartla ödeyemiyorsunuz aklınızda olsun.

Kamp çevresinde aktiviteler

Daha önce de bahsettiğimiz üzere Levanto şahane bir plaja sahip. Burada yüzebilir, aynı zamanda uygun fiyata SUP, kano gibi su spor aletlerinden kiralayabilirsiniz. İlk kez burada SUP denedik ve 1 saati 10 Euro’ydu.

Ayrıca eğer bisiklet sürmeyi seviyorsanız burası tam sizlik! Levanto – Bonassola – Framura arasındaki eski tren yolu tünelleri restore edilmiş ve günümüzde şahane bir bisiklet rotası oluşturulmuş. 5 km boyunca deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Bonassola’nın uzun bir plajı olduğunu da söylemiş olalım.

Bunun dışında yakındaki köyleri ve şehirleri de trenle kolayca ziyaret edebilirsiniz.

Levanto’dan günübirlik gidilecek yerler

Levanto Cinque Terre sınırında olduğu için buradan Cinque Terre köylerini günübirlik gezebilirsiniz. Cinque Terre’nin mutlaka görülmesi gereken beş köyü sırasıyla: Monterrosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore! Cinque Terre’nin Levanto’ya en uzak köyü Levanto’dan trenle 25 dakika sürüyor. Bu köylerle ilgili Cinque Terre gezi rehberi ve Cinque Terre’de gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bunun dışında yaklaşık 1 saatte Cenova’ya ya da La Spezia’ya veya 1 saat 15 dakikada Portofino’ya ulaşarak günübirlik geziler yapabilirsiniz.

Böylece Levanto gezi rehberi yazımızın sonuna geldik!

Ayrıca İsviçre Kamp Rehberi ve İsviçre Kamp Yerleri, Gent gezi rehberi ve Münih yeme içme rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x