Heidelberg Gezi Rehberi

Heidelberg Gezi Rehberi

Almanya gezi planınıza dahil etmelik bir şehirle geldik! Heidelberg doğa ve mimariyi iç içe yaşamayı sevenler için çok keyifli bir şehir. O zaman gelsin Heidelberg gezi rehberi!

Heidelberg Gezi Rehberi

Heidelberg gezi rehberi yazımızda Heidelberg’e ulaşım, Heidelberg’te konaklama, Heidelberg’te gezilecek yerler ve Heidelberg’te yeme içmeyi detaylıca anlattık. İşte Heidelberg gezi rehberi!

Heidelberg’e ulaşım

Heildelberg’e araba ya da trenle gitmek mümkün. Stuttgart’tan trenle yaklaşık 1 saatte ya da arabayla 1.5 saatte buraya varabilirsiniz.  Eğer Baden-Württemberg eyaleti içinde seyahat ediyorsanız, Baden-Württemberg-Ticket’la seyahatinizi çok uyguna getirebilirsiniz. Bu bilet sayesinde eyalet içindeki her yere aynı gün içerisinde 24€ gibi bir ücretle gitmek mümkün. Üstelik grup olarak hareket edecekseniz kişi başı ücreti daha da uyguna geliyor. Baden-Württemberg bilet ücretlerinin linkini buraya bıraktık. Bizce bu şehre trenle gitmek arabadan çok daha mantıklı. 😊

Heidelberg’te konaklama

Heidelberg günübirlik gezilebilecek bir şehir. Ama kalmak isterseniz de tabi ki seçenekler mevcut. Airbnb bu şehirde baya yaygın. Airbnb fiyatları gecelik yaklaşık 30€’dan başlarken, otellerde ise 50€’dan başlıyor.

Heidelberg gezi rehberi – gezilecek yerler

Heildelberg İkinci Dünya Savaşı sırasında bombalanmayan nadir şehirlerden biri. O zamanlar Amerikan ordusu burada garnizon kurmak istediği için zarar vermemiş. Zaten bir de yakınında sanayi şehri Mannheim olunca burayla hiç uğraşmamışlar. Tabi durum böyle olunca da tarihi yapılar korunabilmiş.

Schloss Heidelberg

Biz gezimize Heidelberg sarayından başladık. İsterseniz saraya “Bergbahn” ile çıkabiliyorsunuz, ama biz yürürüz yahu dedik ve yola koyulduk. Bizce bir yeri yürüyerek keşfetmenin zevki bambaşka!

Saray gerçekten çok büyük ve ilginç bir özelliği de var. Dünyanın en büyük şarap fıçısı burada! Adı da Heidelberg Tun. Tam tamına 220,000 litre şarap alabiliyor ve üzerinde bir dans pisti var! O sıralar Alman şehirleri ve köyleri rekabet amaçlı devasa variller üretmeye başlamışlar. İlk devasa varili Heidelberg üretmiş, bunu gören Ludwigsburg kıskanmış o daha büyüğünü üretmiş, en son da Heidelberg şu anki varili üreterek tarihe adını yazdırmış. Bize çok komik geldi bu gövde gösterisi. En komik yanı da sen bu kadar büyük varili yap, sadece üç kez doldur ve sızıntıları tamir edemeyince süs olarak kalsın. Yazık yahu! Neyse konumuz bu değil devam edelim. Bu devasa şarap fıçısının bulunduğu mahzen inanılmaz rutubetli, girdiğiniz anda bu rutubet yüzünüze çarpıyor resmen!

Saraya giriş yetişkinler için 9€, öğrenciler için ise 4.5€. Ücreti biraz pahalı olsa da buna değeceğini söyleyebiliriz. Korona dolayısıyla ziyaretçiler için açık olup olmadığına Schloss Heidelberg sitesinden bakmanızı tavsiye ederiz.

Scheffelterrasse

Sarayın bahçesinden yürümeye devam ettiğinizde Scheffelterrasse’ye ulaşıyorsunuz. Ve bir anda bütün Heidelberg ayaklarınızın altındaymış gibi bir his geliyor. Saraya kadar çıktığınız yokuş biraz dik olduğundan isterseniz buradaki sıra sıra ağaçların gölgesinde de dinlenebilirsiniz.

Alte Brücke Heidelberg

Bu köprü İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde Almanlar tarafından havaya uçurulmuş ama sonrasında halk bağışlarla tekrar yapılabilmesi için birlik olmuş.

İlerleyen yıllarda da köprünün bir ucuna bronz maymun heykeli Brückenaffe’yi yerleştirmişler. Bu heykelin anlamı ise çok ilginç! Maymunun çıplak poposunu çirkinliği ve şehveti sembolize etmek için, sol elinde tuttuğu ayna ve taktığı yüzügü ise gösterişi simgelemek için kullanmışlar. Ayrıca sağ işaret parmağı ve küçük parmağını ona bakana doğrultmuş olması da kötü düşüncelere önem vermediğini gösteriyormuş. Tabi bir de batıl inanç var! Eğer maymunun aynasını okşarsanız refaha ulaşacağınıza, sağ elinin işaret ve küçük parmağına dokunursanız da Heidelberg’e geri döneceğinize inanılıyor.

Ayrıca aşk taşı olarak adlandırılan Liebesstein köprünün diğer ucuna yerleştirilmiş. Günümüzde de etrafına çiftlerin ebedi aşkını sembolize eden kilitlerin takıldığı bir yapı haline gelmiş.

Bize ilginç gelen şeylerden bahsettik ama bunları yaptık mı diye sorarsanız, bizim batıl inançlarla aramız pek yok.

Schlangenweg

Alte Brücke Heidelberg’ten geçtikten hemen sonra yolun karşısında Schlangenweg başlıyor. Philosophenweg’e yılan gibi kıvrılarak çıkmanızı sağlan bu yola “yılan yolu” demişler. Çok da isabet olmuş! Yol üzerinde dinlenmek için banklar var neyse ki.

Philosophenweg

Schlangenweg’ten çıktıktan sonra sola dönerseniz Philosophenweg boyunca yürümeye başlıyorsunuz. Biraz devam ettikten sonra karşınıza bir seyir terası çıkıyor. Şehrin diğer tarafını izlemek için bu seyir terası efsane! Biz burada biraz zaman geçirdikten sonra Philosophenweg boyunca yürümeye devam ettik ve Albert-Ueberle-Straße üzerinden tekrar nehir kenarına indik. Böylece gün batımında tekrar Alte Brücke Heidelberg’e yolumuz düşsün istedik.

Marktplatz & Hauptstraße

Daha sonra ise şehrin merkezine ve ana caddesine doğru bir yürüyüş yaptık. Cadde kısa olsa da yürümesi çok keyifli.

Neckarstrand

Almanya’da bol bol nehir olunca, birçok şehirde nehir kenarına plajlar yapıyorlar. Bazıları nehirde spor yapıyor ya da yüzüyor. Spor tamam da açıkçası nehirler bizce yüzmek için hiç keyifli değil. Biz genel olarak nehir kenarında arkadaşlarla toplanıp bira içme kültürünü seviyoruz. Korona yakamızı bi bırakırsa bu sene biraz keyif yapmak fena olmazdı. Konuya dönersek bizim buraya uğrama şansımız olmadı ama keyifli olacağını düşünüyoruz.

Heidelberger Thingstätte

Heidelberger Thingstätte aynı Yunan açık hava tiyatrolarına benziyor. Burası propaganda etkinlikleri için kurulmuş ama kısa bir süre sonra yüzüne bakan olmamış. Philosophenweg’den yaklaşık yarım saatte yürüyebileceğiniz bir mesafede. Maalesef bizim gitme şansımız olmadı ama bir daha bu şehre yolumuz düşerse kesin gideriz.

Heidelberg Universität

Heidelberg Üniversitesi’nden de bahsetmeden geçmeyelim. Almanya’nın en eski üniversitesi olduğunu öğrendiğimizde biz çok şaşırdık! Bizce bu şehirde öğrencilik çok keyifli olurmuş. Nüfusun çoğunluğu öğrenci olduğundan şehrin birçok Alman şehrine nazaran cıvıl cıvıl olduğunu söyleyebiliriz.

Heidelberg’te yeme içme

Bizim yemek için tercihimiz Kulturbrauerei Heidelberg oldu. Geleneksel Alman lezzetlerinden yarım tavuk ve şnitzel yedik. Baya lezzetliydi tavsiye ederiz.

Böylece Heidelberg gezi rehberi yazımızın sonuna geldik.

Keyifli geziler!

Ayrıca İsviçre kamp rehberi ve İsviçre kamp yerleriBad Urach gezi rehberi, Gent gezi rehberi, Levanto gezi rehberi ve Münih yeme içme rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x