Almanya'da Lisans Eğitimi

Almanya’da Lisans Eğitimi

Herkese merhaba,
bugüne kadar hep Almanya’da yüksek lisans ve kariyer ile ilgili yazdık. Fakat bunlar Almanya’da yaşamaya başlamanın ya da Almanya’da öğrenimin tek yolu değil. Bunların yanı sıra Almanya’da lisans eğitimi ile yüksek kalite bir eğitim sonucunda lisans diplomanı alarak kariyerine bir adım önde başlayabilirsin.

Son yirmi otuz yıl içerisinde Türkiye’de, birçok özel ve vakıf üniversitesi kuruldu ve Türkiye’nin eğitim sistemi içerisinde yerini aldı. Bunlardan bazıları kaliteli bir eğitim seviyesine ulaşmayı başardı. Bunun yanı sıra birçoğu başarılı bir eğitim vermeyi başaramayıp sadece bir diploma ve bir derece veren kurumlar olarak eğitim sistemimizde yer aldı, ne yazık ki. Devlet üniversitesi olmayan üniversitelerin hepsinin ortak özelliği yüksek dönem ücretleri ve harcamaları, ki bu onların devlet üniversitelerine karşı dezavantajı.

Ebeveyn olarak, eğer çocuğunuzun iyi bir kariyer sahibi olmasını istiyorsanız, aynı harcama seviyelerinde özel veya vakıf üniversitelerinden farklı bir yol daha var. Almanya’da Lisans Eğitimi.

Almanya’da Okumanın Masrafları

Almanya teknolojideki lider rolü ile mesleki kariyere başlamak için çok büyük bir şans. Kariyer başlangıcı da üniversite eğitimiyle başladığına göre Almanya’da Lisans, kariyer için roket etkisi yapacak bir başlangıç olabilir. Ayrıca Almanya’da üniversite eğitimi ücretsiz, dönem ücretleri 40 ila 200 euro arasında değişmekle beraber, eğer Baden Wüttemberg’de okuyacaksınız maalesef bu miktar dönemlik 1500 euroya kadar çıkmakta.

Bir öğrencinin aylık yaşam masrafı 700 – 800 Euro arasında değişmekle beraber, buradaki altı aylık ücret maalesef ülkemizde dönemlik üniversite harcına eşit. Almanya’daki lisans mezuniyeti sonrasında, öğrencinin Almanca ve İngilizceyi akıcı konuşabileceğinden ve ayrıca yapmış olduğu stajlarla kendi kariyerini çok geliştirebileceğinden emin olabilirsiniz.

Ayrıca Almanya birçok yarı zamanlı çalışma olanakları sunmaktadır. Bu işlerde, öğrenciler 450 ila 900 euro arasında aylık kazanç sağlayabilir, ayrıca çalıştıkları yere bağlı olarak akademik kariyerlerini de geliştirebilirler.

Üçüncü dönemden itibaren öğrenci kendi alanında yarı zamanlı öğrenci pozisyonu bulabilir ve bu pozisyon onun kariyeri için büyük bir itki yaparken aylık 900 euro kazanmasını da sağlar.

Almanya’da Eğitim Programı Bulmak

Almanya’da lisans eğitim programı bulmak için takip edilebilecek üç farklı yol var.

İlk yol en kolayı ama pahalı olanı, bunda bir yurtdışı eğitim danışmanlık firmasıyla anlaşmalısın, bu firma sizin için her türlü şeyi üniversiteyle görüşecek, size yurt bulmanız konusunda, Almanca kursu gibi çeşitli konularda da yardımcı olacaktır. Bu yüzden bu yol size pahalıya mal olacaktır.

İkinci yol en uygun opsiyonlardan biri, bütün üniversitelerin internet sayfalarından öğrencinizin ilgisine göre araştırma yapmak, bölümleri incelemek. Bu yol ekstra zamana mal olacaktır, bu yüzden biraz zor bir yol.

Üçüncü yol ise daad.de adresi altında araştırma yapmak. Bu portal Almanya’daki en büyük akademik programların olduğu portallerden biri. Daad’ın portalinde öğrencinin ilgisine ve yeteneklerine uygun programları filtreleyelebilir, dönemlik ücretine, bulunduğu bölgeye göre arayabilirsiniz. Bu yol da ikideki gibi biraz zor, fakat bu portalde bütün lisans programlarının özet bilgilerini bulduktan sonra ilgilendiğiniz programları üniversitenin kendi sayfasında da inceleyebilirsiniz.

Ayrıca ikinci ve üçüncü yol için bizler size yardımcı olabiliriz, bunun için Facebook ya da Instagram hesabımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Lisans Eğitimi için Gereklilikler

Almanya üniversitelerine lisans eğitimi için başvurunuzu yıl boyunca yapabilirsiniz. Öncelikle Almanca hazırlık eğitimi alacağınız ve hemen üniversiteye başlayamayacağınız için üniversitelerin akademik başlangıç tarihleri sizin için önemli olmayacaktır. Bir Alman üniversitesinden vizeniz için gerekli şartlı kabul belgesini alabilmeniz için ÖSYM yerleştirme belgenizin olması gerekmektedir. ÖSYM yerleştirme belgeniz 2 yıl geçerlidir. Başvuru aşamasında sizden şu belgeleri getirmeniz istenecektir.

  1. Lise diplomanız (Noter onaylı Almanca tercüme)
  2. Lise not dökümünüz (Noter onaylı Almanca tercüme)
  3. ÖSYM yerleştirme belgesi (Noter onaylı Almanca tercüme)
  4. Uniassist Ön Değerlendirme Sonucu
  5. İlk yıl için gerekli yaşam masraflarını karşılayacak finansal destek (Bloke Hesap / Garantör)
  6. Sağlık Sigortası (AT 11)

Başvurunuzu üniversiteye yolladıktan 3-6 hafta içerisinde başvurunuz değerlendirilecektir ve başvuru sonucunuz size yollanacaktır. Eğer kabul aldıysanız, şartlı kabul alacaksınız ve kabul öncesinde de eğer Almanca dil sınav sonucunuz yoksa hazırlık okuyarak kabul alabilirsiniz.

Kabul Sonrası Yapılacaklar

  • Yurt Başvurusu
  • Vize Başvurusu
  • Uçak Bileti Almak
  • İlk haftanızı planlamak

Umarım severek okuduğunuz ve başarılı bir yazı olmuştur.

Eğer Almanya’da yüksek lisans ile de ilgileniyorsanız, Almanya’da Yüksek Lisans Bulma ve Başvuru yazımız sizin için faydalı olacaktır.

Sorularınız varsa yorum kısmından sorabileceğiniz gibi Facebook ya da Instagram sayfalarımızı da takip ederek sorabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest
4 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Tuğba
Tuğba
4 yıl önce

Merhaba,
Size danışmak istediğim bir şey var. Ben halihazırda 4 yıllık İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü mezunuyum. Almanya’da yüksek lisans programlarına başvurmayı düşünüyordum ancak yüksek lisans bölümleri çoğunlukla ücretli olarak bulabildim ve benim karşılayabileceğim şekilde değil maalesef, Bir yandan da bu sene 4 yıllık Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Sizce lisansa mı başvurmam daha mantıklı olur yoksa yüksek lisansa mı?

Hakan
Hakan
2 yıl önce

Merhaba, faydalı yazınız için çok teşekkürler. Benim size sorum şu şekilde ben şu an da 3. sınıf iktisat öğrencisiyim bu sene okulumu dondurup Almanyada 6-7 ay kadar dil kursuna gitmeyi planlıyorum. Kursu bitirip döndüğümde 3. sınıf için Almanya’da bir üniversiteye başlayıp lisans eğitimimi orada tamamlayabilir miyim? Aynı zamanda içinde bulunduğum durum açısından Almanya’da uzun süreli kalmak açısından mantıklı bir fikir olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

4
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x