How to Spend 4 Days in Paris in Winter

Paris Gezi Rehberi ve Paris’te Gezilecek Yerler

Sanat ve modanın, hayatın bir parçası olduğu bir şehir hayal edin! Bu şehir kesinlikle Paris! Bu şehirde eski binaların, geniş sokakların, keyifli kafelerin ve restoranların büyüsüne kapılmamak imkansız. Binalar, her bir detayın mükemmel bir şekilde nasıl düşünüldüğünü hayal etmeye çalıştığınız büyüleyici detaylarla dolu. Şehrin büyüleci güzellikleriyle nasıl dolu dolu 4 gün geçireceğiniz hakkındaki planlarımızı paylaşıyoruz. Paris’te 4 gün nasıl geçirilir!

Paris : Şehrin Büyüleyici Güzellikleriyle 4 Gün

Bu makalede, Paris’e Seyahat, Paris’te Konaklama, Kışın Paris’te 4 Gün Planı hakkında bilgi bulacaksınız.

Paris’e Seyahat

Arabayla

Paris, sınırlı trafik bölgesi haline geldiği için tüm arabaların şehre girmek için Crit’Air çıkartmasına ihtiyacı vardır. Ministry of Ecological Transition and Territorial Cohesion resmi web sitesinden Crit’Air çıkartması talebi yapılabilmektedir, ve bu etiketin ücreti yaklaşık 4 Euro civarındadır.

Trenle

Paris’e trenle ulaşmak çok kolaydır. Trenle Paris’e seyahat etmek yaklaşık olarak Brüksel’den 2 saat 30 dakika, Stuttgart’tan 3 saat 30 dakika, Amsterdam’dan 3 saat 45 dakika, Zürih’ten 4 saat sürer.

Stuttgart Hbf’den Paris Gare de l’Est’e doğrudan tren bağlantısı vardır ve ICE veya TGV gibi farklı trenlerle yapılır. Bu trenler, koltuklar ve havalandırma açısından oldukça konforludur. Ayrıca oldukça kullanışlı olabilecek prizler de bulunmaktadır. Bu rota, Karlsruhe ve Strasbourg’da iki durak yapar. Biz Ocak ayında seyahat etmek için Kasım ayında bilet aldığımızda kişi başı iki yön bileti için yaklaşık 80 Euro tutarında bir maliyetle karşılaştık.

Uçakla

Paris’te 3 tane uluslararası havalimanı bulunmakta ve Paris’e birçok ülkeden direkt uçuş var ve çoğu havayolu şirketi de Paris’e uçuş düzenlemekte. Şehrin kuzeydoğusunda Aéroport de Paris-Charles de Gaulle, Gare du Nord’a 40 dakika uzaklıktadır. Ayrıca şehrin güneyinde Aéroport de Paris-Orly bulunmakta ve şehir merkezine 1 saat içinde ulaşılabilir.

Paris’te Konaklama

Paris’te konaklama için birçok otel ve Airbnb evi bulunmaktadır. Bazı seçenekler maalesef oldukça pahalı olabiliyor, siz de bizim gibi bir fiyat/performans dengesi bulmak isteyebilirsiniz.

Hôtel du Plat d’Etain

Biz Hôtel du Plat d’Etain’de kaldık ve genel olarak konum ve odadan memnun kaldık. Gare de l’Est’e 15 dakika yürüme mesafesinde ve Strasbourg Saint-Denis metro istasyonuna sadece 3 dakika yürüme mesafesindedir.

Rezervasyon: Hôtel du Plat d’Etain

Google Maps: Hôtel du Plat d’Etain

Paris Gezi Rehberi – Gezilecek Yerler

Paris’te kışın yapabileceğiniz birçok şey var. Şehir hala romantik bir şehir olma ününü koruyor ve ziyaretiniz için birçok keyifli seçenek sunuyor, bizim 4 günlük Paris seyahatimizdeki seçimlerimizi aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca, Paris’i kışın ziyaret edecekseniz soğuğa karşı gerekli kıyafetlerin önemini vurgulamalıyız.

1. Gün – Paris Gezi Rehberi

Paris – Louvre Müzesi

Otele öğlen bir gibi varıp kısa bir dinlenme arasından sonra güne Louvre müzesiyle başladık. Neyse ki Louvre Müzesi biletimizi online bulduk ve müzeye gitmeden önce satın aldık. Eğer biletiniz yoksa bilet alabilmek için uzunca bir süre kuyrukta beklemeniz gerekebilir. Bilet kişi başı 22 Euro’ydu.

Eski bir Fransız sarayı olan Louvre müzesi, daha sonra dünyanın en büyük müzesi haline dönüştürülmüş. Tarihi binaların ortasında harika bir park bulunmakta, bu park yazın çok keyifli olacaktır. Müzeyi modernize etmek amacıyla 1980’lerde bu tarihi binaların ortasına bir piramit yerleştirilmiş ve bu da Louvre müzesinin sembolü haline gelmiştir. Piramit, Louvre sarayının etkileyici cephesini her açıdan görülebilmesi için özel camlarla tasarlanmıştır. Böylece herhangi bir noktadan Louvre sarayına bakarsanız, etkileyici cephesini tamamen görebilmektesiniz.

Ayrıca, bu müze altın tavan süslemeleri ile inanılmaz bir atmosfere sahip ve Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sı da dahil olmak üzere dünyanın en ünlü tablolarına ev sahipliği yapar. Tablo, Louvre’daki en büyük salonda sergilenmektedir. Bu tablonun önünde her zaman büyük bir kalabalık olduğunu unutmamalısınız. Son yıllarda yapılan saldırılar nedeniyle de artık önünde cam bir koruma duvarı bulunmakta. Dürüst olmak gerekirse, ben daha büyük bir tablo bekliyordum ve bu tabloyu gördüğümde, boyutu beni çok şaşırtmıştı.

Müze oldukça büyük olduğundan, Paris planınızda müzeyi ziyaret etmek için en az dört saatlik bir süre ayırmalısınız.

Google Maps: Louvre Müzesi

Les Piétons

Bu bar, lezzetli ispanyol mezeleriyle ve otantik atmosferiyle ziyaret edilmesi gereken bir Tapas Barı. Biz farklı farklı mezelerden denedik ve favorilerimiz Champignons frais persillés, Gambas à l’ail ve Patates sautées sauce pignante’yi denemenizi öneririz.

Google Maps: Les Piétons

2. Gün – Paris Gezi Rehberi

Eiffel Kulesi

İkinci güne Eiffel Kulesi’yle başladık. Kalabalığı atlatmanın en iyi yolu sabahın erken saatlerinde gitmek, biz de bu yüzden kahvaltı bile yapmadan soluğu Eiffel Kulesi’nde aldık.

Eiffel Kulesi, Gustave Eiffel tarafından 1889’da radyo yayını için inşa edilmiş ve başlangıçta sadece 20 yıl boyunca ayakta kalması planlanmış. Yapıldığı yıllarda yüzlerce kişinin eleştiriler almasına rağmen, Eiffel Kulesi Paris’in önemli bir sembolü olmuş durumda. Bu güzelliği korumak için, her 7 yılda bir kule tamamen boyanıyormuş, ve boyama işlemi sadece manuel olarak yapılıyormuş. Eiffel Kulesi, 300 m yüksekliğiyle Paris’in en yüksek binası ve Eiffel Kulesi’ndeki restoranlardan Paris manzarasını keyifle izleyebilirsiniz.

Google Maps: Eiffel Kulesi

Kozy Bosquet

Cozy Bosquet, Paris’te en sevdiğimiz brunch restoranı oldu ve Eiffel Kulesi’ne çok yakın. Menüde birçok seçenek bulunmakta. Her şey çok lezzetliydi! Favorilerimiz Sexy Benny Egg, Avocado Halloumi Benny ve Croissant oldu. Yaklaşık 15 dakika bekleyerek bir masa bulmak mümkün oldu bizim için ama kesinlikle değer!

Google Maps: Kozy Bosquet

Immeuble Lavirotte

Lavirotte binası, Art Nouveau mimari güzelliklerinden biri. 29 Avenue Rapp adresinde bulunmakta ve Eiffel Kulesi’ne geldiğinizde kaçırmamanız gereken bir yerdir. Bu binanın cephesi, 1901 yılında Paris’in en güzel cephesi olarak bir ödül kazanmış. Bu binada birçok detay bulunmakta ve onları keşfetmek bizim için çok keyifli oldu, bizce siz de denemelisiniz.

Google Maps: Immeuble Lavirotte

Paris – Rue de l’Université

Rue de l’Université, Eiffel Kulesi ile fotoğraf çekmek için harika bir açı sunan sokaklardan biri. Yazın ağaçlar arasında doğrudan Eiffel Kulesi’ni görebilmeniz mümkün. Gün boyunca bu sokak turistlerle dolu olduğundan bizim gibi çok erken gelerek rahatça fotoğraf çekebilirsiniz.

Google Maps: Rue de l’Université

Arrivederci Pizzeria

2. günün akşam yemeği için biz Arrivederci Pizzerie’da rezervasyon yapmıştık. Bu restoran adında da anlaşılacağı gibi bir İtalyan restoranı. Bu restoranın alanı oldukça küçük ama bir o kadar da samimi. Şarküteri tabağı, Pizza Diavola ve Tiramisu’yu denedik ve bizce siz de denemlisiniz. Ev yapımı acı biber sosunu denemeyi unutmayın, ama gerçekten çok acı olduğunu bilerek deneyin! Ayrıca burada rezervasyon yapmanızı öneririz, aksi halde masa bulmak oldukça zor olabilir 🙂

Google Maps: Arrivederci Pizzeria

3. Gün – Paris Gezi Rehberi

3. Güne küçük ünlü bir brunch restoranında kahvaltı yaparak başladık. Ancak bu yeri çok çekici bulmadığımız için adını paylaşmak istemedik.

Montmartre

Montmartre, Paris’in en ünlü semtlerinden biri. Buraya merdivenleri tırmanarak, funikülerle veya arabayla ulaşabilirsiniz. Biz merdivenleri tırmanmayı tercih ettik ama oldukça uzun ve zorlayıcı bir tırmanış oldu! Ancak Montmartre’den Paris’in muhteşem manzarasını görmek için buna değerdi.

Google Maps: Montmartre

Ayrıca bu bölgede Basilique du Sacré-Cœur’u da ziyaret ettik, siz de ziyaret edebilirsiniz. Bu muhteşem bina, 19. yüzyıldan beri Montmartre’nin cazibesini artırmakta.

Google Maps: Basilique du Sacré-Cœur

Montmartre, bu güne kadar Picasso ve Van Gogh gibi birçok ressam için ilham kaynağı olmuş durumda. Place du Tertre’ye doğru yürüdüğünüzde, bu meydanda hala resim yapmak ve atmosferin tadını çıkarmak için birçok ressam olduğunu gördük. Atmosferin tadını çıkarmak ve sanat eserleri yaratmak için birçok kafe ve restoran da bulunmakta. Eğer resme ilginiz varsa, bu meydanda zaman geçirmelisiniz.

Google Maps: Place du Tertre

La Compagnie du Café

Montmartre’de keyifle zaman geçirdikten sonra, bu kafeye doğru yürüdük. Bu kafede kahvaltı ve kek çeşitleri bulunmakta ve oldukça lezzetli görünüyorlar. Kekler için önerimiz cheesecake ve havuçlu kektir, ayrıca kahveleri de oldukça lezzetliydi.

Google Maps: La Compagnie du Café

Château de Versailles

Versay Sarayı, muazzam ve etkileyici bahçesiyle birlikte muhteşem ve günümüze kadar iyi korunmuş bir saray. Bina, Fransız Monarşisi’nin ailesi tarafından kullanılmıştır. Kadınlar giriş katta yaşarken, erkeklerin yaşam alanları birinci katta yer alıyordu. Bu sarayda iç mekanlara doğru yürüdüğünüzde, odaların mahremiyet seviyesi artıyormuş. Doğal olarak, bu mahrem alanlara girebilecek kişiler daha da sınırlı olduğu için ilk odalar kabul odalarıyken, yatak odaları iç taraflarda bulunuyor. Fransız Monarşisi’nin her bireyinin bir yatak odası, çalışma odası ve bir kabul salonu varmış.

Saray, yaz ve kış mevsimlerine uygun olacak şekilde iki ayrı dekorasyon sahipmiş ve mevsime göre perdeler, yatak örtüleri monarşi döneminde değiştiriliyormuş. Fransız Monarşisi, Fransız Devrimi’nin başlamasıyla birlikte ilkbaharda sarayı terk ettiği için, sarayın yazlık dekorasyonu ziyaretçiler için korunmuş.

Ayrıca, Aynalı Salon, Versay Sarayı’ndaki en etkileyici salonlardan biri. Başlangıçta sarayın iki kanadı arasında bir teras olarak tasarlamış olsa da, kötü hava koşullarına maruz kalması nedeniyle daha sonra aynalı bir dans salonuna dönüştürülmesi kararlaştırıl. Toplamda 357 ayna ve tavandaki resimler, bu salona dikkat çekici bir atmosfer kazandırmıştır.

Versay Sarayı’nda yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Bu sarayın atmosferini daha fazla hissetmek isterseniz, internet sitesinden bir etkinlik için rezervasyon yapabilirsiniz.

Versay Sarayı, şehir merkezinden 1 saat uzaklıkta ve C metro hattı ile kolayca ulaşılabilir. Uzun kuyrukta beklememek için giriş biletlerinizi online olarak satın almanızı tavsiye ederiz. Bilet fiyatları 21-24 Euro arasında.

Google Maps: Château de Versailles

Cathédrale Notre-Dame de Paris

Notre-Dame Katedrali, Gotik Mimarinin başyapıtlarından biri. Kötü hava koşulları ve Fransız Devrimi nedeniyle, katedralin 19. yüzyılda hakkettiği ilgiyi görmediği için çökme tehdidi yaşamış. Victor Hugo’nun klasik romanı, bu katedrale hak ettiği ilgiyi geri getirmiş ve onun yeniden inşasında önemli bir rol oynamış ve günümüze kadar yaşamasına yol açmış.

Bu katedralin içinde yukarı doğru çıkarak Paris’in muhteşem manzarasının ve gotik heykellerin ayrıntılarının keyfini çıkarmak mümkün fakat 2019’daki talihsiz yangın nedeniyle, katedral şu anda geçici olarak kapalı, sadece dışardan görmek mümkün.

Google Maps: Cathédrale Notre-Dame de Paris

4. Gün – Paris Gezi Rehberi

Paris’te 4 günün son günü için, daha önce çok sevdiğimiz yerlerin tadını bir kez daha çıkarabileceğimiz rahat bir gün planladık.

Kozy Notre Dame

Bu sefer Notre Dame’a daha yakın başka bir Kozy mekanına gitmeye karar verdik. Bu yüzden bu brunch restoranının harika lezzetler sunduğunu bir kez daha test ettik ve onayladık!

Google Maps: Kozy Notre Dame

The Abbey Bookshop

Bu kitapçıda İngilizce olarak farklı alanlardaki kullanılmış ve yeni kitaplar bulabilirsiniz. Kitapçının sahibi çok dostça. Kitaplar arasında zaman geçirmek gerçekten harika bir his verdi. Ayrıca sahafın önünde sunduğu ücretsiz kahve ve çayın tadını çıkarabilirsiniz!

Google Maps: The Abbey Bookshop

Sonra tekrar Eiffel Kulesi’ne doğru yürüdük ve yol boyunca sokakların tadını çıkardık. Paris’in sokakları mimari olarak birçok estetik binayla dolu, bu yüzden Paris sokaklarında yürümek bizim için tam bir terapi gibi oldu, eğer zamanınız varsa Paris’in sokaklarında kaybolmanızı öneririz!

Paris Gezi Rehberi ve Paris’te Gezilecek Yerler başlıklı yazımız burada sona eriyor. Paris’te ziyaret ettiğiniz başka yerler varsa, yorumlarda paylaşabilir misiniz? Düşüncelerinizi duymaktan mutluluk duyarız.

Ayrıca, Strazburg’da Gezilecek Yerler, Gent Gezi Rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir. İyi okumalar!

Paylaşmanın önemsendiği daha büyük bir topluluk olmamıza yardımcı olun! 🙂

Instagram & YouTube’ta da varız, takip etmeyi unutmayın 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x