Cenova’da Gezilecek Yerler

Cenova’da Gezilecek Yerler

Pestonun ana vatanı, Kristof Kolomb’un doğduğu şehir Cenova! Cenova limanıyla meşhur bir şehir. Hatta Cenevizliler ticarette çok başarılı oldukları için Avrupa’daki ilk modern bankanın burada açıldığı söyleniyor. Cinque Terre’den günübirlik Cenova’ya gittik. İşte Cenova’da gezilecek yerler!

Cenova’da Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Cenova’ya ulaşım ve Cenova’da gezilecek yerleri anlattık. Ayrıca Cinque Terre gezi rehberi ve Cinque Terre’de gezilecek yerler ve Levanto gezi rehberi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Cenova’ya ulaşım

Cenova’ya arabayla ya da trenle gelebilirsiniz. Arabayla gelirken şehre yaklaştıkça yolların virajlı olduğunu söylemiş olalım. Ayrıca yolda sürekli kamyonlarla ilerlediğiniz için biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Öte yandan şehirde iki büyük tren istasyonu mevcut: Genova Brignole ve Genova Piazza Pricipe. Eğer Cinque Terre civarına geldiyseniz ve zamanınız varsa Cenova’ya trenle rahatlıkla geçebilirsiniz. Bizce günübirlik gezmek için çok ideal bir şehir. Ayrıca Levanto ya da Portofino’dan da trenle buraya ulaşabilirsiniz.

Hızlı tren Levanto’dan Genova Brignole istasyonuna yaklaşık 1 saatte getiriyor ve bir hayli konforlu. Bilet ücreti ise kişi başı tek yön 7.10 Euro. Biletinizi Trenitalia üzerinden alabilirsiniz. Biz biletimizi online yanlışlıkla geç bir saate almıştık ve daha erken olan trene binmemize ücret sabit olduğu için hiç sıkıntı çıkarmadılar. Tabi öncesinde tren görevlisine sorarak bindik. Olur da bizim gibi bir sıkıntı yaşarsanız aklınızda olsun. 😅

Cenova’da gezilecek yerler

MOG Mercato Orientale

Genova Brignole tren istasyonundan çıktıktan sonra Piazza Colombo’ya doğru yürürseniz MOG Mercato Orientale’ye ulaşıyorsunuz. Burası haftanın her günü akşam geç saatlere kadar açık olan bir pazar. Pazar yerinde meyve sebzeden, balığa, et ürünlerinden süt ürünlerine kadar birçok farklı yiyecek bulabilirsiniz. Çoğunlukla yerel halkın ziyaret ettiği bu pazardan alacağınız ürünlerle İtalyan lezzetlerini deneyebilirsiniz. Bizce bir şey almadan da bu kapalı pazarda zaman geçirmek keyifliydi. Ayrıca İtalyanların kişisel alanları konusunda bir hayli hassas olduklarını söylemekte fayda var. Dahası herhangi bir fotoğrafta ya da videoda arkada olsalar dahi görünmek onları rahatsız ediyor.

Google Maps: MOG Mercato Orientale

Via XX Settembre

Via XX Settembre Cenova’daki ana caddelerden biri. Cadde üzerinde birçok mağaza dışında üç adet İtalyan bakanlığı da mevcut. Geçmişten kalmış binalar bir hayli etkileyici bir mimariye sahip.

Google Maps: Via XX Settembre

Chiesa di Santo Stefano

Bu kilise Romanesk mimarisinin en güzel örneklerinden biri. Romanesk mimarisi 10. yüzyılda ortaya çıkan ve 12. yüzyılda yerini Gotik mimariye bırakan, Avrupa mimarisi için kullanılan bir terim. Kristof Kolomb (Cristoforo Colombo) bu kilisede vaftiz edilmiş. İçerisinde Barok döneminden kalma birçok resim barındırıyor. Ayrıca kilisenin alt kısmında birçok mağazanın bulunduğu yarı açık bir pasaj da var.

Google Maps: Chiesa di Santo Stefano

Piazza De Ferrari

Via XX Settembre‘nin bağlandığı bu meydan şehrin ana meydanı. Meydandaki birçok bina günümüzde iş yeri olarak kullanılıyor. 19. yüzyılın sonunda Cenova, İtalya’nın finans merkezi haline gelmiş. Bu yüzden meydanda birçok bankanın merkezi var. Ayrıca şahane mimarisiyle menkul kıymetler borsası binası da burada. Meydanın ortasında kocaman bir çeşme var.

Google Maps: Piazza De Ferrari

Casa di Cristoforo Colombo

Cenevizli ünlü kaptan ve kaşif Kristof Kolomb’un evini de gelmişken görmelisiniz. Keşifleri arasında Karayipler, Orta Amerika ve Güney Amerika var. Bu keşifleri kolonizasyon döneminin başlamasına sebep olmuş. Yaşamının çoğunluğu farklı yerlerde geçse de Cenova’daki bu evde çocukluğunun geçtiği biliniyor. Ev bir hayli küçük ve sadece dışarıdan görebiliyorsunuz.

Google Maps: Casa di Cristoforo Colombo

Cattedrale di San Lorenzo

San Lorenzo katedrali Cenova’daki en önemli kilise. 1118 yılında Papa bu kiliseyi katedral olarak kutsamış. 12. yüzyıl sonundaki büyük yangından sonra kısmen gotik mimariyle yenilenmiş. 14. ve 15. yüzyıllarda ise aşama aşama büyütülmüş.

Google Maps: Cattedrale di San Lorenzo

Fruit & ice cream factory

Piazza San Lorenzo‘da yer alan bu dondurmacıyı çok sevdik. Buradan birçok farklı çeşitte dondurma deneyebilirsiniz.

Google Maps: Fruit & ice cream factory

Palazzo San Giorgio

Burası deniz kenarına inmeden gördüğünüz bir saray. 1260 yılında Guglielmo Boccanegra tarafından yaptırılan bu sarayın dış cephesinde şahane resimler var. Guglielmo Boccanegra‘nın 1262 yılında tahttan indirilip sürgüne gönderilmesiyle birlikte saray bir süre hapishane olarak kullanılmış. Hatta Venedikli kaşif ve tüccar Marco Polo bu hapishanenin en ünlü sakiniymiş. Bu kaşif Asya ve Çin’e yaptığı seyahatlerini anlattığı kitabıyla ünlü. Öyle ki anlattıklarının Kristof Kolomb’a da ilham olduğu söyleniyor. Curzola Savaşı’nda Cenevizliler Venedik’i ele geçince tutsak olmuş ve bu hapisanede tutulmuş. Hatta kitabını bu hapisanede hücre arkadaşına yazdırdığı söyleniyor.

Google Maps: Palazzo San Giorgio

Porto Antico

Burası meşhur Cenova limanı. Bu limanda birçok yat, tekne, kocaman bir akvaryum, panoramik asansör ve çok sayıda restoran var. Maalesef sahil şeridinde denize girebilecek bir bölge yok. Cenova’ya yakın rahatlıkla denize girebileceğiniz birkaç plajı ise yazının devamında paylaştık. Bizce şehrin iç kısmında zaman geçirmek sahil şeridinden çok daha keyifli. Akvaryum, hayvanat bahçesi gibi hayvanların kısıtlandığı yerlerden hoşlanmadığımız için bizim pek ilgimizi çekmedi açıkçası.

Google Maps: Porto Antico

Via Garibaldi

Garibaldi caddesi Cenova’da gezilecek yerler yazımızdaki en sevdiğimiz yer oldu! Burası eski şehir merkezinin ana caddesi. Birçok kez isim değiştiren bu sokak son olarak İtalya’nın birleşmesine büyük katkı sağlamış general Giuseppe Garibaldi’ye adanmış. Cadde üzerinde görkemli binalar ve saraylar var. Cenova’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında!

Google Maps: Via Garibaldi

Belvedere Castelletto

Şehrin manzarasını izleyebileceğiniz şahane bir nokta burası. Buraya isterseniz Palazzo Albini içerisinden asansörle ya da Spianata di Castelletto üzerinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Biz asansörü kullanarak bu manzara noktasına çıktık. Sonra bi baktık ki asansör aslında ücretliymiş. Şansımıza görevliye denk gelmedik. 😅

Google Maps: Belvedere Castelletto

Via Roma

Via Roma 18. yüzyılın sonlarına doğru yapılmış bir cadde. Binalar o zamandan beri korunabilmiş. Günümüzde bu cadde birçok ünlü giyim mağazasına ev sahipliği yapıyor.

Google Maps: Via Roma

Galleria Giuseppe Mazzini

Via Roma’dayken bu pasajı da gezebilirsiniz. Pasaj Via Roma’ya paralel olarak 1870-1880 arasında yapılmış. Milano’da Duomo meydanındaki Galleria Vittorio Emanuele II pasajına benziyor ama onun kadar görkemli diyemeyiz.

Google Maps: Galleria Giuseppe Mazzini

Castello D’Albertis

Burası çok etkileyici bir kale. Bizim kısıtlı zamanımız olmasından dolayı buraya gitme fırsatımız olmadı. Olur da tekrar Cenova’ya yolumuz düşerse bu kale aklımızda. Eşsiz bir mimarisi ve Cenova manzarası var. Zamanınız varsa es geçmeyin deriz.

Google Maps: Castello D’Albertis

Piazza della Vittoria

Genova Brignole istasyonunun yakınındaki bu meydanda devasa bir zafer takı var. 1930’da Birinci Dünya Savaşı’na ithafen yapılmış. Bizce çok görkemli.

Google Maps: Piazza della Vittoria

Cenova Plajları

Cenova limanı denize girmek için maalesef pek de uygun değil. Bu yüzden merkeze yakın plajları değerlendirmek gerekiyor. Spiaggia di Boccadasse Cenova’nın merkezine yaklaşık 45 dakika yürüme mesafesindeki en popüler plaj. Yine 45 dakika mesafede bir de Spiaggia di Vernazzola var. Maalesef Cenova’ya Levanto’dan günübirlik geldiğimiz için bizim bu plajlara gitme zamanımız olmadı. Ama yine de aşağıda konumlarını paylaştık.

Google Maps: Spiaggia di Boccadasse

Google Maps: Spiaggia di Vernazzola

Böylece Cenova’da gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik!

Ayrıca Konstanz Gezi Rehberi ve Araç Üstü Çadır Kampı, Prag gezi rehberi – Prag’ta 2 gün ve İsviçre Kamp Rehberi ve İsviçre Kamp Yerleri yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x