Portofino Gezilecek Yerler

Portofino Gezilecek Yerler

Şarkılara konu olan romantik İtalyan köyü Portofino’ya gittik! Bu ufak ama bir o kadar da güzel renkli köye aşık olduk diyebiliriz. İşte Portofino gezilecek yerler!

Portofino Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Portofino’ya ulaşım, Portofino’da gezilecek yerler ve Portofino çevresinde gezilecek yerler konularına değiniyoruz.

Portofino’ya ulaşım

Portofino’ya özel aracınızla, tren ve otobüsle veya tekneyle ulaşabilirsiniz. Biz arabayla buraya gitmemenizi tavsiye ediyoruz. Hele de aracınız büyükse. Yollar çok çok dar ve aracınıza zarar gelmeden burada ilerlemek çok mümkün değil gibi. Yol boyunca zaten kaportası eziklerle ya da çiziklerle dolu birçok araç gördük, ki bunlardan biri de bizim bindiğimiz otobüstü. Bu bir rastlantı olamaz!

Rapallo, Santa Margherita Ligure, Levanto ya da Cinque Terre’den tekneyle Portofino’ya gelebilirsiniz. Ama tekne fiyatları bizce bir hayli pahalıydı. Kişi başı 10 Euro gibi aklımızda kalmış.

Portofino’ya en ucuza gitmenin yolu trenle Santa Margherita Ligure’ye kadar gelip, buradan da otobüse binmek. Biz Levanto’dan Santa Margherita Ligure’ye kişi başı 5.30 Euro’ya trenle geldik. Sonrasında da kişi başı 2.5 Euro’ya otobüsle Portofino’ya ulaştık. Levanto’dan Portofino’ya bu şekilde gitmek yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Yol boyunca her zaman yürüyüş alanı olmadığı için bizce bu yolu yürümek biraz tehlikeli olabilir. Çünkü yollar çok çok dar, iki aracın yan yana geçmeye çalıştığı durumlarda birçok kaza yaşanıyor. Yayalara ayrılmış bir kaldırım olmadığı için de bu yolu yürümek hiç güvenli değil.

Portofino gezilecek yerler

Piazza della Libertà

Özgürlük meydanı bu balıkçı köyünün merkezinde. Meydanda pastel renkli binalar ve dükkanlar var. Otobüsle Santa Margherita Ligure‘den geldiğinizde bu meydanda iniyorsunuz. Ayrıca araçla gelirseniz de sadece burada park yerleri var. Köyün diğer kısımlarına araç girişi yok.

Chiesa del Divo Martino

Burası 1154 yılında yapılmış bir Katolik kilisesi. İkinci Dünya Savaşı sırasında tamamen yıkılınca içerisindeki antik şapel keşfedilmiş.

Piazzetta

Piazza İtalyanca ”meydan” için kullanılırken, Piazzetta ”küçük meydan” anlamına geliyor. Kelimenin şirinliği 😍. Meydanda birçok pastel renkli bina var ve Portofino limanını izliyorsunuz. Biz tek kelimeyle bayıldık! Burada birçok restoran ve ünlü markaların butiklerini bulabilirsiniz.

Gelateria Gepi Portofino

Burası çok lezzetli dondurmalar satan bir dükkan. Çalışanları da bir hayli sempatik. Bizim favorimiz Strataçella! Okuduğumuz gibi yazdık ama böyle yazılmadığına o kadar eminim ki bu kelimenin. 😅

Chiesa di San Giorgio

San Giorgio kilisesi İkinci Dünya Savaşı sonrası yapılmış. Konumu dolayısıyla buradan köyün pastel renkli binalarla çevrilmiş yarım ay şeklindeki limanını izleyebilirsiniz.

Castello Brown

Konumu nedeniyle denizi kontrol etmek için kullanılmış. 19. yüzyıl başlarında terk edilen bu kale İngiliz bir çift tarafından satın alınıp restore edilmiş. Sonrasında ise 1961’de Portofino şehrine satılmış. Günümüzde ise kişi başı 5 Euro’ya içerisini gezebiliyorsunuz.

Faro di Portofino

Portofino deniz feneri 1917 yılında yapılmış ve günümüzde hala aktif olarak kullanılıyor. Bu fenere Portofino’nun eşsiz manzaralı ünlü villaları arasından yürüyerek ulaşabilirsiniz. Taş duvarlar arasından yapacağınız bu yürüyüşte güzel manzaralar göreceksiniz. Yaklaşık 30 dakikada merkezden deniz fenerine ulaşabilirsiniz. Diğer bir alternatif de tekne seyahatiyle bu villaları ve deniz fenerini görmek. Ama tekne turları bu meşhur köyde biraz pahalı.

Deniz fenerinin olduğu nokta tahmin edebileceğiniz üzere biraz rüzgarlı. Burada ufak bir bar da var. Yalnız kahve satmıyorlar. Kim bilir ne kadar sık soruyorlarsa dağa taşa yazmışlar, kahve satmadıklarını😂. Biz de vurgulayalım dedik. Buradan uçsuz bucaksız bir deniz manzarası var. Bizce çok huzurluydu. 😍

Baia del Cannone

Cannone plajı küçük ama çok romantik. Kayaların arasından ulaşabileceğiniz bu plaj çakıllarla kaplı ve deniz bir hayli berrak. Çevredeki çam ağaçlarıyla şahane bir manzarası var. Plaj Portofino’dan Santa Margherita Ligure yönünde yürüyerek yaklaşık 10 dakika sürüyor. Yalnız yürüdüğünüz yol çok dar ve kaldırım yok. Bu yüzden çok dikkatli olmakta fayda var. Araçlar dolayısıyla yol yer yer fazlasıyla daralıyor.

Google Maps: Baia del Cannone

Baia di Niasca

Santa Margherita Ligure yönüne giderken Niasca plajını görüyorsunuz. Bu plaja ister otobüsle ister yürüyerek ulaşabilirsiniz. Plaj bir hayli küçük. Burada kano, SUP ve şnorkel gibi su sporu ekipmanlarını kiralayabilirsiniz. Outdoor Portofino için linki bıraktık.

Google Maps: Baia di Niasca

Baia di Paraggi

Santa Margherita Ligure ve Portofino arasındaki bir diğer plaj ise Paraggi plajı. Yaklaşık 20 dakikada Portofino’dan bu plaja yürüyebilirsiniz. Zümrüt yeşili denize ve 17. yüzyıldan kalma Castello di Paraggi manzarasına bayılacaksınız!

Google Maps: Baia di Paraggi

Portofino çevresinde gezilecek yerler

Cinque Terre

Rengarenk İtalyan köylerinde şahane manzaralara tanık olup, inanılmaz lezzetler tatmak için Portofino’dan Cinque Terre’ye de gidebilirsiniz! Ayrıca Cinque Terre gezi rehberi ve Cinque Terre’de gezilecek yerler ve Cinque Terre yürüyüş rotaları yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Levanto

Cinque Terre sınırındaki şahane balıkçı köyü Levanto’yu da unutmadan söylemiş olalım. Bu noktada Levanto gezi rehberi yazımız da ilginizi çekebilir.

San Fruttuoso

San Fruttuoso sadece yürüyüşle ya da botla ulaşabileceğiniz eşsiz bir yer. Portofino’dan yaklaşık 2 saatte buraya yürüyebilirsiniz. San Fruttuoso’da hem denize girebileceğiniz güzel bir plaj hem de 10. yüzyıldan kalma bir kilise ve 13. yüzyıldan kalma bir manastır var. Burada Hz. İsa’nın denizin 17 m derinliğinde bulunan bronz bir heykeli de var. İsmi Cristo degli Abissi olarak geçiyor. Heykel bir dalış sırasında ölen Dario Gonzatti adına 1954’te İtalyan donanması sayesinde buraya yerleştirilmiş. Şnorkel yapmayı sevenler için bir hayli ilgi çekici.

Google Maps: Abbazia di San Fruttuoso

Cenova

İtalya’nın meşhur liman şehri, Kristof Kolomb’un doğduğu şehre de Santa Margherita Ligure üzerinden trenle ulaşabilirsiniz. Ayrıca Cenova’da gezilecek yerler yazımız da ilginizi çekebilir.

Böylece Portofino gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik!

Biz Instagram, Facebook ve YouTube‘ta da varız, bekleriz 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x