Almanya Motivasyon Mektubu - Yüksek Lisans

Almanya Motivasyon Mektubu – Yüksek Lisans

Bugünkü konumuz Almanya motivasyon mektubu. Almanya’da yüksek lisans başvurularında istenebilen motivasyon mektubunu bir programı neden çok istediğini ve nasıl bu programa uygun olduğunu anlattığın bir yazı olarak düşünebiliriz.

Almanya Motivasyon Mektubu

Motivasyon mektubunu nasıl yazdığın, istediğin mesajı karşı tarafa verebilmen açısından çok önemli. Sana yardımcı olması için paragraf bazında Almanya motivasyon mektubu içeriğini nasıl düzenleyebileceğini anlattım. Öncelikle motivasyon mektubunun uzunluğunun 1 ila 1,5 sayfa arasında olması gerektiğini söyleyip detaylarına geçelim.

1. Paragraf

Bu paragraf standart hitap şekli olan “To whom it may concern,” ile başlamalı. Sonrasında da başvurduğun programın adını ve kısaca neden başvurmak istediğini, neden bu alanı seçmek istediğini ve neden senin için eşsiz bir fırsat olduğunu içermeli. Böylece okuyan kişi daha en baştan amacını anlayarak buna göre motivasyon mektubunun devamını okuyacak.

2. Paragraf

2. paragrafta lisansta okuduğun bölümü ve üniversiteni belirtmelisin. Ayrıca başvuracağın programla ilgili olduğunu düşündüğün birkaç dersini yazıp, bu derslerde yaptığın projelerden ve kullandığın programlardan bahsedebilirsin. Bu dersleri başvurmak istediğin alana ilgini arttıran dersler olarak düşünebilirsin. Böylece lisansın ve başvurmak istediğin program arasında bağlantı kurabilirsin. Paragrafın sonunda ise bitirme tezini anlatabilirsin.

3. Paragraf

ERASMUS öğrenim hareketliliğine katılmak, sosyal sorumluluk projelerinde ya da topluluklarda görev almak gibi lisans eğitimin süresince yaptığın farklı şeyler varsa bunları bu paragrafta anlatabilirsin. Bunları anlatırken sana getirdiği yeni bakış açılarından ya da sana olan farklı katkılarından bahsedebilirsin.

4. Paragraf

Bu paragrafla birlikte artık lisansın sırasında yaptığın stajlarını anlatabilirsin. Burada kronolojik bir sıra ile ilerlemek önemli. Bu şekilde okuyan kişinin takip edebilmesi daha kolay olacaktır. Stajlarını anlatırken nerede, ne kadar süre çalıştığına, sorumluluklarının neler olduğuna ve bunların sana neler kattığına değinebilirsin.

5. Paragraf

Beşinci paragrafta ise eğer lisans mezuniyetin sonrasında çalışmışsan kronolojik sırayla onları anlatabilirsin. Aynı stajlarını anlattığındaki mantık gibi nerede, ne kadar süre çalıştığından, ne gibi sorumlulukların olduğundan ve bunların sana katkılarından bahsedebilirsin. Mesela çalıştığın dönemde deneyimleyerek öğrendiklerin bu programa başvurmandaki sebebindir belki de…

6. Paragraf

Bu paragrafta başvuracağın üniversite ve programın senin için çarpıcı olan yanlarının neler olduğunu söylemeli ve programın senin hedeflerine ulaşmanda nasıl katkı sağlayacağını vurgulamalısın.

7. Paragraf

Son paragrafta ise başvuracağın programda okumak için ne kadar istekli olduğunu hatırlatarak bitirmelisin.

Paragraf sayısı ya da içeriği deneyimlerine, yaptığın müfredat dışı aktivitelere ya da yaptığın projelere göre değişecektir. Ama anlattığım mantıkla bunları net bir şekilde açıklayabilirsin. Şimdiden başvurularında bol şans 🙂

Ayrıca Almanya’da yüksek lisans başvurusu, Münih Teknik Üniversitesi, Technische Hochschule Ingolstadt, Otto von Guericke Üniversitesi yüksek lisans başvuruları üzerine yazılarımız da ilgini çekebilir.

Soruların varsa yorum kısmından sorabileceğin gibi, Instagram ya da Facebook‘tan da bize ulaşabilirsin. Bunun dışında YouTube kanalımızı da ziyaret edebilirsin. 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

2
0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x