Erasmus Staj Hareketliliği – 1

Erasmus Staj Hareketliliği için ilk işlemim transkript almak ve yabancı dillerden hazırlık dil puanımı almak oldu. Daha sonra bu yıl ilk defa ortaya çıkan sözlü sınav için dilekçe doldurarak sözlü zamanını beklemeye başladım. Kasımın başında bu sınava girdim. Almanca Sözlü Sınavda genel olarak neden erasmus, hobilerin ne, ya da bir sorun olduğunda kimleri  gibi sorular soruluyordu başkalarına fakat ben de sınav içeriği biraz değişti otomotiv ve Fiat ve Opelin aynı motorları kullanıyor olması hakkında konuştum. Sınav sonrası sonuçları beklerken şirketten kabul mektubumun gelmesi için uğraşıyordum. 

Daimler Trucks Deutschland’dan kabul mektubumu aldıktan sonra internetten Erasmus Staj Hareketliliği başvurumu yaptım. Daha sonrasında kabul mektubu, dil belgesi ve başvuru belgesini AB Ofisine teslim ettim. 

Sonuçlar açıklandıktan sonra ise AB ofisiyle görüşmeye giderek nelerin gerektiğini öğrendim. İlk başta tabiki hibenin yatabilmesi için euro hesabına sahip olmak gerekiyor. 

Erasmus Staj Hareketliliği için Gerekli Belgeler

Sağlık, kaza ve mesuliyet sigortası ise en önemli belgelerden biri. Bu belge şirkete verebileceğimiz zararları da karşılayacak bir sigorta olmak zorunda. Bunu internette araştırmalarım sonucunda buldum fakat Türkiye’de böyle bir sigorta veren şirket bulamayarak Almanya’daki sigorta şirketlerini ve sigorta hizmeti veren kurumları araştırdım. O sırada DAAD’ın böyle bir hizmet verdiğini görerek ona kayıt oldum ve sistem üzerinden başvurumu yaptım. Aylık 23,5 Euroya buldum bu sigortayı. 

Training Agreement’ı daha önce şirketten istemiştim ve tarama olarak almıştım. Bu belge orada yapacağın işleri gösteriyor ve şirketle senin arandaki yasal bir dayanak olarak elinde olması önemli. Onun dışında vize işlemleri için şirketten Davet Mektubunun orjinali gerekiyor. Bazen orijinal olmasına gerek kalmayabiliyormuş bu büyük elçiliğe bağlı olarak değişebiliyormuş. 

Bu arada pasaportum olmadığı için harçsız pasaport almak için bölümüme bir dilekçe verdim. Eğitimim için gerekli olduğunu belirten bir dilekçe verdim. En kısa zamanda da onu alıp pasaport işlemlerine de başlayacağım. 

Şu ana kadar bunlar gerekti ve bir kısmını şimdiden halledebildim. Umarım en kısa zamanda orijinal Davet Mektubu da geldiğinde Erasmus’un ilk kısmı için gerekli olan belgeleri toplamış olacağım. 

Vizeyi aldıktan sonra AB ofisiyle karşılıklı imzalanacak belgeye kadar kafam bu yönden bir nebze rahat olacak.

Erasmus Staj Hareketliliği’yle ilgili devam yazıma buradan ulaşabilirsiniz, ayrıca Erasmus Öğrenim Hareketliliği’yle ilgili yazımız da ilginizi çekebilir.

Teşekkürler

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x