Mercedes Yaz Stajı

Mercedes Yaz Stajı

Genelde yaz stajı denildiğinde akıllara torpille yapılan ya da sadece fotokopi çekilen, onun dışında mesleğinle ilgili herhangi bir iş yapmana izin verilmediği yerler akıla gelir. Bunu hiç bir zaman anlayabileceğimi sanmıyorum, bu stajların amacı ne ki? Bu stajlarda amaç öğrenciyken mesleki deneyim elde edip kendini geliştirmek değil mi? Neden şirketler bu stajların gerçek amacını görüp bu deneyimi en yüksek verimle geçirmemize izin vermezler ki. Mercedes yaz stajımı yapana kadar benim de buna benzer ön yargılarım vardı. Ne yapacağım nasıl geçecek bu 20 gün. Stajım süresince neyseki bu olumsuzluklar aklıma gelmedi ve ciddi anlamda mesleki deneyim kazandıran ve bana referans kazandıran verimli bir zaman olarak geçti.

Mercedes yaz stajı yaptığım süre boyunca bazı kamyonların testlerinde bulunarak, test düzeneklerini hazırlayarak ve test sonuçlarını görerek otomotive olan saygım arttı. Onun dışında Ankara’dan Aksaray’a giderken de Aksaray’la ilgili korkularım, ön yargılarım vardı. Şehir neye benzeyecek ya da ne yapacağım ki staj süresince gibi bir çok korkum vardı. Nerede yemek yiyeceğim nerede kahve içeceğim falan filan. Neyseki şehir beklediğimden daha iyiydi. Ayrıca oradayken kendimi dinleyebileceğim, kendimle baş başa kalabileceğim yerler bulmak kafamı boşaltmam da etkili oldu.

Her neyse genel olarak bilmediğim şeyler hakkında ön yargılarımın olmaması gerektiğini anladım artık. Umarım bütün ön yargılarımı bir gün yenebilirim. Ciddi anlamda bu staj bana mesleki deneyimin yanında, bu hatamı gidermek için de bir şans verdi. Bunun için bu stajıma teşekkürü bir borç bilirim.

Almanya’da Staj Yeri Bulmak – 1 ve Almanya’da Staj Yeri Bulmak – 2 yazılarım da ilginizi çekebilir.

Eğer sorularınız varsa yorum kısmından sorabileceğiniz gibi, Instagram ya da Facebook‘tan da bize ulaşabilirsiniz. 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

0
Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!x